Es šonakt sapņoju, kā mani gandrīz iesūc man-made melnajā caurumā.
Vazājos pa kaut kādām drupām, kuras visapkārt krāterim vairāku kilometru diametrā, vairāku simtu metru dziļumā. Pēkšņi uzradās kaut kāds čalis kaut kādā kostīmā (nevienā brīdī nepiefiksēju, kā izskatās, tikai to, ka bija kostīms), kurš teica, ka man jāpamet teritorija, jo tur nav droši. Sāku jautāt, kādā sakarā, te taču ir vnk drupas, nekā tāda. Tad vai nu viņš ieminējās, vai es pats pamanīju, ka krāterim pa vidu no ceļamkrāna karājas vēl viens čalis, izskatījās bezsamaņā (acīmredzot BAIGI liels ceļamkrāns, ja no krātera malas līdz vidum aizstiepās). Izrādījās, ka tas, kurš karājas, esot izdomājis sevi “sakompresēt” melnā cauruma vidū ar cerību saspiest savu DNS tik ļoti, ka pārvērtīsies par kaut kādu super-būtni. Obvious pipe-dream, but hey, it’s a dream, so who knows?
Anyway, detonācija, melnais caurums izplešas, sāk visu visapkārt sūkt iekšā, tai skaitā mani. Es pieķeros pie kaut kādas sienas vai konteinera malas, knapi spēju noturēties, bet čalim kostīmā ir ok, jo, izrādās, viņa kostīms palīdz kaut kā neitralizēt to drūmo vilkmi, un kad viņš mani paņēma aiz rokas, tad tas efekts daļēji izplatījās arī uz mani.
Tad nu mēs mēģinam skriet prom no epicentra, apkārt ir iezīmēta līnija, līdz kurai melnais caurums it kā izpletīsies, jo kontrolēts. Pa ceļam vēl vairāki tādi cilvēki kostīmos piebiedrojās, lai palīdzētu mani izstumt no “zonas”, man liekas, ka kādu no viņiem pat iesūca. Tiekam pāri līnijai, uzelpojam, melnais caurums izveido tādu kā burbuli tieši uz līnijas; aiz līnijas iekšā neko nesūc, bet burbulis kā vantablack, neatstarojas, pilnīga tumsa. Paceļu roku, bezmaz vai jau pieskāros (lohs!), bet čalis kostīmā mani apstādina. Sākam iet nostāk no burbuļa, bet tad šamējais pēkšņi strauji atkal izplešas un ieskauj mūs. Sajūta tāda, it kā es būtu iekritis ĻOTI dziļā ūdenī, pilnīga tumsa, grūti kustēties, skaņa nulle, un liekas, ka visa mana būtība sāk tā kā “vibrēt”, tā, it kā es runātu, dauzot sev ar dūri pa krūtīm, kinda blinking in and out. Neatceros, vai burbulis pats sarāvās izmēros, vai es kaut kā izpeldēju, bet kaut kādā veidā tiku ārā no burbuļa. Es apkārtējos dzirdu tajā phase-in’n’out stilā, in waves, bet apkārtējie, izrādās, dzird mani normāli, tikai es to uzreiz nesapratu, sākotnēji mēģināju runāt ekstra lēni, lai viņi nepalaistu garām zilbes.
Diemžēl ar to arī beidzas viss, ko atceros no šī sapņa; par to čali, kas tur epicentrā karājās, neko vairāk neuzzināju. Moš kādu citu nakti paturpināšu.