Rekomendācijas figūriņu krāsošanas iemēģināšanai?

Sveiki,
Gribētu iemēģināt roku krāsošana, varbūt kāds var sniegt kādas mazas rekomendācijas.

Spēlēju Frosthaven,. Cik nopratu no googles frosthaven figuriņas nav tās kvalitatīvākas

BrainGames most beginner friendly izskatās šī opcija?

Jautājums, vai šis varētu derēt manam mērķim? (mulsina, cik lielu lomu spēlē Warhammer) Un vai būtu nepieciešams vēl kaut kas, vai pirmsākumam pietiktu pilnībā ar to kas ir kastē?
Paldies

1 Like

Mums te bija vismaz viens cits topiks par figūriņām, pameklē.

Ja tu gribi krāsot jau gatavas figūriņas, tev diži nevajag knaibles un vīli. Viss ko tev vajag ir dažas krāsas, kādās tu vēlies redzēt savas figūriņas un 0 izmēra sintētiskā ota vai drusku mazāka 0/2. Var arī ņemt otas no figūriņu krāsu ražotājiem. Ne visi uzrāda izmērus, tu gribi parasto, basic otu.

Principā tas komplekts tev derēs. Laikam tik tas nav lētākais variants.

Cenu ziņā laba manta sanāk Vallejo Game Color vai Army Painter Warpaints. Kad mēs rīkojam komūnas figūriņu krāsošanas saietus mēs lielākoties lietojam Vallejo.

Ja gribi potenciāli savādāku izvēli nekā Brain Games:
Krāsas miniatūrām - Darkwood.lv Pieejamība ir veikalā

Var arī ķert no Amazon.de

1 Like

Ja tu vēlies, lai tavas figūriņas izskatītos mazliet telpiskākas ieguldot maz darba. Tu vari paņemt kādu komplektu vai piepirkt klāt komplektam wash krāsu. Piemēram, šajā tāda viena nāk komplektā Krāsas miniatūrām The Army Painter - Warpaints Starter Paint Set - Darkwood.lv

Wash ir škidra krāsa, kas satek šķirbās un rada ēnojuma efektu. Tev burtiski var pietikt ar vienu tumšu tādas krāsu.

Veikalos tu arī redzēsi The Army Painter - Speedpaint. Tā krāsa ir kaut kas starp parastu krāsu un wash. It kā ar tādu var ātri krāsot un uzreiz dabūt wash satecēšanas efektu. Pats neesmu provējis, nezinu cik labs risinājums tas ir pirmajām figūriņām.

1 Like

Vēl ir variants ņemt šādu bik lētāku komplektu:

Krāsu ziņā nav svarīgi kuru marku izvēlies. Bet kad rodas vēlme ienākt episku kara galdaspēļu, elpu aizraujoša lore, labāko miniatūru pasaulē, tad noteikti ir svarīgi izvēlēties tieši Warhammer 40’000 pār jebkuru citu galdaspēli.

4 Likes

Vai tik @Mayo_Musketeer nebija nopircis šo.

Vienīgā piebilde, kamēr vien tās ir specializētās miniatūru krāsas. Akrila krāsu komplekts no Lidl pa daži EUR, nav tas. :D

2 Likes

Nudien - šo biju nopircis kā pirmo komplektu. Pēc tam nopirku laika gaitā vēl divus citus… Nu jau ir 60-70 dažādas krāsas :rofl: Ir tagad no kā izvēlēties, kad domāju toņus. Bet šis ir visnotaļ labs sākuma komplekts, lai tik izmēģinātu roku, kā patīk. Papildus komplektam jau var nopirkt atsevišķi tās krāsas (cenas diapozonā sākot no 2.40 EUR līdz 3.70+ bija). Atkarībā vai tās ir parastās akrila krāsas, vai ar kādu metālisku efektu vai cita veida efektu (asinis, gļotas u.c). Un - noteikti ieteiktu nopirkt arī pēc iespējas smalkās otiņas - jo figūriņām ir daudz detaļu.

2 Likes

Protams, WarHammer ir populārākais - bet, var jau arī krāsas izmantot citām figūriņām. Man, piemēram, vēl nav WarHammer figūriņas, bet gan citu fantāzijas pasaules . Tādēļ Tavas otas un krāsas, ko nopirksi, varēsi izmantot visur, kur vien gribēsi.

Tev nu gan ir iekodusi krāsu muša. :D

2 Likes

Man kolēģi uzdāvināja dāvanu karti uz BrainGames, tādēļ zināju, kāda mērķa labad varēšu to iztērēt :sweat_smile: Paņēmu “Speedpaint” komplektu. Nu jau arī ir vairākas metāliskās krāsas arī. Dažādiem gadījumiem pa krāsām.

Nu un ko teiksi par to? Kā tās uzvedās salīdzinājumā ar standarta krāsu?

Well, tām ir trīs “toņi”. Es intereses pēc uzklāju uz tāda kā apmetņa, kur bija daudz “vilnas”. Rievas, kas bija dziļāk, uzreiz met ēnu, kamēr tā, kuras izveido tādus izcilņus, ir stipri gaišākas. Tas palīdz uzreiz ar ēnošanu grūtākās detaļās.

1 Like

Paldies par daudzajām atbildēm

Man šodien 20% atlaide brain games un ņemu vēl citas lietas, tad tīri ērtuma nolūkos ņemšu no viņiem

Par wash krāsām skaidrs - vismaz viena jau ir iekļauta Agrax Earthshade
Man vienīgi nevajag kaut kādu grunts krāsu?

Un par otām @Mayo_Musketeer
https://www.brain-games.lv/collections/miniaturu-krasosana-otas/products/hobby-brush-set tādu piemēram?
Vai labāk uz kādu specializēto veikalu aiziet, kā @Menestrels minēja

It kā var vienkārši gruntēt ar kādu no komplekta krāsām. Bet tu arī mierīgi vari atsevišķi paķert kādu “primer” krāsu, ja tur Brain Games ir kaut kas pieejams

Man patīk Army Painter otas, tās vari droši ņemt.

1 Like

Jā, to gan vajag. Saucās “Brush-on primer”. Tie ir pelēkā tonī biežāk. Var būt arī balts, melns, sarkans arī. Bet to grunts krāsu noteikti vajag.

Jā, šīs der. Otiņas var arī nopirkt mākslinieku veikalos nākotnē (HobbySet), ja nepieciešams.

Vēl arī ir Zīmulis un Ota https://maps.app.goo.gl/JxURpYniASTJDf3n9 Tur es esmu redzējis līdz šim pašu spicāko miniatūru otu komplektu.

Cenas/kvalitātes ziņā gan pagaidām Zvaigzne ABC sintētiskās otas ir nepārspētas. :D

1 Like

Šo palaidu garām, izskatās pat labāka/vienkāršāka opcija
Brain games jāpiestrādā pie saviem filtriem :smile: