Vai nauda atrisina visu un dara laimīgu?

Tur jau tas balanss arī veidojās, parasti laimi ietekmē nevis naudas pārpilnība, bet tieši trūkums.

Nevar noliegt ka turīgums ietekmē dzīves kvalitāti tīri fiziski a.k.a. ir lielākas iespējas saglabāt labu veselību jo nav uz tās rēķina jāekonomē, kas ir bieža parādība mūsu sabiedrībā.

1 Like

Ja es pareizi atceros pētījumus par naudu, tad nauda līdz konkrētam līmenim tieši paaugstina tavu dzīves līmeni un laimi. Piemēram, ja tu no nabadzības aizlēksi līdz turībai, atšķirība būs reāla.

1 Like

So basically nauda ir meta, pēc tam skills nosaka tavu laimi.

2 Likes

Es augu diezgan nabadzīgā ģimenē (bieži vien apģērbu pirkām kumpalās - hell, man pat pamatskolas izlaiduma uzvalks tika pirkts Degas), bet man tā nav problēma, vienkārši jābūt loģiskam cilvēkam, kas nepavelkas uz visādām reklāmām un “atlaidēm”.
Es par naudu domāju kā “tā ir tikai nauda, it comes and goes”, es par to nedomāju kā par “my precious!11one”, nepišu kapeiku, pērku kvalitatīvas, saprātīgi cenotas mantas, bet nepērku visādu nevajadzīgu vai nekvalitatīvu huiņu, izvēlos prātīgi, un vairākkārt pārdomāju, vai man to vispār vajag, nevis tikai gribās. Ja tikai gribās (bet reāli gribēšana ātri pāriet), un vajadzēt īsti nevajag, tad nafig nepērku, iztērēs naudu, aizņems vietu un viss.
Īpaši izvairos no jebkādām īstermiņa vai single-use lietām. Obviously neskaitot pārtiku.

1 Like

Bruh, humpalas un lēto epģerbu veikali sastāda 90 procentus no manas gardetobes joprojām.

Un vsp pirkt lietotas mantas ir stilīgi un videi draudzīgi

3 Likes

now that i have access to adult money, es pērku visu, kas man patīk ;D

2 Likes

Tagad Aliexpress izvēlas cik lielu daļu no manas algas atstāt pārtikai un izdzīvošanai.

1 Like

Humpalu apmeklējums ir jānormalizē!

1 Like

Es reti pērku apģērbu, un pērku to ilgam laikam, tāpēc I can live with new stuff. Bet to, ko nosacīti novalkāju, vai kas vairs neder, nododu pie Mola apģērbu nodošanas punktā.

1 Like

es tieši nesen humpīšos tiiiik foršu christmas jumper nopirku :kawaii_potato: nu tādu pa māju velkamo - super comfy soft one

also man patīk humpīšos puzles pirkt. neliekas loģiski pa 30 un vairāk eur pirkt puzli, bc its new fresh one, ja humpīšos var pa 1,50 atrast un yes, ar visiem gabaliņiem

2 Likes

i guess, jāsaka, ka yeah, nauda ļooooti daudz ko atrisina un in a way padara laimīgu, jo pat ja tu nevari sevi ar naudu apbērt and make yourself happy, tad ar to tu vari padarīt pasauli tiny bit of a better place vai kādam citam to iedot, kas to citu laimīgu padarīs

3 Likes

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es tai tantei laukos tik daudz palīdzu. Man tā nauda bijusi nebijusi, viņai no tās DAUDZ lielāka jēga.

it also gives you some warmth, ne? nu tā gandrījuma sajūta - that you know, you made someone happy, therefore that makes you happy

1 Like

Jeeeesus Christ kā šī tēma nonāca līdz tam, ka mēs te iepērkāmies humpalu veikalos :laughing: Kaut kas tērē tūkstošus anime figūriņās, kas kaut iepērkas humpalās… so sad.

Es arī te vienā veikaliņā ienāku retu reizi, bet lielākoties tās drēbes ir 1) valkāšanai mājās; 2) valkāšanai hobija laikā (tas ir netīrs).

Respect. Es tik pāris reizes dzīvē biju nodevis. Parasti novalkāju pa nopietno, nav vairs izmantojams.

1 Like

Un kas tajā ka cilvēks ieperkas humpalās ir tik skumji?

Skriet pakaļ brendiem, tas gan ir skumji

1 Like

humpīšos var arī brendus atrast btw ;D

1 Like

Diemžēl ir viena škrobe - viņas abas tur laukos to īsti nenovērtē…

Māsīca:
Laptops, kuru nopirku māsīcai, tikai mēnesi pēc pirkšanas nokrita uz grīdas ar lādēšanas portu pa priekšu, nolauza portu no mātesplates. Oficiālais suports pateica, ka jāmaina visu plati par faktiski jauna laptopa cenu; paveicās, ka mazajā kantorītī pa 60€ salaboja 24h laikā. Aizsūtīju atpakaļ uz laukiem, un pavisam drīz (nezinu precīzi, kad) viņa to laptopu pārstāja lietot. Šajā nedēļas nogalē atklājās, ka jau labi sen tas laptops tieši tāpat ir nokritis uz tā paša porta un ATKAL salauzts precīzi tāpat. Es speciāli teicu, lai laptopu izmanto tikai un vienīgi pie galda, bet nē, un še tev. Man neko par to neteica entos mēnešus, jo tjipa kauns. Es nesaprotu, vai tiešām var salīdzināt pastāvīgu kaunu ento mēnešu garumā vs to brīdīti kauna, kad atzīstas, ka tā notika, un viss? Tas taču pāriet moš minūtes laikā. Stress ento mēnešu garumā, kam to vajag? Jo tak agrāk vai vēlāk uzzinās, un par to visu laiku domā.

Telefons, kuram nofinansēju lielāko daļu, tika brutāli izšķaidīts pret sienām, ekrāns, muguras stikls, pilnīgi čau. Tur par iemeslu bija pārdzīvojums par muteres “apciemojumu”, bet pats fakts, ka sašķaidīja 500€ vērtu telefonu tā vietā, lai ar dūrēm padauzītu spilvenu vai dīvānu, vai izskrietos, vai izbraukātos ar riteni, vai aizietu uz mežu un izbļaustītos, dajebko citu…

Bluetooth austiņas, kuras uzdāvināja vecākā māsīca - kaut kas notika ar vienu ausi, mēģināju attālināti palīdzēt diagnosticēt, ieteicu variantus, ko varētu darīt - tupa pateica, ka nedarīs. Nu tagad beidzot esmu paņēmis pie sevis un te Rīgā labošu, bet cik ilgi pēc tam kalpos, hz.

Tante:
Nenormāls bardaks visās telpās, kurām viņai ir piekļuve, viss putekļains, zirnekļu tīkli, pelējums, viss tiek pastāvīgi pārvietots un attiecīgi pazaudēts, atslēgas dzīvoklim maina 3x gadā, jo papiš regulāri, jo fkn bardaks… Mantas, kuras ņemt līdzi pārvācoties, nav spējusi sapakot pa 3 mēnešiem; šajā nedēļas nogalē tur bijām es, mana mutere, un vecākā māsīca, visi piedāvājām palīdzēt pakoties, bet viņa principā visiem saka nē, es pati. Tikai viņa pati ņihuja nedara, ar mietu jāgana un tad maybe kkādus sīkumus izdara.

Un ja jaunajā dzīvoklī atkārtosies tas pats… :scream: :face_with_symbols_over_mouth: :skull_and_crossbones:

Karoč man par šo visu ir nenormāls stress un pārdzīvojumi.

2 Likes

Noteikti var manu Hugo Boss Orange jaku atrast :smiley:
Nopirku pirms padsmit gadiem pa 100Ls, bet piedurknes bija bik par īsu, un bija defekts apkaklei, tādā jocīgā formā deformējusies, nevarēja iztaisnot nekādīgi. Uzvilku vienu vai divas reizes un pēc tam vnk stāvēja skapī visus padsmit gadus. Nodevu pirms kāda mēneša kopā ar līdzīgu izmēru fake ādas jaku, kuru man uzdāvināja Turcijā viesu ģimene, tā pati problēma ar piedurknēm.

klaaaaau, bet zini, nu tā no malas, heeeella nepateicīgs family gals tev tur sanācis, nav jau jēga palīdzēt tiem, kas to negrib, ne?

Nav tā, ka negrib, vnk nenovērtē. Ir tikai pavisam pavisam naiva cerība, ka jaunajā dzīvoklī būs labāk, galvenokārt apelējot uz kauna sajūtu, ja viss arī tur kļūtu slikti.