Vai nauda atrisina visu un dara laimīgu?

Grūti ir novertēt to, pa ko maz zini. Prakstiski, grūti iemacīt vertības. Ir japieņem, un pa karotei jabaro.

It fucking sucks.

Man līdzīgi par bardaku mājās. Nav pat kur apsēsties. Uzturu pēc iespējas mazāku kontaktu ikdienā, jo psiholoģiski nevaru to panest vairāk. Telefona zvani arī vienmēr par pašu radītām problēmām, kas man nereti jāfinansē vai kā citādāk jārisina. Saka, ka kārtos 15-20 gadus, bet kārtošana notiek pāris reizes gadā ar krāmu pārbīdīšanu no vienas čupas uz citu čupu. Tikmēr māja lēnām top par grauztu…

Tad vēl visi emocionālie kariņi, kur es pa vidu, un man jāklausās, kā viena otru nozākā un man tad nu jāiet pie otras skaidroties kopš pamatskolas gadiem. Gandrīz nobeidzos no visa tā pirms pandēmijas, pārvācos uz Jelgavu un tagad tik daudz maz atgājis. Dzīve var būt laba, ja cilvēki nolaidības un vāja rakstura dēļ to nepadara par elli.

1 Like

The greatest conflict of all, old friend is peace without Conflict. - Yujiro Hanma.

Nosaukums tēmai laikam īsti nesakrīt ar tēmu, bet–

Vai nauda atrisina visu un dara laimīgu? - Nauda var atrisināt gandrīz visas petty little hooman problems, like food, shelter, clothes, medicine, cover travel, bet ja cilvēks nemācās, nelasa grāmatas, un sevi nepilnveido, tad tur arī viss tas labums apstājas. Bet tas ir visai daudz, petty little hooman problems are the source of nearly all evil, tā kā nauda (jeb basic necessities it can buy) ir sava veida vakcīna pret lielāko daļu ļaunuma pasaulē. Vismaz tāds ir mans šī brīža skatījums.

Laimīgu? Kā saka vecais amerikāņu teiciens: “tas, kurš saka, ka never nopirkt laimi, nezin kur iepirkties” - ja pērc grāmatas un izglītojies, un nauda tev palīdz nodrošināt laiku izglītībai, tad jā - visnotaļ. Ja meklē un izglītojies - tad vari atrast to, kas dara tevi lamīgu.

Protams, tu nevari nopirkt laimi pērkot lietas, kuras tev nevajag. Kas ir tas, ko jaunie bagātnieki dara, un tad brīnās, ka nav laimīgi, un žēlojas, ka nauda laimi nenopirks. Iepērkas nepareizā vietā.

2 Likes

Piekritīšu tam, ka pat ja tev ir nauda, tu vari neskatoties uz neko izrakt pats savu nelaimi. :D Daļēji labdarība pret radiem mēdz nestradāt, jo viņi paši sev cītīgi rok to nelaimi, nevis trūkst naudas.

Tu ko, humpala pati pa sevi nav nekāda nabadzības pazīme. Tur tu vari dabūt gan zīmolīgo, gan to kas šobrīd nav stilā, gan retro. Vienīgais mīnuss, ka tev jāvelta daudz laika meklēšanai. Atkarīgs kā tu to lieto. Ja ej uz pēdējām izpārdošanas dienām un pērce drēbes pa centiem, jo nu nekādi nevari atļauties dārgāk, tad jā.

Tehniski jā, bet vairums cilvēku tā domā.