Cik jaudīgs ir nepieciešams dators mazprasīgām spēlēm

Spriežot pēc minimālajām prasībām GTX 960 4GB, pēc idejas pavilks visiem kam ir atsevišķa video karte. Protams, Totally Accurate Battlegrounds prasa tikai GTX 770. Veco portatīvo datoru īpašnieki gan abos gadījumos var dabūt pasvīst. :D Lai gan 720p vienmēr ir opcija.

2 Likes

Netikai veco, uz kāda jauna ofisa laptopa ar integrēto Intel UHD graphics vai tml. gan jau būs bēdīgi.
Bet runājot par pirmo varinatu, nezinu tā pirmā, paskaties, tur kartupeļa grafika, gan jau ka ies uz jebkura kompja, pēc kaut kādas random web spēlītes izskatās.

4 Likes

Jaunajos portatīvajos ir jauna integrēto grafisko karšu paaudze, tās šā vai tā ir ņiprākas. Tas pats Intel Iris Xe. Kā arī jaunā portatīvajā var cerēt vismaz uz 16GB RAM. Mēģināt kaut ko palaist, samazinot izšķirtspēju, viennozīmīgi uz tāda var.

Vecā portatīvajā spīd sastapt piecus gadus vecu grafisko karti, kura jau tad bija nekas īpašs un labi ja 8GB RAM. Visnotaļ limitējoši.

Paskaties veikalā, ir 12th gen inteļi ar intel uhd, pat 13th gen+UHD graphics, tiesa tas ir lētais gals, bet tādi vēl ir un pārdot.

1 Like

Es jau nesaku, ka tu veikalos nevari izrakt kartupeli. :D

2 Likes

I mean…tā galīgi nav spēle kurai grafikas ir vajadzigas, vot paladinus spēlēt uz tik zemiem settingiem, kad sejas kļūst par murgainām low poly abstrakcijām, tas gan bija sāpīgi…

Goddamn! Jaunākie laptopi pēkšņi kļuvuši normāli? Es par šo esmu baigi pārsteigts, ka par 430€ var nopirkt jaunu laptopu ar patiešām sakarīgām iekšām:

Budžeta datoru lietotājiem dzīve visu laiku paliek tik labāka. :D Kā es saprotu, procesora arhitektūra ir visai morāli veca, taču tam ir piešauts klāt DDR5 atbalsts. Par laimi, pat ja tas ir pavecs 4 kodolu procesors, tie jau sen kā ir ļoti ok.

Uz tās pašas nots: DDR5= dzīvo ar tik cik nopērc. Pārmaksā ja vajag vairāk.

1 Like

Tu par RAM uzcenojumu? To, ka tas pielodēts pie mātesplates? Vai abiem? :D

1 Like

Japp. Baigi neesmu iedziļinājies bet domāju tur gan jau ir Apple SSD treatment

Te ar faktisku piemēru. Kaut kā neticas ka 8GB, pat ja DDR5 ir vērts 70eur

Un kad ieskatās 8GB variants ir nedaudz lēnāks?! Kas tā ir par pieeju?!

Pačekošu citus ražotājus.

2 Likes

Tur tie 8GB ir tik kādas 3 reizes uzcenoti. Tas vēl ir pa kristīgo. :D

Apple prasa divus simtus par 8GB RAM…

1 Like

“Displeja paneļa tips : TN”
Ok, ekselīti, piemēram, tabulas aizpildīt netraucēs, bet ja gribēsi kaut ko paskatīties , kādu filmu, nekāda īpaši priekā nebūs. TN displeja panelis ir briesmīgs.

1 Like

Atšķirība tajā, ka Apple RAM ir arī video atmiņa, attiecīgi viņu RAM ir riktīgi ātrs.

Ja nemaldos, Intel, AMD un Qualcomm integrētā grafika arī lieto sistēmas RAM. Var, protams, argumentēt, ka Apple arhitektūrā tas viss ir labāk integrēts. SSD uzcenojuma sirdsāpes gan tik viegli neatvieglosi. Solis SSD izmērā ar maksā divus simtus. Ābols ražo varen labus produktus, taču cenu politika ir brutāla.

Pie mums vēl ir tāds niķis, ka nav pieejamas visas iespējamās konfigurācijas. Teiksim, apple.com ļauj piemest datoram tikai RAM un atstāt minimālo SSD, taču pie mums var sanākt tā, ka nav piedāvājumā aparāts ar lielāku RAM un mazāko SSD. Rezultātā, pat ja tu saņemies piemest divus simtus papildus RAM, tev vienīgais variants ir mest klāt četru simtus uzreiz par RAM un kriksīti lielāku SSD.

Jā, bet tie izmanto regular RAM.
Protams, ka Apple cenas ir neadekvāti kosmiskas, tu maksā tīri par brendu.

1 Like

Tie paši atmiņas čipi tak nav nekāda Apple melnā maģija Apple M1 - Wikipedia

M1 is so passe…

MacBook Pro
LPDDR5X 8533

Pati ātrākā RAM, ko es varu atrast priekš desktopiem, ir 8200MHz.
Protams, ka tas nestāv līdzi RTX4090 21000 MHz, bet tomēr.

Cik paskatījos youtube izjaukšanas video šim modelim, šim ir soldered ram, nevari pat pielikt klāt. Šis ir bēdīgi. :cry: