Principā… ja tu to būtu gatava taisīt vaļā pēc pirkšanas, kā variants varētu ņemt lētāko modeli un pielikt tam klāt pēc tam lielāku SSD un RAM. Es vienkārši tavā budžetā RD veikalā neredzu portatīvos ar labi daudz atmiņas komplektā, lai gan tavā budžetā tu tur mierīgi vari iestūķēt 32GB RAM un labi daudz SSD atmiņas.
Alternatīvi var uzmest aci citiem veikaliem, kur varbūt piedāvājumā ir labākas komplektācijas.
Tur galīgi nekas tāds nav. Tev vajag vienu strādājošu datoru un USB flešiku, šķiet vismaz 8GB izmērā. Tu lejupielādē no microsoft lapas windwos media creation tool Download Windows 11 Pieslēdz USB flešiku pie datora, palaid to media creator un tas sagatavos flešiku instalācijai. Kad tas gatavs, vienkārši pieslēdz sagatavoto flešiku pie jaunā datora un slēdz to iekšā. Tu drīz vien redzēsi Windows instalātora sākuma logu.
Ja tas skan sarežģīti, tu vari padot ziņu un atnest datoru uz kādu no mūsu mītiņiem. Es varu iepriekš sagatavot flešiku un uzlikt tev Windows 11.
Tik arī rēķini budžetā, ka lētākās Windows licences maksās kādus pārdesmit EUR.
Izdevīguma ziņā gan šis te vēl projām varētu būt pats praktiskākais. Te ir gan vairāk RAM, gan Windows 11 komplektā. Jā, RTX 4070 portatīvie dos ārā vairāk FPS, taču noteikti ne pa pusi vairāk vai pat varbūt trešdaļu. Lai gan cena būs par kādu trešdaļu līdz pa pusi lielāka.
@Rashomeow, tev monitors ir? Varbūt pietaupi tos 600 EUR un nopērc lielu monitoru + perifēriju kā austiņas, klaviatūru, pele, ja tev kaut ko no tā vajag. Sēdēt pie portatīvā monitora, tomēr nav pati ērtākā padarīšana.
To tur palikni ar iestrādātiem ventilatoriem vienreiz mēģināju, man toreiz tas radīja ļoti minimālu atšķirību, bet aizņēma vietu un jūtami trokšņoja. Toreiz tie viens vai divi grādi temperatūras krituma, nelikās tā trokšņa vērti. :D
Tādā gadījumā tev vēl projām ir variants notriekt visu naudu maksimāli jaudīgā portatīvajā. :D
Austiņas gaming laptopam ir obligātas, nav noslēpums, ka fonā ventilātori būs dzirdami, īpaši pie kaut kā grafiski smagāka.
Nez kā ir ar gaming tastaturām, ja reiz ierunājies, laptopiem ir ļoti ērtā plāna tastatūra kur vari ātri veikli spaidīt taustiņus, turpretī gaming tastatūras cik ir redzētas, ir ar resniem dziļi spiežamiem taustiņiem, kur spiežot kaut vai no s uz d var nolauzt pirkstu :D. Nez vai ir arī normālas gaming tastatūras, tipa kā laptopa tastatūra. Neesmu pat baigi pētējis.
Nav tak galīgi obligāti jel ko ņemt no “gaming” produkcijas. It īpaši austiņas. Arī ar parasto biznesa klaviatūru un peli tu vari kapāt spēles, tās tik varbūt tik daudz nespīdēs ar RGB.
@Rashomeow, ja vēlies kapāt spēles un neko nedzirdēt sev apkārt, piem., portatīvā ventilatorus - es skatītos uz trokšņu slāpējošajām austiņām. Es ne tik sen kā dāvanu pirku Sony ULT WEAR - man patika, pieredze gana līdzīga flagmaņa austiņām, bet cena draudzīgāka. austiņas WHULT900NB.CE7 SONY ULT Wear WH-ULT900NB Extrabass Sony Tām ir arī citas krāsas.
Operētājsistēmas tur nav, bet, ja gribi es tev to varu palīdzēt uzlikt. Mītiņā vai arī varam kaut kad sazvanīties Discord. Tur galīgi nekā tāda šaušalīga nav. Tev tik vajag USB flešatmiņu. Ja nav, vienkārši nopērc pie reizes pērkot datoru.
Ja laika gaitā sapratīsi, ka tev ar 1 TB SSD ir pa īsu. Varēsi sakrāt naudu un nopirkt papildus 2 TB (110-130 EUR) vai 4 TB (220-270 EUR) SSD
Domāju kad man ar 1 TB pilnībā pietiks.
Liels paldies~
Datoru sūtīšu nākošnedēļ. Cerams kad būs vēl pieejams tad. Paskatīšos vai tur vēl var dabūt austiņas.
salidzini.lv vai kurpirkt.lv ir tavs draugs, ja kaut ko meklē vietējos veikalos. Pie mums piegāde ir gana lēta, lai bieži vien būtu izdevīgāk kaut ko pirkt no dažādiem veikaliem.
Starp citu, ja tu esi gatava aizbraukt līdz savam tuvākajam K Senukai, tu vari pasūtīt datoru jau tagad ar apmaksu veikalā. Tur tā pat piegādi vēl jāgaida divas nedēļas.
Varbūt ar kurjeru arī varēja apmaksāt preci saņemšanas brīdī. Neesmu no turienes neko sūtījis ar kurjeru, precīzi nezinu.