#Yuri!!! on Ice
Jo kādam taču šī tēma bija jāuztaisa
Žanri : Comedy, Sports
OP:
ED:
Pagājušās sezonas hits ar vienu no vislipīgākajajām OP dziesmām, Yuri!!! on Ice lika ietrīsēties ļoti daudzu meiteņu (un ne tikai) sirdīm, pārsteidzot ar lielisku daiļslidošanas animāciju, daudziem, jo daudziem bishouneniem (jeb smukpuišiem ) un attiecību modeli starp galvenajiem varoņiem, kas, par spīti lielajam fanu atbalstam, anime nemaz tik bieži netiek attēlots. Šī anime arī ir tuvu Crunchyroll jaunizveidotā Anime Awards “Anime of the year” balvas iegūšanai. Bet vai tiešām Yuri!!! on Ice ir to pelnījusi?
(Īsā atbilde tiem, kuriem slinkums tālāk lasīt: manuprāt, nē. Un ne jau tāpēc, ka to dotu JJBA jaunākajai daļai ).
Apraksts:
Izgāzies Grand Prix Finale, Yuuri Katsuki, daiļslidotājs no Japānas, ir gandrīz atmetis cerības kādreiz atgriezties sacensībā pēc zelta. Bet viss mainās, kad kāds “nejauši” augšupielādē internetā Yuuri slidojumu, kurā viņš atkārto pasaules čempiona Viktora Nikiforova (Victor Nikiforov) programmu. Krievijas čempionu tā iedvesmo japāņa izpildījums, ka viņš ir gatavs kļūt par Yuuri treneri. Bet arī jauns Krievijas censonis Jurijs Plisetskijs (Yuri Plisetsky. Anime ietvertais joks ir tas, ka abu daiļslidotāju vārdi ir vienādi. Lai gan tā gluži nav. ) vēlas Viktoru par savu treneri. Ar to sākas sāncensība par čempiona uzmanību un vēlāk par zeltu cempionātā! Bet līdz tam ceļš ir tāls, Yuuri jāpārspēj daudzi talantīgi daiļslidotāji.
Sižets:
Sāncensību ziņā visnotaļ paredzams, bet tas stāsta izbaudīšanai netraucē. Stāsta ritējums ir ātrs un tikpat kā bez liekiem filleriem. Lai gan pēc kādas 3. vai 4. epizodes sižeta klāstījums vairāk atgādina skrējienu ar atkārtotiem elementiem. Katrai čempionāta pieturai tiek dotas 2 epizodes, kurās tiek fragmentāri parādīti visu daiļslidotāju priekšnesumi un pārdomas, vienlaikus risinot konfliktu starp Viktoru un Yuuri. Un tā katru epizodi! (Izņemot vienu, kura tomēr ir filleriem pildīta.)
Animācija:
Galvenais iemesls, kādēļ šo anime iesaka skatīties cilvēkiem, kuriem neinteresē piedāvātais fanservice. Sākotnēji animācija ir laba. Ļoti laba, slidotāju graciozitāte ir notverta skaistās ainās.
Bet, diemžēl, no budžeta apgriešanas monstra neizbēgt arī smukpuisīšiem. Slidojumu ainas vidus epizodēs kļūst _derp_īgākas. Un animācijas tiek atkārtotas bieži. Sparotu, ka nav īsti jēga pa jaunam zīmēt vienu un to pašu slidošanas programmu, bet tas ar laiku kļūst nogurdinoši.
Mūzika:
Katra slidotāja priekšnesumam ir sacerētas tēlu atainojošas kompozīcijas. Tās atšķirās stilos un padara animāciju vēl baudāmāku. Īpaši labas ir vairāk klasiskā žanra Eros kompozīcijas, pie kurām slido abi Yuri. Un vai es jau teicu par ļoti lipīgo OP?
Tēli:
Nebrīnos, ka šovā sastopamie tēli ir tik ātri iemīlēti. Tie izceļas ne tikai ar savu dizainu, bet arī īpašībām.
Mazliet gan varu aizrādīt par galvenā tēla Yuuri motivāciju uzvarēt - šķiet, viņš to dara tikai sava trenera dēļ, lai iegūtu viņa patiku. Bet Viktors, lai cik piemīlīgs, ir mazliet kaitinošs, šķiet, viņam interesē tikai tas, kas ir viņu iedvesmo, īpaši nedomājot par pārējiem…
Vienlaikus pluss un mīnuss ir attieksme pret blakus varoņiem. Tiek parādīta arī viņu motivācija un cerības, kas sākotnēji aizrauj, bet vēlāk attopos, ka man vairs nerūp tas, kas notiek ar galveno varoni.
Runājot par visu to darīšanu par attiecībām…
Ļoti daudzi uzsver to, cik revolucionāras ir Yuuri x Viktora attiecības. Lai gan jā, patika abu starpā bija ļoti izjūtama, es vēl joprojām neesmu pārliecināta, vai redzētais ir neagresīvas romantiskas jūtas vai vienkārši pamatīga ēsma visām fangirls. It kā darbības uzsvērtu vienu, bet vārdi pavisam ko citu.
Kopumā: 8/9
Yuri!!! on Ice it ne maz nav slikts šovs. Es gribēdama nespēju ielikt pliku 8 vien tādēļ, cik jautri man bija viņu skatīties. Animācija labākajos momentos ir apburoša, mūzika to lieliski papildina. Pats sižets ir so so, it kā nav slikts, bet starp citām sports anime ar izcilību neizceļas.
Beigas anime nebeidzas ar cliffhanger, lai gan dod cerības uz 2. sezonu. Man gan šķita, ka beigām kaut kas trūka. It kā viss skaidrs, čempionāta sezona beigusies, visi balvas dabūjuši. Pēc vēlāk man pieleca, kas man pietrūkst pabeigtībai…
Jā, jā. Ha! GAYYY! un viss pārējais. Bet cik ļoti viena skūpsta aina būtu atrisinājusi manus jautājumus. It kā viņi beigās uz ledus paslidoja kopā, bet tas tāpat līdz galam neko nepaskaidroja!