Problēmas sakas tad kad ir darbs, bet naudas tāpat nav. Vis dien strādā bet tāpat neceļas roka pirkt desu pa 4 eiro
Vot vot, stradā ar tukšu vederu. Most hardcore thing.
Kā variants, budžetēšana var palīdzēt. Ja tu uzskaiti visus savus izdevumus un izdali sev budžetu. Var izrādīties, ka tev ir brīvi līdzekļi 4 EUR desai. :D
Ka tu manage electricity bill, tas takā mes metamo kauliņu.
Konservatīvi. Paskaties pēdējā gada dārgāko rēķinu un rēķinies ar to. Ja tu sēdi uz fiksēta tarifa nevis biržas tarifa, baigo pārsteigumu pēc idejas nevajadzētu būt.
Es jau tik tā pieduros.
Es tā visu laiku veikalā skatos uz ēdienu. Pēdējo reizi uz makaroniem.
Šitas labais life skill: ar acìm paēst, tā dieta diezgan hardcore. Beigas pietiek ar pus maktīti, lai paēstu.
Parasti mind break first before body, so teoretiski ar acīm var paēst.
Tādos apstākļos visa budžetēšana izskatās kā taupīšana uz visu. Tavs budžets ir - budžeta nav.
To sauc survive mode. Goal survive till money.
Tik traki man nav bijis, ka vairs nav pa ko ēst. Tas, ka tu nevari atļauties ēst visu laiku ko vien vēlies, gan parasta padarīšana.
Apmeram kad naudas trukums tuvojas, tu sāc rēķināt cik dienā grasies edienam terēt katru dienu. Man tik vienreiz bija ka visu samaksāju un atapos edienam tik graši. Tad matenatika noder😀
Es no roltoniem nevarētu tikai pārtikt, no way XD
Un tiem ar cenas ir kāpušas sasodīts
Gan jau dārzeņi, makaroni, rīsi, griķi ir pareizais ceļš. Atceros tos video, kur rāda kā izdzīvot pa 1 EUR veikalā. :D Tuvākais video mums ko redzēju gan bija, šķiet, Lietuvā.
Nu es sēžu uz biržas, un neteikšu, ka drausmīgi mainījies, labi, man sanāk lielākais patēriņš proporcionāli tieši naktī, tad tarifi paši zemākie. Jā nenoliedzu bija zaudējumi, bet kopumā diezgan vienā līmenī rēķini.
kartupeļi, olas, burkāni, bietes, kāposti, un sīpoli ir labs survival set.
Šitā jau ir dzīvošana kā karalim. Lielie roltoni dārgi AF
Nepērc desu (desas nav veselīgas anyway), nopērc veselu vistu. RIMI permanenta atlaide 2.56€/kg. Iemet krāsnī, tad sadali 3-5 porcijās un vismaz pusi nedēļai ir ko ēst.