Kurš te sūdzējās par romāniem?!
Kas ar mani notika šajā gadā, ko piedzīvoju, pa paveicu?
Ar mani ir parodoksāli - bet, es neatminos daudzas lietas t.i. es zinu, ka viņas notikušas, tomēr kopējā laika līnijā man viņas ir grūti sazīmēt. Vai arī nevēlos nekur īpaši izcelt, ka šis notikums bija svarīgāks par pārējiem. Viņi visi bija svarīgi, visi kaut ko deva man dzīvē vai otrādi. Faktiski var teikt, ka ir tāds baltais troksnis, kurā ir meklējama informācija.
Tomēr ir foto, ir video un citas lietas, kas palīdz kaut cik atminēties.
Jauno gadu sagaidīju ārpus mājām. Priekš manis tas ir jancīgi, tajā ziņā, ka kaut kur galvā vēl sēž tās dienas, kad galvenokārt Jaungadu sagaidīju ģimenes lokā. Pie tam C19 periodā, tā bija pirmā reize kur es vispār kaut kur biju pa īstam izlīdis tautā. Nācās aiz ragiem savu iekšējo ekstrovertu izvilkt.
Nopirku jaunu telefonu. Sen gribēju. un vajdzējā. Iepriekšējais pa lielam jau tehniski nevilka tik labi, ka gribētos.
Aprīlī sanāca brauciens uz Spāniju. Šeit jāska paldies @Mrspambox3 un @Menestrels, kuri mani izvilka. ERASMUS+ neformālās izglītības virziens jauniešiem līdz 30 - nezinu, kā to formāli savādāk raksturot. Godīgi sakot, sen nebiju nekur pa Eiropu braucis. Pie tam tik tālu. Piedevām - pirmo reizi biju lidojis ar lidmašīnu. Sajūtas bija fenomenālas.
Šeit atgādījās viens no tiem stāstiem, par kuriem var dzirdēt. Maziņš, iespējami nenozīmīgs, bet ļoti vides raksturojoš. Zinat tos mazos ciematiņus, kuros visi viens otru pazīst, lūk tādā mēs dzīvojām divas nedēļas. Ciematiņš saucas Penagos. Pa savam skaista un vēsturiska vieta.
Vienā no dienām, 20. aprīlī, brīvajā laikā, nelielā grupām, četri cilvēki, devāmies pastaigā. Bija mazliet lietains. Uzdūrāmies ūdens strūklakai, pat drīzāk ūdens uzpildes vietai, kurai tieši bija 100. gadi tajā dienā. Patrāpījās viens onka, kurš ļoti aktīvi sāka mums stāstīt lietas, par laimi bija meitene, kura zināja runāt spāniski. Bet onka nebija parasts, viņam ir brālis, kuru zina visi iedzīvotāji. Kaut kāda vietējā mafija, laikam. :D Pie tam viņa ģimene šeit dzīvo jau kādā 5 paaudzē. Ilgi parunājot, viņš iedeva mums lietussargus un pateica, ka varam atnest nākamajā dienā. To arī izdarījām. Bija saulains un patīkams laiks tajā dienā. Ko viņš izdarīja - uzstaisīja mums lokālo ekskursiju. Pie tam neskatoties uz to, ka viņš stāstīja šķietami sadzīviskas lietas, par klimatu, kokiem, ielejām, iepazīstināja mūs ar dažiem, tik enerģisku onku, kurš lido pa kalniem sen neesmu redzējis. Starpcitu, klimats un augi ļoti līdzīgs mūsu, bet ar niansēm.
Godīgi sakot, pat sāku apdomāties par dzīvi Spānijā. Joprojām domāju, pirms tam Spānija mani ir mazliet valdzinājusi. Bet varbūt tas ir tikai medusmēneša efekts.
Un galvenais (!!) - nopledējos okeānā. Bija auksti un drēgni, bet to izdarīju

Savukārt anoloģiskā braucienā, tikai vairāk uz silto pusi Spānijā, devos jūnijā.
Pa vidu tam turpināju cīņu, audzināšanu un citas izdarības ar savu suņuku Dinu, ko paņēmu no patversmes tā gada novembrī. Paralēli tam sāku ieviest kārtību starp kaķiem. Tajā ziņā, ka man bija daži ārinieki, kurus bija problemātiski izķert un staralizēt, bet ar dažu cilvēku palīdzību sāka sanākt šo lietu risināt.
Līgo un Jāņus sagaidīju pie
@Mrspambox3 radiem. Saldū. Sanāca pa pašu Saldu pabraukāties, sen tur nebija un vispār, ne pa pašu Latviju nekur nebiju. Šis gads sanāca salīdzinoši aktīvs sakarā ar došanos ārpus mājas. Iepriekšējie gadi, bija tādi, kādi bija, tāpēc tas viss mani tā vai citādi nerroja, tomēr pozitīvā gaisotnē.
Pēc vairāku gadu pārtraukuma, ne tikai C19 iespaidā, aizgāju uz UniCon -tas pats, vecais labais un stabilais. Slikti vai labi. Neteikšu neko. Bet bija patīkami, pie tam priekš sevis atklāju negaidītu UC pusi, domāju, to sākšu izmantot citos festos. Saruna ar tautu.
Ap šo laiku aizsākās viens projekts, kuru noteikti piefiksējāt, bet nebija tam lemts noturēties :D Tieši ap augustu aizsākās aboslūti negaidīta haltūra. Tas bija leciens virs galvas. Jumta labošana vasarnīcā - ne savā. Ziniet, kad tu zini, ka viss ir slikti, tomēr beigās izrādās viss vēl sliktāk. Neskaitot jumtu, salaboju sienu, pārklāju turpat 50% no jauna jumtu (vienmēr vahtējat strādniekus, naudu paņems, bet huj#@u sataisīs). Sanāca pat ļoti labi un superīgi. Atliek vien pacelt ēku, ieliet pamatus un staisīt sienu. Bet to iespējams nākam gad. Faktiski ar šo noņēmos līdz septembra beigām, katru nogali.
Kaut kur šajā periodā biju Tartu un Animatsuri. Maziņš, omulīgs, patīkams pasākums. Nesanāca pa pašu Tartu pastaigāties, biju slinks un mazliet paguris.
Oktobris. Vesals gads. Gads Karl! Auto tiesības manās rokās, tagad esmu liels zēns. Gandrīz. Bet esmu lepns, faktiski esmu pirmais, kurš savā ģimenē ir ieguvis tiesības.
Šis tgads bija arī skumīgs - divi runčuki aizgāja ķert peles citviet. Un cik gan neesmu jau pazaudējis, tomēr katru reizi, ir grūti.
Brīžiem bagātīgs, brīžiem vienmuļš. Liek padomāt un liek aizmirst.
P.S. Uzliku krāsni. Kaķīšiem silti un gāzes rēķins mazāks.