The Alter - klonu bāzeta izdzīvošanas stratēģija?

Ir iznācis gabals, kuru es vēlos pamēģināt jau kopš redzēju tā pirmo reklāmas rullīti. Izskatās pēc visai īpatnējas izdzīvošanas spēles kā pats minimums vismaz no estētiskās puses. 11 bit studios aiz jostas ir tādas stratēģiskas izdzīvošanas spēles kā This War of Mine un Frostpunk - studija zin ko dara stratēģijas izdzīvošanas žanrā. Pirms pats nepamēģināšu spēli vēl neesmu skatījies nevienu apskatu, bet reitingi it kā labi.

2 Likes

Par šito biju aizmirsis, pirms kāda laika ar biju redzējis TT, un vēl padomāju, ka jāpieseko…

11bit visu ko līdz šim esmu spēlējis ir paticis. Kas vairāk vai mazāk, bet spēles diezgan viņiem visas diezgan patīkamas ar labām mehānikām, lai gan formula visur tā vai citādi ir viena un tā pati

11 bit studijai ir stils dot tev vairākas mehānikas ko balansēt, bet ne vienmēr tās visas vispār ir iespējams noturēt. Dzīve konstantā krīzē, kur tu izvēlies mazāko no ļaunumiem ir ļoti studijas stilā. Frostpunk man riktīgi patika, pat ja progresa vārdā periodiski bija jāiemet krāsnī pa kādam bārenim. :joy:

Lol, ko tādu es gan nebiju atklājis.

Otrājā spēlē vienīgi cik zinu, cilvēkiem nepatika it kā plašāka pasaule vai tml, mazliet haotiski vai tml ir sanācis,

Jā, tas faktiski ir tāda dillema. Un nostāda tevi tādā situācijā.

Tai pašā Frostpunk, nu neko, ka esat nostrādājuši 24h, vajag vēl pastrādāt, neko darīt. Strādājiet vai nosalstiet… :sweat_smile:

Pa manam otrā spēle bija laba, bet ne tik patīkama kā pirmā. Cepure nost studijai, ka tā tiešām progresēja pirmās spēles formātu, rezultātā izveidojot visai savādāku spēli, kurā uz katra soļa jūtas priekšteča gars.

Pirmajā spēlē bija maza karte un ļoti skaidrs formāts kādā tu vari veidot savu bāzi - vienā aplī. Otrā daļa ļoti izpletās. Vairs nav apļa, bet gan seštūru lauciņi arī ar kuriem var veidot dažādus kombo. Kā arī parādījās politikas sistēma, kas visu vēl papildus sarežģī un traucē spēlēt. :D Beigās man bija tā, ka bāzi jau paliek grūtāk plānot, kuras tev ar laiku jau ir vairākas un vēl tā politika liek šķēršļus priekšā tavam plānam. Pirmai spēlei salīdzinoši bija baudāma vienkāršība.

Sīci toč varēja sūtīt ogļu šahtā nogruvuma laikā, bet man liekas arī bija opcija sūtīt to galvenajā dzinējā, kad tas ir noslāpis. Ķipa ļoti manuāli pielaist. :D

1 Like

Spēles sākums ir visnotaļ labs. Vizuāli spēle man ļoti atgādina Death Stranding, bet nu ar mazāk video segmentiem un vairāk spēles procesu. Spēles ideja ir visnotaļ prikolīga, lai izdzīvotu tev jārada savi kloni, bet šie tā vienkārši neņems un nesāks strādāt tavā labā. Spēlei ir sociālais elements kurā tev jāpēta ar ko jaunais klons atšķiras no tevis un kā tu ar viņu vari nodibināt kontaktu. Tam visam pa starpam tev ir jāmenedžē bāze, jāvāc resursi un jāizpēta apkārtne ap bāzi.

Ja spēles kvalitāte tuvojoties beigām nenokritīsies, šis ir viens sasodīti labs video spēļu gads. Clair Obscur: Expedition 33, Split Fiction, Kingdom Come: Deliverance II (neesmu spēlējis, bet dzirdēts, ka labs) un tagad The Alters.