“Customer service” piedzīvotās pērles

Tā kā mums jau ir bijušas tēmas par veco paaudzi sabiedriskajā un jauno paaudzi pie Origo, kā būtu ar “customer service” pērlēm, ko esat paši piedzīvojuši (vai redzējuši)?

Priekš manis, šis vienmēr ir bijis “red flag”, ja cilvēks uzvedās slikti pret apkalpojošo personālu, un bieži var saprast, ka tie cilvēki nekad dzīvē nav strādājuši ar cilvēkiem paši.

Kādi ir jūsu piedzīvotie atgadījumi?

1 Like

Protams, ir redzēts kā kāds īpaši pikts onka dusmojas Maximā un aizmet kaut kur tālumā siera gabalu, jo iemesli. Tantiņa, kas mēģināja iznest ārā no mazās Maxima šnabja pudeli un viņu noķēra, viņas atbilde uz to bija stāstīt apsargiem kā viņa ne pa kam nestrādātu apsarga darbu. xD Kāds īpaši labs gadījums nenāk prātā.

Tas kas man pašam gadījies, vienreiz pirku Circle-K kafiju pa kuponu. Man prasa kas krūzē, es “kafija”, kas galīgi nederēja, “parasta kafija” ar nē. xD Es ar to kasieri galīgi nebijām uz viena viļņa, beigās tikām skaidrībā kas ir tajā krūzītē, bet nebija viegli. It kā cena tur visam ir viena, bet pieņemu, ka viņš gribēja norādīt precīzi pareizo pozīciju.

No pēdējā, šonedēļ biju uz Skolas ielas vjetnamiešu ēstuvē Pho Plus (ir ok, bet ne tā labākā). Tur čalis uz pusi pa jokam un pusi nopietni mēģināja izdarīt upsale visam ko es pateicu. Es pasaku “1l zupas”, viņš “labi 2l zupas”. Es “vienu 7up”, viņš “labi trīs 7up” - uz beigām viņš kļuva ambiciozāks. xD It kā joks, bet viņš to darīja ar akmens sejas izteiksmi un gandrīz visām pozīcijām.

4 Likes

Mūžīgi atcerēšos kā man grāmatnīcā atnāca viens vīrietis meklējot dāvanu sievai un kad prasīju, kas viņai patīk, viņš atbildēja “es nezinu”

4 Likes

sev par laimi pārāk daudz laika pārāk daudz laika klientu apkalpošanā nepavadīju bet ir divi gadījumi:
vietējais katoļu dzērājs kafejnīcā paziņoja sievietei ka viņas dēls deg elles ugunīs (izrādās nesn bija gājis bojā). Man un kolēģītei pateica ka mūs arī gaida elle.

cits, mazāk sāpīgs gadījums kad, par mani (17) sieviete teic dēlam, ka “onkulis” atnesa picu. (right in the meow meow)

3 Likes

Mani ar ap 17 pirmo reizi nosauca par tanti :melting_face:
I feel your pain

3 Likes

Darbā vienreiz bija tā, ka man ir palīdzības dienesta maiņa. Ir pieprasījums, čalis raksta, ka kaut kas nestrādā, viņš kaut kam nevar piekļūt mājaslapā. Es pieslēdzos un atņēmu viņam kopumā login tiesības. Problem solved. :joy:

Tas gan bija nejauši un es to pēc brītiņa izlaboju…

4 Likes

Vai debili iesniegumi skaitās customer service?

Ja jā bija viens par to kā rīgai tūristus piesaistīt. Sākot ar bānīti kas kursē pa kanālmalu un ikvakara salūtu beidzot ar gaisa takām vēsturiskajos parkos un krastmalas Lido pataisīšanu par disnejlendu.

Un ar tiiiik sliktu gramatiku

Un aizsūtīts nevis mums bet fakin rīgas mēram

Obviously nevaru viņu parādīts, bet es tā smējos to lasot

3 Likes

Sanāk Lidiņš ir līdzvērtīgas nozīmes nacionālais objekts kopā ar kanāliem un parkiem. :D

yeah, ar to customer service uz abām pusēm, gan pārdevēji bijuši tādi, ka nesaproti, kāpēc tādi pakaļas, gan no klientiem brīnumi bijuši.
man laikam pašai bija visneforšāk, kad vēl sen sen strādāju kafejnīcā, man pazuda balss uz dažām dienām, un klienti dzird, ka man balss nav, bet dažs labs tāds “es jūs nedzirdu, cik tad man ir jāmaksā?” kamēr es ar pirkstu rādu uz kasi, kur skaidri redzami cipari un cik nu spēju skaļi čukstu “trīs, sešdesmit, yooo”.

5 Likes

Man baigi spilgti iespiedušies atmiņā pāris atgadījumi, kad vidusskolā piestrādāju čili picā:

• 2 meitenes paēda, aiznesu čekiņu. Šīs izbēra uz trauciņa lielu kaudzi ar sīceni un aizskrēja prom;
  • bariņš sīko (kaut kāds sporta pulciņš) nāca atpūsties un ēst, pa priekšu ņirgājās par mani, ka neprotu krieviski ar viņiem sarunāties. Piecūkoja visu grīdu, galdu. Bet tad mūsu don’t give a fuck viesmīle uzmeta uz galda viņiem lupatu un lika savākt, citādi nelaida prom :D
  • 2 džeki atnāk papusdienot (krievvalodīgi). Es, kā jau kārtīgs mazpilsētas iedzīvotājs, neprotu krieviski, runāju ar šiem latviski. Viens džeks lauztā latviešu valodā saka ko vēlas, nekādu problēmu. Otrs krieviski pasūta. Okei. Pasūtījuma beigās čilenē bija obligāts nosacījums piedāvāt “tēju, kafiju vai svaigi spiestu sulu uzreiz?”. Pirmais puisis atbild. Otrs sēž galvu nodūris un klusē. Es pārprasu vēlreiz. Pirmais puisis šim krieviski prasa - kāpēc tu neatbildi?? Otrs (krieviski) - es nesaprotu ko viņa saka. Pirmais - ti debil, neznaes sto kafija un tēja nozīmē??? (sorri es nezinu kā šo pareizi uzrakstīt, bet jūs sapratāt) XD
9 Likes

Ja dziļāk parakātos atmiņā, varētu sarakstīt mazu memuāru “nyanmarou pieredze klientu apkalpošanas sfērā”

3 Likes