Mūsu autoskolas pieredze

vaino tik te forumiešus, smh

2 Likes

Mans instruktors arī par šo stāstīja, ja pareizi atceros, tur ir pēdējā pusgada(vai mazāk), rangs cik viņa kursanti ar pirmo reizi nokārtojuši CSDD eksāmenus. Un ķip, jo augstāks, jo skaities labāks instruktors :D

1 Like

Un nevajag šķirot, laiks ir mainījies un uz ceļa tieši volvo braucēji palikuši agresīvāki kā bembisti!! :D

1 Like

Nu nezinu, nezinu - @Kristianux kā Volvo cilvēks brauc visai zolīdi, cik nu piedzīvots :smiley: . BMW joprojām vēl ir tie agresīvākie, cik redzēts. Ne velti ir šāds jociņš (tik neviens neapvainojas):

what-is-the-difference-between-a-bmw-and-a-porcupine-porcupines-have-pricks-on-the-outside-5951b

2 Likes

Nu, tāpat ir arī prātīgi bmw braucēji :D

Kaut kā pēdējā laikā novērojams, ka astē līdēji un bīstamo manevru veicēji vairāk bijuši tieši volvo :saluting_face:
Bet varbūt tā tāda mazpilsētas parādība :D

2 Likes

Manā pieredzē populārākie nr. zīmas laizītāji gan ir audi

1 Like

Es pirms trim gadiem tur gāju - tajā laikā diezgan neforša. Vairs tur neietu. Arī kad internetā uzraksta top autoskola, 1. vietā parādās presto, kaut kādā mājaslapā, kas visticamāk ir saistīta ar pašu presto. Googlē viņiem daudz sliktākas atsauksmes.

2 Likes

Rīgā ir nepieciešamas vidēji 23 braukšanas nodarbību lai noliktu eksāmenu. Jelgavā ~15.

1 Like

Makes sense tho.

Cik tālu tu pats jau tikti? :D

Man noteikti bija vairāk. Ja nebūtu paņēmis gada pauzi pa vidam, varbūt arī būtu iekļāvies.

1 Like

Pēc 10 braukšanām šodien nenoliku skolas braukšanas eksāmenu :smiley:

3 Likes

Esmu braucis pie dažādiem instruktoriem un kārtojis divus skolas braukšanas eksāmenus un mana galvenā atziņa ir tāda ka ar vienu instruktoru nesanāks visu izbraukāt. Es pieņemu ka instruktoriem patīk braukāt pa kaut kādiem saviem konkrētiem rajoniem pa retai reizei iebraucot kur citur. Tas noved pie tā, ka eksāmena laikā ir diezgan liela iespēja ka inspektors aizvedīs uz vietu kur iepriekš nav braukts.

1 Like

Izrādās ka 95.kods ir tikai atļauja braukt profesionāli. Lielajiem kravu vai pasažieru pārvadājumiem joprojām ir nepieciešamas C vai D kategorijas tiesības.

Tā tas ir. Kas iespaidoja šo domu?

Pajautāju instruktoram :smiley: . Visu laiku likās ka 95. kods ir kaut kāda universāla profesionālā kategorija.

1 Like

Mmm, ja vien kas tāds pastāvētu. Vienīgais ko tu vari ar 95 bez auto braukt ir velo, rolleri, un citi mazjaudīgi agregāti.

Pārlasīju un kaut ko jau būšu sajaucies mazliet. (Ar parasto B)

Sāku lasīt vairāk un vairāk, ceru ka man nebūs dzīvajā jāapspriež kategorijas ar to burtiem. Makes no sense.

Un tam vēl par visu…
Ne jau to kodu var dabūt atsevišķi, cik sapratu tas jau ir daļa attiecīgās kategorijas, tikai kā apliecinājums par mācíbu standartu?
1000007148

1 Like

Īsāk sakot Ar C/D kategoriju var savam priekam vizināties ar smago vai autobusu. Ar C/D + 95 kodu var veikt komercpārvadājumus ar to pašu transportu

1 Like

Turpinot faktus ko es uzzināju no sava jaunā instruktora - mašīnas ar sarkanajiem numuriem, jeb diplomātu mašīnas, ir ārpus Latvijas jurisdikcijas un nav pakļautas Latvijas Republikas likumiem tiešā veidā. Ieskaitot ceļu satiksmes noteikumus.

1 Like

WTF?

Viņi ir tādā pašā brīvības līmenī kā operatīvais transports ar skaņas signālu un zili sarkanām ugunīm. Bet nu protams šo mašīnu vadītājiem tomēr saka braukt pēc konkrētās valsts noteikumiem. Nevajag būt pārgalvīgiem bez īpaša iemesla.

1 Like