Turpinot komūnas kā dzīvot sēriju. Ir teiciens - nauda nenes laimi. No otras puses, ja var ticēt pētījumiem, nauda līdz konkrētam ienākumu līmenim tiešām paceļ tavu dzīves līmeni.
Cik liela alga jūsuprāt ir gana liela alga?
Manuprāt ar naudu piņķerīgi ir tas, ka paceļot savus ienākumus rodas arī vēlme pacelt savu dzīves līmeni. Tā darot, varbūt pat tu pelni vairāk, taču pāri var palikt pat mazāk, jo sagrābies hipotēkas, sapirkies mantiņas un vēl nez ko.
Pie mums šobrīd, ņemot vērā inflāciju, ar kādiem 2500 EUR varētu atļauties komfortablu, vidusmērīgu dzīves veidu, kur arī kaut ko varētu iekrāt.
Ap kādiem 100 000 EUR gadā, tev jau vairs maz ko mainītu papildus nauda gadā. Pats pa sevi ekstravaganto bagātnieka dzīvi nepadzīvosi, bet tu dzīvoti krietni virs vidējā dzīves līmeņa.
Ja es būtu maģiskā feja un tagad piepildītu jūsu vēlēšanās, vai tas tiešām būtu gana? Es pats šobrīd dzīvoju pa 850 EUR mēnesī, bet tas nenozīmē, ka man nav lielāki sapņi
Nez, priekš manis mierīgi var but gana. Vai es sasniegšu šo līmeni savas dzīves laikā, tas gan ir cits jautājums.
1500 uz rokas vajadzīgs lai būtu cienīga dzīve. Var paceļot, var atļauties uztusēt. Ja ir līdzīgi pelnošs partneris, tad arī ģimeni varēs uzturēt.
Protams ja neesi kāds tur buržujs, bet tad imo visādi tarakāni var sākt galvā parādīties Viss no cilvēka atkarīgs, ļoti apbrīnoju tos kas pelna stipri virs tā, bet joprojām spēj dzīvot pieticīgi.
Manuprāt man baigi bonusā iet tas, ka pa dzīvošanu man iziet zem 100 mēnesī. Bet nu tā utopija gsnjau ilgi neturpināsies jo kojas taisās pārdot un visus īrniekus, gan studējošos, gan strādājošos, gan viesstrādniekus izlidinās ārā. Bet nu pagaidām tas man ļauj pamatīgi taupīt
Varu piekrist, ka tā ir ļoti izdzīvojama summa, kurā var jau plānot budžetu. Es gan tai piemetu stabu pa virsu elastībai. :D Man sajūta, ja 1500 budžetā gadīsies viens upsītis, ceļojums vai tamlīdzīgi, tur jau būs jābāž roka iekrājumu burkā. Protams, ar tādu algu tos pēc tam var atjaunot.
Es vienmēr uz naudu esmu skatījies no - cik ilgi es varu izdzīvot - leņķa. Nevis - cik daudz es šomēnes varu nopirkt. :D
Nezinu cik šobrīd ir tirgus cena studentu dzīvokļu istabām. Varbūt tur atradīsies kas līdzīgs, bet jautājums vai tu tādā vispār gribēsi dzīto. Big Brain gājiens tev pats pa sevi būtu nopirkt budžeta viennistabnieku.
Vai tad LU negrasījās celt jaunas? Iespējam šo te koju renovācija viņiem neatmaksājas, ja mājai kas nelāgs kaiš.
Ja mēs tā skatāmies, tad neatminos kā sauca to parādību, bet jo vairāk cilvēks pelna, jo vairāk tērē un tādēl viņam vēl vairāk jāpelna. Un tā uz riņķi.
Pa lielam lai nosegtu visas pamata izmaksas (komunālie+īre) + ēdiens, apģērbs, ārsti + lai ar reizi nedēļā kaut kur izziet, restorāns, bārs, koncerts reizi mēnesī. Paliek pāri nauda neparedzētiem izdevumiem un var vnk atlikt uzkrājumos vai tml, paliek brīvi apgrozāmie līdzekļi.
Nu un šeit katram pašam sava summa rodas, atkarībā no prasībām.
Manā gadījumā - 2000-3000eur + laika gaitā inflācija. Justos droši un ar mierīgu sirdi. Varētu atļauties minkām biežāg gourmet pirkt :D