The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered

Mēs kā tieši ar @Shitbird bijām runājuši par Elder Scrolls pirms pāris dienām (lai gan par Morrowind un Skyrim modu, bet skat - 4.Elder Scroll remaster:

Man nav sanācis spēlēt Oblivion. Es uzreiz ielēcu Skyrim pasaulē (kas mani nudien pavilka - un man, kas nebija daudz spēlējis RPG pirms tam, pat ļoti iepatikās)

Kāda pieredze ir pārējiem ar Elder Scrolls franšīzi?

6 Likes

120 GB :^) Es gan jau mēģināšu paspēlēt, jau sen gribas vēlreiz izspēlēt Oblivion bet tas modu kalns kas jāiebāž lai izskatītos ciešami bija briesmīgs. Nez vai viņi paturēja oriģinālo voice acting?
Un kas tagad notiks ar Skyblivion (tas bija moderu projekts pārnest Oblivion uz Skyrim)

Savulaik esmu paspēlējis Oblivion kādas 50+h, bet man ir problēma ar open-world spēlēm - I lose track of the objectives, maldos ellē ratā nekurienē, vienā brīdī uznāk “fuck this shit, what the fuck am I even doing with my time?” un es izdzēšu spēli.

Domāju nekas, turpinās.
Cik saprotu, ka šajā remaster dažiem ir tas, ka pazudus tas savs stils un atmosfēra.

Tautu tipa sadusmo arī tas, ka būs paid DLC, ieskaitot bēdīgi slavenās zirgu bruņas.

2 Likes

Šajā franšīze biju ielescis ar Skyrim - kopumā man patika, nebiju pabeidzis, jo arī aizmaldījos un dariju visādas figņas. Spēlējos ar modiem no Nexus, iebuksēju pamatīgi dēļ viena kvesta, jo izrādījās, kaut kad pirmsākumos nogalināju vienu NPC, kurš nebija svarīgs main līnijā, taču said kvestā caur kuru varēja iegūt vienu veikalu savā īpašumā.
Kā arī biju atsācis spēlēt no jauna, bet vienreiz izjūtot super spēku skriet kā vārgulim atkal negribas XD

Fantasy RPG ne visai, RPG kopumā man pret viņu ir slinkāka attieksme,.

1 Like

Tad naudu kkur jāņem priš TES6 :innocent:

2 Likes

Eeh. Ļoti daudz reizes esmu iesācis Skyrim, bet šķiet, ka katru reizi tālāk par 10h netieku. Kaut kā pazūd vēlme spēlēt, lai gan uz papīra spēle sniedz visu, ko vien varētu vēlēties.

Jau kādu laiku arī ir vēlme pieķerties Morrowmind un Oblivion (nu jau jāsaka - vecajam), bet… Kur lai tam atrod laiku? :D Neskaitot darbu un citus esošos RPG (galvenokārt, skatos uz tevi, WoW :eyes:), mācīšanos un dzīvošanu… laika nav pieķerties un tā pamatīgi iegrimt jaunā fantāzijas pasaulē.
Daļēji arī tas, ka man priekš RPG izbaudīšanas priekšā nepieciešams MMO. Tas ir perfekts salikums.

Smuks jau tas jaunais Oblivion, bet nezinu vai pat kādreiz radīsies vēlme viņu iemēģināt. Varbūt tālā nākotnē, uz kādu sulīgu atlaidi nopērkot.

2 Likes

Vai teiktu, ka spēles, kurās ir "linear"tipa līmeņi vairāk uzrunātu? Vai tomēr mazākas free-world iespējas? Tas ir, ka ir noteiktas vietas, kur jāiet, misija beidzās, Tu atgriezies bāzē un sāc nākamo? Atceros vecos Assassins Creed - ka it kā bija free world, bet katra pilsēta bija maziņa un varēji starp tām lēkāt, kas nelika justies, ka ir pārlieku liela brīvība.

Noteikti saprotu - arī man jaunās spēles liekās pārlieku par plašu. Ir pāris, kuras esmu izgājis, bet jo jaunāku spēļu virzienā skatos, jo vairāk atmetu ar roku. Zinu, ka tā iemesla dēļ GTA VI nekad nepielikšu pirkstu :smiley: , jo priekš manis ir par lielu.

2 Likes

Whoop, whoop! Nekad neesmu spēlējis Oblivion. Es tik tā, mazliet kaut kad sen paspēlēju Skyrim. Atceros, ka bija labs.

2 Likes

Man tikai tā liekas vai arī parasti Remaster spēles versijas ir kriksīti lētākas par pilnīgi jaunu spēli? Protams, tehniski 55 EUR sanāk par 5 EUR lētāk nekā 60 EUR. :D

Tagad tak jaunais standarts ir 70 :pensive:

2 Likes

Vispār, toč, varētu būt. Man jāsāk pierast pie jaunajām cenām. :D

Atvērts jautājums gan vai mēs paliksim pie 70 EUR. Redzēju, ka DOOM: The Dark Ages maksā jau 80 EUR.

