Origo apkārtnes sīko huligānu stāsti

Neteiksim, ka tas varbūt konkrēti ar Origo, bet uz to pusi, iespējams, kāds manījis, ka ziņās un daudz viet citur…
Īsumā: Vilcienā laikam, vai trolejbusā, esot manīts bariņš puiku, pusaudži un viens no tiem turējis rokās gandrīz pilnu ziedojuma lādīti.
To ja nemaldos, palaida kāda pareizā māmiņa vienā FB grupā un protams jau tālāk viss FB paķēra, ziņu dienesti un laikam ar policijas redzes lokā nonāca tas viss. Nezinu ar ko beidzās. Ņemot vērā, ka bija zināms konkrēts laiks un sejas, tad visdrīzāk jau atrasti. Vecums 14-16.

Bet, kur man doma velk. Sveci neturēju, tāpēc teikt, ka zaguši nevaru teikt, bet to ka dabūjuši tādu mantu nelegāli fakts. Nekur nav minēts, ka iespējams tie ir vieni no tiem bērniem, kas stāv, muzicē vai prasa naudu. Bet kastītē pārāk jau zīmīga…

Protams, paši ašākie uzreiz metas ar kliedzieniem, ka tā vār, ne kauna, gods nosprādzis. Linčot, olas nogriezt un ko tik ne. Ir citi ne tik radikāli. Galvenais atrodiet, sodiet un vecākus tur pat ar viņiem. Citi racionālāki - kāpēc un priekš kam uzdod retoriskus jautājumus.

Kam es piekrītu. No labas dzīves, ja vien nav kleptomāns, cilvēks nezags. Manuprāt. Vai nu tevi jāiespiež ļoti smagā situācijā, ka variantu nav vai esi uzaudzis tādā vidē. Un pa manam, šeit kā cilvēks viņi pa savam nav pat vainīgi. Jeb, viņi uzzauguši tādā vidē, apstāklos kur tas skaitās normāli. Tā ir viņu norma. Mums tas skaitās slikti, bet viņiem ok. Un viņi neko citu nezinu.

Protams, es neattaisnoju un nosodu, tomēr šādas rīcības nerodas no zila gaisa. Visam ir savs cēlonis.

Redditā šodien tieši redzēju bildi. TBH tur tikai 1-5 centu monētas tajā kastītē, izskatās.

1 Like

lai uzaudzinātu bērnu parasti tiek iesaistīts viss ciems. Vismaz vecos laikos. Ja sabiedrība turpinās tolerēt tādu uzvedību, indivīds to arī garantēts ka nepārtrauks.

3 Likes

Pašsaprotami. Piekrītu. Bet tur tā problēma, daļa sabiedrībi vienalga, citi baidās un vēl ir likumdošana. Nedo, kas notiks ar to sīci tevis dēļ, neatkratīsies no šī.

Bet tai pat laikā jā, sabiedrības agresija ir vnk pāri visam. Manuprāt. Jā slikti. Jā nedrīkst. Jā sodāmi. Bet ne jau kad tur bezmazvai ādu dīrā nost.

1 Like

Jā, parasti jau tos melos nomet. Bet vienalga, tas neattaisno, kaut vai tur būtu nez, sēmuškas saziedotas. Ne tev domāts. Laikam. Vismaz ne tādā veidā. Visvairāk man protams pārsteidz tas, kā viņu dabūja nost ;D nav viegli noraut to

1 Like
1 Like

cik esmu gājis garām man neviens sīkais vēl nav braucis augumā…

Loģiski, paskaties uz sevi spogulī!
hidethepainharold

P.S. Man arī neviens nav braucis augumā. Arī loģiski, IMO.

1 Like

nu neesmu jau tik briesmīgs…

image

1 Like

Man ar neviens nepiesienas, nekad :sweat_smile: es tik biju pāris reizes foršām meičām lūgusi kopbildi un teikusi komplimentus :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Man protams visvairāk patīk, ka pa lielam, tuvumā ir iecirknis , mazliet tālāk no CT, bet kājās līdz Origo 5-7min.

Protams var teikt, tā - no vienas puses ir ērti, ka viņi visi vienuviet ;D, nav diži jābraukā, varbūt tā arī ir stratēģija ;D

pepeexhausted

2 Likes

nudien sķiet ka NMP auto ir daļa Origo ainavas, varētu pat Origo nosaukt par Latvijas Ohaio

2 Likes

Vislielākais jautājums man ir tajā - kāpēc Origo?
Nu labi - kaudze veikalu, transports un cilvēku. Bet vienalga nesaprotu kpc?

1 Like

Labs jautājums, diez vai viņi visi tur ir sabraukuši ar vilcienu. Varbūt tas ir lielākais un centrālākais tirzniecības centrs, absargi mazāk dzen prom.

Apsargiem man liekas pa lielam ir vienalga kamēr tu tur nekārtību netaisi

1 Like

Vienreiz mani, kad es lasīju, no soliņa apsargs aizdzina :sweat_smile:

2 Likes

WhatTheFuck

2 Likes

Why???Like…viņam bija kāds pamatojums kāpēc??