Kādaas kritiķu atsauksmēs? ;)
7/10
Ir labas idejas, kinematogrāfija baigi labā. Daži riktīgi recigie brīži, bet pietrūka satura. Vampīru bārs bija vizuāli interesants, bet funkcionāli lielākā daļa bija vnk fona reivotāji, pietrūka 20 min lai biki loģiskāk sižetu savilktu kopā,
Also @jurchiks tu vsp biji?
Izklausās tīri neslikti tādā gadījumā.
Ar atrunu ka tā ir latviešu mazbudžeta filma, ir pat ļoti vērts noskatīties. Drusku atsita Twin Peaks vibe un tiešām skaisti nostrādātas gaismas un kadrēšana. Gribās teikt ka filma ir dīvaina - bet labā nozīmē.
Ar visu to potenciālu imo stāstu gremdēja tāda spēcīgāka emocionālā pavediena iztrūkums. It kā doma bija, bet kaut kā ne līdz galam izspēlēta. Kas arī iezīmējās atbildēs uz auditorijas jautājumiem
Bija iespējams ar autoriem parunāt?
Ye, tā bija speciālā pirmizrāde. Režisors, kameru čalis un divi no aktieriem bija. Un mazā aktiera māte arī dabūja atbildēt uz jautājumiem :D
Biju, man vispār likās, ka tu mani pamanīji. Baltais krekls ar zilajiem rakstiem, 3 rindas augstāk.
Es dodu 8/10, bet bija diezgan daudz cringe/neveiklu scēnu, no kurām daudzas neapšaubāmi tādas bija tīšām.
Aizčāpoju uz mūsu ilkņiem… īsumā 8/10
Fig zin kāds tur budžets, bet pa manam autori izpieda visu ko varēja, mazbudžets ataisnojums slinkajiem… kas zin, varbūt autori savu rave rīkoja, kas palika, tam palika .
Režija, specifekti, atmosfēra un citas tur leitas, cik nu varēja visu izdarīja. Jautājumu nav.Varēja pieaicināt Rīgas Raugu kā sponsoru sanāktu interesanta reklāma. Diez pa cik pārdošana palielinātos…
Varētu teikt, ka filma ir eksistenciāla komēdijas drāma ar savu mazu neparastā un dīvainā arthouse piesitienu. Ar savu grotesku.
Filma no vienas puses mazliet pārsteidza, gaidīju pa savam vienu, uz ko sākums vedināja ar savu mazliet melno un neķītro humoru. Sasodīts, sākumā kur Resnais sapazīstas un šamejos par zilajiem nosauc, es nevaru, uz reiz šitais galvā bija
Key & Peele - Sexy Vampires
Un nākamajā scēnā čalis ar ādas triko vai kas tur bija tur dejo un tie savā starpā tur rīko ballīti :D (Starpcitu, tā pamanīju, visā bariņā patiesi nebija nevienas meitenes, izņemot to palīdzi) Vispār likās, ka filma mazliet iedvesmojas no tiem vai citiem populārākiem darbiem (kaut kādas Intervija ar Vampīru vibes) vai mazliet zobojas par visu vampīr žanru kopumā. Kad parādījās Kanclers nu gandrīz iezviedzos… Un piedevām izsmēja vēl citas lietas - kriofetiš un luterāņu mācītājas, kas nomira no rauga Pamazgāja mazliet kaulus tiem vai citiem autoru. Par Oskaru un viņa pieredzi klusēsim :D
Par eksistenci un visa augstā, domājošā, te filma buksēja, neskaitot tur momentus kuriem var pievērt aci un pateikt, viss notiek aizskadrā (viņu hiarhija, podkāstera štelle beigās, mistiski vienā vietā stāvošie dienesta auto u.c un to kas saulē viņi nedaga - tur uzskatīsim kā kino kļūda ).
Idejiski jau saprotams Resnā motivācija, tomēr tai pat laikā, nu viņš tā izdomāja, kāpēc viņš tā izdomāja, nevajag tur citu vārdiem teikt, lai viņš pats pasaka. Un kāpēc viņu, ja mēs zinam, ka ir citi tādi paši, kāpēc tieši viņš. “Vistalatnīgākais” no visiem. Savā ziņā filma nebradā jaunus laukus, tomēr cenšas to pa savam droši vien. Var paklapēt pa plecu. Līdz ar to filma brīžiem iekārās savā dinamikā pa manam.
Aktieri protams super. Tas puika… var Latviešu Omen filmēt, domāju sanāktu, viņš ar to savu pantiņu…
Tas opis kurš fonā figurēja, varbūt jaucu, bet liekas, ka es viņu salīdzinoši bieži redzu kaut kur trešajā falangā pa labi latviešu kino
Tai pat laikā pa savam patika pašu vampīru sekotāju “stāsts”. Pat tie, kas nerunāja, vizuāli par sevi stāstīja, - likteni un sava veida nolemtību.
Arī uzdodos - grūti teikt, varbūt būtu izsmērējuši, bet varbūt savilktu galus. Es kaut kā sliecos uz pirmo… Ja izmestu idejiski podkāstera fragmentus, kādu daļu, viņu vietā varētu - iespējams
Filma laba, pa savam intereanta un nevaru atminēties nevienu līdzīgu LV kino…
Rādīja vēl treileri filmai, iepatikās, vēl Nosferatu, vampīru sezona pasludināta
150k, 100 no Eiropas, 50 no režisora iirc. Uzfilmēts 14 dienās, samontēts 4 mēnešos.
ROFL, tas tik būtu prikols!
Par to auditorijai bija jautājums, viņš atbildēja, ka vnk dzimums nebija prioritāte. Meh atbilde, but also, he obviously just didn’t care and picked random people.
Par to arī auditorijā bija jautājums, teica, ka jā, no tā arī esot smēlies iedvesmu.
Viņš apzināti mēģināja neieiet stereotipos, tāpēc dažas lietas ir nestandarta.
Tās ir kkādas reālas atsauksmes? Man nav ne jausmas.
Diemžēl par šo neatceros auditorijas jautājumu. Pats par vēlu iedomājos, ka varētu tādu pajautāt, man vnk kad jādomā jautājumi, tad vnk mental block, nevaru uz sitiena.
Viņš teica, ka gribot action filmās filmēties. Baigi neesot paticis “asinis” uz sejas triept.
That’s the best part about it really.
Tur podkāsta filmēšanas ainās uz galda stāvēja arī slavenais nano ūdens :D
Es nevarēju saskatīt tik smalkas detaļas…