Interesanta socioloģiskā aptauja

Ieraudzīju interesantu fenomēnu, par kura cēloņiem neesmu pārliecināta, bet liek aizdomāties. Tātad ir divas tabletes - zilā un sarkanā. Ja vairāk par 50% dalīdnieku izdzer zilo, tad neviens nenomirs, bet ja vairāk par 50% izdzers sarkano, tad nomirs tie, kas izdzēra zilo.

Kuru izvēlaties?
  • Zilo
  • Sarkano
0 voters

Aptaujai it kā jābūt anonīmai.

Bruh, visiem jādzer sarkanā. Jo ja visi izdzers sarkano, tad nebūs neviens kas izdzers zilo un visi paliks dzīvi. Sarkanā dod iespēju palikt drošībā gan pašam, gan visiem kopumā.

5 Likes

Ļauj tak savākt statistiku))

1 Like

Lol manas pelēkās smadzeņu šūnas, nedadomājās tik tālu :D

Man patīk drāma, so red it is :triangular_flag_on_post:

I’m blue dabudidabudai

6 Likes

Statistika izskatās apmēram tāpat, kā citur. Bet ir arī otra aptauja))
Tev piedāvā izdzert indi. Ja vairāk par 50% dalīdnieku izdzers, tad visi dabūs antidotu, ja nē, tad tie, kuri izdzera, nomirs.

Ko darīsiet?
  • Izdzeršu indi
  • Neizdzeršu
0 voters

Karoč interesanta tēma

Kādus secinājumus no tā, ka aptaujas dod atšķirīgus rezultātus atkarībā no formulējuma, jūsuprāt var izdarīt?

1 Like

Varēji jau pārtulkot …

1 Like

Jūs pamanījās, ka pirmā un otrā aptauja ir viena un tā pati aptauja? :D Kad to nosauc par indi visiem vairāk vai mazāk skaidrs par ko balsot.

3 Likes

Tas ir jau papildus, kad cilvēks aizdomājās, kā varētu palielināt zilo skaitu. Bet nu tagad ir arī tulkotājs no skrinšotiem

Es tak neiešu speciāli meklēt ekrānšāviņu tulkotāju lolol :D

2 Likes

Nu es tur vnk spiedu uz emocijām

Izvēlies sarkano:

• Vairākums izvēlas zilo → tu varētu justies slikti par sevi
  • Vairākums izvēlas sarkano → tu paliec dzīvot pasaulē, kur nomira visi cilvēki, kas negrib, lai citi nomirtu vai kkas uz to pusi

Izvēlies zilo:

• Vairākums izvēlas zilo → tu priecājies cik visi viens par otru rūpējas vai kkas tāds
  • Vairākums izvēlas sarkano → tu nomirsti ar viņiem, bet vismaz tu nepaliec pasaulē, kur nomira visi cilvēki, kas negrib, lai citi nomirtu vai kkas uz to pusi
2 Likes

Ieraudzīju vēl variantu:
“Tev ir izvēle - izglābt monstru, vai nē. Ja vairāk par pusi cilvēku nolēms izglābt, tad monstrs nogalinās tikai tos, kuri viņu neizglāba, ja vairāk par pusi nolēms neizglābt, tad neviens nenomirs.”
Faktiski situācija tāda pati, bet šeit spiež izvēlēties zilo

Labā ziņa tāda, ka pirmajā aptaujā nenomira neviens, bet otrajā tikai 2 cilvēki. No biggie :smiley:

Šeit situācija nav gan gluži tāda pati, jo šajā variantā tie, kas balsos izglābt, principā nekad necietīs, bet visi citi varianti ir risks, tāpēc tikai muļķis izvēlētos neglābt. Nu un muļķim muļķa nāve.

Ir ir tāda pati, pamēģini pārrakstīt uz tabletēm, es arī ne uzreiz sapratu. Un tu šeit izvēlējies sarkano

Labi, loophole - izdzer precīzi 50% :smiley: Everybody dies.

Tas kas piedāvā tabletes var izglābt

Nosacījumos teikts vai nu >50% zilie, vai >50% sarkanie, nekas nav teikts par exactly 50/50. Vai tu tagad izdomāji jaunu nosacījumu?