Veiksmīgi pieveicu ne tik sen iznākušo 2024. gada filmu Nosferatu. Vizuāli super krāšņi un stilīgi izveidota filma. Tai pat laikā visas filmas gaitā man prāta aizmugurē niezēja sajūta, ka filmai īsti nav ko teikt. Vienkāršs un saprotams sižets, kas kustās taisnā līnijā un varoņi, ar kuriem filmas gaitā tā lāgā nekas nenotiek un stāsts neiedziļinās.
Lieki nespoilojot, sižets griežas ap kādu jaunu mākleri, kurš tiek nosūtīts uz tālu zemi pie kāda ļoti apšaubāma grāfa(vai tamlīdzīgi) ar ieganstu pārdod tam lielu īpašumu, iegūstot vērā ņemamu komisiju, taču, negaidīts pavērsiens, grāfs visu šo laiku mērķēja uz māklera jauno līgavu nevis īpašumu. Nu un, grāfs ir ļoti acīmredzams vampīrs visu filmas laiku.
Neteiktu, ka šo filmu pilnīgi jāskriens skatīties, bet meklē ko tieši tagad paskatīties, nav ne vainas. Mans favorīts noteikti ir vizuālā daļa.
No vienas puses man nekas nav pret filmām, kas sevi neapgrūtina ar sižetu un koncentrējas uz atmosfēru. No tāda leņķa Nosferatu varbūt bija pa daudz sižeta. :D
Laikam arī jāpiebilst, ka šī galīgi nav kārtīga šausmene.
Šodien “noskatījos”. Iesāku, bik apnika, sāku fonā kārtot instrumentu skapi un piesēdos atpakaļ tieši uz skatu, kur smuko balodīti nom-nom
Vizuāli bija baudāmi, bet par stāstu - domāju, ka tiem, kas nav redzējuši/lasījuši Bram Stoker’s Dracula būtu interesantāk, vairāk pārsteigumu u.tml. Jo pati salīdzinoši nesen noskatījos Drakulu un vēl Renfīldu, tāpēc šī filma bija straight up remake (reboot?), kas neko daudz tai pasaulei nepievieno. Bet arī, vai vajag? Aktieru katliņš fantastisks, stāsts klasisks un “if it ain’t broke, why fix it?” un acīm patika ;D
P.s. sākumā bija dīvaini skatīties kā Nicholas Holt tēlo šeit Thomas, kad nesen skatījos viņu citā filmā kā Renfīldu, kas ir Drakulas kalps :D