1 Like

Torenti sāk atkal izskatīties vareni vilinoši!

3 Likes

Ja skatīties protams var teikt, ka spēles nav cēlušās cenā gandrīz nekad, no vienas puses tas ir iemesls kpc spēle tiek sazāģēta uz 10 daļām ar visādiem preorder utt. Teorētiski ja spēle maksās, kā jāmaksā, tad varbūt mazāk tiks graizīta, taču protams daži izplatītāji un citi (EA Ubisoft (izklausās pēc ļaunuma koorporācijas) ) vien berzēs vēl vairāk savas rociņas un meklēs 1001 ataisnojumu kāpēc spēle ir lieliska, bet nav saprasta.
Videospēles nekad nebija lēts hobijs ja vien uz izpārdošanām nepērk, ko vairums dara

1 Like

Var jau būt, bet zin, tas jau līdzīgi tam pašam, kā aizej uz restorānu bet aizej mājās izsalcis. It kā bij labi, bet vai nu par maz, bet nav pietiekami vai neobjektīvi uzpūsts (laikam kā ar to “Lauvas Nams” sarunu pašlaik). Tādēļ, protams, pāri palikušās vai nocenotās maltītes galīgi nav sliktas (kā minēji - izpārdošana, vai varbūt iegādāties vēlāk. Viens izņēmums, kur tikai cenas kritumu neesmu redzējis, ir Pokemon DS spēles. Kā paliek 50€ no 2011.gada, tā arī ir…)

Es saprotu, ok - kafijas automāta princips. Kafijas automāti uzliec par “draudzīgāku cenu”, bet filtrus un kapsulas par dārgāku. Liec patērētājiem gribēt vēl - bet mani personīgi tas diezgan atbaida. Tādēļ laiku veltu indie developeriem - jo tur vari just, ka velta laiku, uzmanību, mīlestību (varbūt ne visiem, bet ir pietiekami). Un ja Tu redzi labu produktu, man tad arī nebūs žēl to naudu dot. Manā gadījumā, un cik jau esmu izmetis šo spēli entās reizes - Subnautica (un arī Below Zero).

Viņi iedod to “Early Access” ar visiem eroriem, “bugs” utt, bet par lētāku naudiņu. Kopīgi ar viņiem testē, dzīvo, lasi un arī atbalsti. Tāds kā kopīgs augšanas progress, kas liek arī priecāties.

1 Like

Varu noteikti piekrist, par labu lietu nekad nav un nebūs žēl.
Pa visu laiku ir bijušas maz spēļu kuras es tiešām esmu pircis, šeit un tagad, jo tās manā vajadzību pirmīdā nav pat top10.
Nintendo manuprāt var atļauties ko grib un kādu cenu, jo cik vien neesmu dzirdējis, ka viņu spēles, ko viņi paši taisa, ir vienmēr stabilas, gatavas, bez gļukiem un interesantas. Protams gadās kāzus faktori, bet attiecībā pret visu pārējo, krietni mazāk. Kaut kāds Ubisoft pat tuvu nestāv, jā kādreiz viņi bija līderi un tendenču noteicēji, bet tas bija tik sen, ka retais vairs atceras.
Indie arī tāds mazliet mīnu lauks, tur kā paveicas. Ir tādi kuri dzīvo Early Acces mūžīgi un tā arī neko nepabeidz.
Subnautica, KCD, Factorio un citas INDIE bobmas drīzāk šķiet, kā izņēmums nereti, kur tā sanācis, ka bija konkrēti cilvēki ar konkrētu vīziju un prasmēm, nevis no gataviem asetiem salikšu un gan jau saies.
Nesaku, ka gatavie aseti ir slikti - tikai tas, ka daži izstrādātāji to ļaunprātīgi un slinki izmanto.

1 Like

Starp citu… Es vakar jau redzēju redditā, ka torrentos esot jaunais Oblivion. :D

2 Likes

Absolutely love the franchise even though the most I played was Morrowind and I still didn’t beat it :smiley:
Really love this one so far

2 Likes

Man liekas te ūdeņus jauc tas, ka spēļu spēlēšana var būt gan ļoti lēta, gan ievērojami dārga - atkarībā no tavas pieejas šim procesam. Skatoties uz visu vaļasprieku diapazonu, tu to geimingu vari mierīgi iestūķēt lētajā galā. ;D Spēļu spēlēšana pat varētu būt tik lētā cik tā vēl nekad nav bijusi.

Tur tik varbūt vēl kādu dienu vajag lai lejupielādes ātrums nostabilizētos un pazustu sastrēgums, savādāk tagad sanāk 10 stundas kačāt, khem, man Reddits teica. :joy:

2 Likes