Hercoga prātuļojumi par jauna datora meklesanu

R.E.P.O. dāvināšanas gadījumā, pa priekšu vajag dzelžus. :D

I’m just gonna leave this here https://www.1a.lv/p/portativais-dators-lenovo-loq-15-15iax9-intel-core-i5-12450hx-16-gb-512-gb-15-6-rtx-4060-peleka-en/q4zx

3 Likes

Es vairāk par saldējumu traukiem biju domājusi but that works as well :D

3 Likes

Es tā sapratu. R.E.P.O. ir kā saldējuma trauka sasišanas simulators. xD

3 Likes

Tas kā man lēnām dzimst ideja nekāda veidā nenozīmē ka tas būs drīzs notikums

Es RAM kociņu pirku gadu kkur

Nav jau pirmā reize, kad šī ideja ir pacēlusies. Tu tik padomā, tu jau otrdien varētu spēlēt visas spēles.

One Of Us GIF

5 Likes

No ko tu tur steidzini lietas XD

Tipiskā dzimtas modē ideja ir pusgadu jāpamarinē, pa viņu ir vismaz trīsreiz jāaizmirst, un atkal jāatcerās,
Un kad pēdīgi dators ir dabūts jāpārnes visi faili, kas visticamāk satur pa daudz vīrusus, no vecā uz jauno. Bet procesā obligāti ir jāizdomā mainīt VISU klasifikāciju, un domāt vai dokuments X iet zem augu fizioloģijas vai augu ekoloģijas foldera. Trīs darba dienu vakari vismaz. Un kad viss ir izdarīts, dators tiks nobazts uz palodzes jo galdu vajadzēs priekš DIY un atvērts ik mēneša saspēlem

Un tāpat jums REPO ir pilns partijs, tu jau paredzēji mani kā rezervistu, ja?

Kad šī tēma paceļās tu nekad nesaki, ka tev negribas ar mums spēlēt spēles. Tu vienmēr saki, ka tev naudu žēl. :D Zinot tevi un tavu taupību, tu to kompi nepirksi par savu pēdējo, priekšpēdējo vai pat preikš-priekšpēdējo naudu. Mēs tik tevi motivējam beigt mocīties.

Piemēram, man ir video karte ne tādēļ, ka es to visu laiku vēlos izmantot un spēlēt spēles, tā man ir, lai es varētu palaist jebkuru spēli, kad man to sagribas. Es uz to skatos kā ieejas biļeti gaming pasaulē tuvākajiem gadiem.

Pagājušo piektdien mēs spēlējām piecatā, taču komandā ir sešas vietas. Kā arī pie mums kas pirmais piesakās saspēlei, tas pirmais maļ. Tikt iekšā galīgi nekas neiespējams nav.

2 Likes

dude, es esmu gadu sēdējis uz viena beigta ofisa krēsla darbā, un tagad stabili pusgadu uz otra. Un tur viss kas man būtu jāizdara ir jāuzraksta vēstule( par jauna iegādi). Un arī tad mani burtiski piespieda pasūtīt sev jaunu darba krēslu. Tas ka nevaru spēlēt pāris spēles nav mocības

Neapšaubu ka tev tas ir izdevīgi, bet es nesaredzu sev jēgu no tādas biļetes. Nu nebūšu es geimeris, nu nesanāks. Par svaigo datoru sāku prātuļot tāpēc ka jūtu ka šim baterija vairs nav ar tādu libido kā jaunībā, un kinda sāk palikt žēl vecāku kam pagaidām jāblenž manā vecajā datorā kur kādi 10 procenti ekrāna ir noklājušies

Also, no way in hell I’m spending like 80 percent of my montly salary on a computer XD. Max 500 eiro

1 Like

From what i read you like used stuff, why not used laptop? or even better full blown desktop?

2 Likes

Un tad pēc gada kad kāds prasīgāks jaunais fads izies, atkal nevarēs saspēlēt :joy:

Ar tur nav tā kā baigi var uzrauties visādiem scamiem, Ķipa pārdod beigtu datoru, vai pārpildītu ar vīrusiem inside and out, and what not. Un es tehnoloģiju ziņā esmu viegli apvārdojams

Arī faktors. Bet nu vai tad tā nav problēma arī dārgajām galam?

Godīgi sakot, vairs ne īpaši, it īpaši tādām ne-AAA spēlēm kā REPO. Manam 8 gadi un un uz 1080p pagaidām velk visu ko šim met, koč dažas spēles pabļauj ka varētu neiet, bet nav bijis ka kaut kas reāli neiet un teorētiski ir zem minimumiem jo nav rtx karte.

2 Likes

Bļa es paskatījos ko ss vispār pa 500 var dabūt, ja nav laptops, nav nemaz slikti :hushed:

3 Likes

@H_Hercogs tev jau visai pašvaki ar vietu priekš darbstacijas, nē?

Tehniski stacionāro var tur iestūķēt, bet tas nebūtu baigi ērti un tad pa lielam es to galdu varēšu tikai tam izmantot

tu tak zini datori kļūst mazāki? Arī dekstopi, ir tādi mini itx buildi:

1 Like

500 EUR budžetā tur tā kā bez variantiem jāņem lietots. Nekas neiespējams gan nav. Portatīvie ar RTX 3060 it kā mēdz parādīties tādā naudā. Desktop vispār bez problēmām.

Ja ņem jaunu pa 500 EUR, sanāk tas būs biroja portatīvais ar integrēto grafiku. Šobrīd uz pusi ar dievpalīgu un mazu uzšķirspēju R.E.P.O. gan jau varēs paspēlēt. Nākošais R.E.P.O. pēc 4 gadiem gan varētu strādāt slaid šovā. :D

Priekš spēlēm biroja datori sanāk neizdevīgi, pa labam vajag izvilkt līdz lētākajam spēļu portatīvajam ar puslīdz modernu 60. klases GPU un tad gan tuvākos gadus nebūs raizes.

Nav gluži tā, ka katrs otrais tirgo nestrādājošu mantu, bet nu nekādu garantiju tev nav. Pērkot lietotu mantu tev jābūt gatavam riskam. Vari nopirkt un lietot vēl gadiem ilgi, vai arī nopirkt un tas nosprāgs nākošajā mēnesī. Var, protams, medīt gana jaunu kompi lai tam vēl būtu veikala garantija vai arī pirkt no kāda veikala/lombarda kas tirgo lietotas mantas ar garantiju. Tur tik cena var beigās nebūt diži labāka par jaunu datoru veikalā.

Šis pat izskatās pēc censoņa kas masveidā tirgo datorus. ss.com un FB ir bariņš ar tādiem. Tur pat ir vismaz viens kas tirgo top end.

2 Likes

gotta love datoru perekups

1 Like

Vajag izplānot budžetu, 25 eiro katru mēnesi atlikt gaming laptopam. Teiksim reizi piecos nomaini uz jaunu. Pa to laiku uzkrātos 1500. Kā nopērc jaunu, tā nākošajam no budžeta atlikt 25 eiro katru mēnesi.

Man ir uzkrājumi ko teorētiski tērēt. Vnk negribas priekš non essentials izmantot