Es domāju, ka tas visiem normāli, tik pie stūres iemācās noturēt uzmanību tur kur vajag (šodien mežā gandrīz grāvī iebraucu, jo vēroju putnu, normāla parādība xD)
Es nezinu vai fakts ka tā ir daudziem mani uzmundrina vai tieši iedzen stresā
Nu galvenais, ka nebija neviens cilvēks, kas pa priekšu staigātu LVM auto jau ir īsti visurgājēji
Godīgi sakot es neizbaudu braukšanu pa Rīgu. Absolūti ne. Braukšana te ir ciešanas. Visapkārt viss kustās un ir pilns ar zīmēm un dažādiem pagriezieniem, cilvēkiem, velosipēdistiem. Vadīt mašīnu un sekot visam līdzi ir menedžējami, bet kad pa virsu vēl instruktors saka lietas tad mana sistēma piedzīvo pārslodzi.
Ieslēdz waze…
Es Tavā vietā šo noteikti izstāstītu instruktoram. Arī man ir tā, ka bija sarežģīti pašā sākumā - iemācīties zīmes atpazīt, pārslēgt ātrumus un skatīties, kas notiek apkārt - visu uzreiz. Bik sensory overload un uztraukums - tādēļ man svarīgi bija justies labi uz ceļa vispirms. Tādēļ vispirms sākām ar ceļiem kur prakstiski mašīnu nav. Tad ar ātrumiem un tad uzreiz zīmes.
Kā opciju, Tu jau vari vienmēr izskatīt nokārtot tiesības uz automātisko kārbu. Tas uzreiz atmetīs domas par noslāpšanu un figūras kārtošanu, kad kalnā jābrauc. Tad vari fokusēties uz braukšanu un zīmēm.
Ja esi ieguvis tiesības uz automātu, tad vienmēr vari pārlikt uz manuālo vēlāk. Tev vairs neprasīs rakstisko eksāmenu, bet tikai braukšanas.
Naksnīgajās ielās ir kaifīgi braukt. Iesaku.
Vēl atbilstošas noskaņas mūzika.
bet krietni bīstamāk, ja vien neesi izdzēris muciņu kafijas un plakstiņi fiziski vairs netaisās ciet
Neteiktu, kas es baigi izbaudīju savu mācīšanās procesu. Visu laiku bija jātrenējā eksāmenam. Labāk gan izbraukāt Rīgu ar instruktoru nekā bez. :D
Kad tu ej gulēt agrākais trijos naktī, ir baigi ok.
Jo īpaši, ja brauc ar busu ;) :D
Man ko anoloģistku instruktors teica, kad nokārtošu, varu braukt kā gribu, rokas turēt kā gribu. Kaut kā līdzīgi.
Kā arī teica, ka principā nevienam instruktoram nav izdevīgi turēt uz spiest ārā no tevis naudu, jo rinda gribēt mācīties ir. Protams cik slikts vai labs, cits jautājums, bet šeit nenoliedzama taisnība. Kamēr mums nav Ai autopilotu, tikmēr šiem noteikti vnm būs darbs.
Ja mašīnas ražotu tā kad ne vairāk pa 90 km/h nevarētu, nebūtu tadas problēmas. Cilvēki japasargā no viņiem pašiem. Nakotnē varu garentēt būs tā ar elektriskajiem.
Cik man stāstīja tas neatkarīgais instruktors ar kuru braucu, CSDD uzskaitīja viņa statistiku. Es nezinu vai viņam sliktas statistiskas dēļ kaut kas draudētu vai nē, taču viņš bija ieinteresēts, lai mācekļi ar maksimāli maz mēģinājumiem noliek CSDD eksāmenu.
Autoskolā ar pēc sajūtas tevi neviens negribētu laist uz priekšu uz labu laimi mēģināt skolas vai CSDD eksāmenu, jo tas neizskatīsies labi. Nauda šķietami tur nebija liels faktors.
Statistika viņiem noteikti ir. Es pat vienreiz atradu kaut kādu mājaslapu ar visu instruktoru uzskaiti, bet viņa pa savam bija pašķidra. Nevarēja saprast, no kā veidojas tie punkti.
Pieļauju domu, ka pa savam arī dodot licences/pagarinot tās, tiek skatīts uz profisionalitāti. Jo cik nav tie stāsti par “shady” instruktoriem.
Jo neskatoties uz to, ka mācījos vesalu gadu braukt, atskatoties saprotu, ka tiešām, tas tā visam bija jābūt. Jo tiešām, atsevišķi lietas gāja labi, bet kopā liekot bija diezgan nedroši un slideni kopumā.
Joprojām ir lietas kuras slikti pieprotu, bet atkal, jo nav prakses, tai pat laikā ir citi momenti, kurus nu jau droši daru, jo zinu, kā reaģēt un kustēties.
Kuras tās būtu? Zinu, ka daudziem ar paralēlo parkošanos ir pāris ķibeles
Man kopumā ar šķiet, ka mani palaida uz eksāmenu gana agri saprāta robežās. Brīdī kad es visdrīzāk nolikšu eksāmenu, nevis varbūt nolikšu. :D
Noliku ar otro. Pirmajā sanervozējos stipri
Otrajā aizrādīja, ka mazliet neieturu dinamiku, plūsmā iekļaujos, bet reizēm braucu pa lēnu. Un faktiski uz tās robežas bija gatavs man nedot.
Bet pasēdēju vēl paskaidroju kāpēc tā darīju, viņš mani uzklausīja, paskaidroja vairāk.
Līdz kamēr nesaņēmu apliecību neticējās, ka esmu dabūjis
Burtiski pēdējo naudu biju sagrabinājis, kas bija makā, lai apmaksātu to
Parkošanās noteikti jā. Atkal, braucot ar busu biežāk, nu esmu piešāvies kaut cik ar busu to darīt. Bet piesēžoties pie vieglā auto ir mazliet nepierasts pie mazākiem gabarītiem.
lai arī nu jau bez navigācijas zinu dažus ceļus, nonākot jaunās vietās kļūstu kā akls kurmis, bez navigācijas nu nekādi.
Nepatīk apdzīšanas/apsteigšanas. Ne protams, ja galīgi velkas priekšā, tad droši, bet tai pat laikā ja ir iespēja, nedaru to.
Ja neesmu braucis pie stūres pāris mēnešus nu tad piesēžoties sākumā ir maziņš drebulis :D
Neatceros, kas par iemeslu, bet ir auto, kuriem ķipa uz spidometra teiksim 200km, bet faktiski dabā viņas nevar ātrāk par 150 un ja nemaldos, tas bija saistīts ka tik ne ar vnk diziana elementu, lai būtu simetriki, ka tā cilvēks tad labāk nolasa info, vai tml.
Un bieži vien problēma jau ir nevis ātrumā, bet cilvēku pārdrošībā un muļķībā. Tas viens mierīgi uz 90 brauks bez problēmām. Bet tam BMW sugas pārstāvim (Piedošanu, ja te kādam BMW) vot viņam vajag būt 95, un ātrākam par to Volvo un dzīs nost neskatoties ne uz ko.
Tas pats kā vidējā ātruma vietās - cilvēki būdami idioti nu velkas tagad uz tiem 70 kur atļauts 90
Tu apdraudi ne tikai sevi, bet citus. Kā CSN bauslis skan pārfrāzējot: Brauc, bet nevelcies. Brauc, bet neskrien.
Bet radari, vidējie ātrumu un citi ierobežotāji savu dara pakāpeniski un liek cilvēkiem tomēr apdomāties.
@Kadiljaks šodien braukšanā tevi redzēju krustojumā. Aizskatījos un palaidu garām savu zaļo gaismu.