Pagājušo nedēļ pirmo reizi spēru soli Warhammer 40,000 pasaulē kopā ar Warhammer 40,000 Introductory Set. Galvenokārt, jo man šķita, ka pa 44 EUR šajā komplektā sanāk dabūt visu ko.
Kastes koncepts ir tāds, ka tajā ir viss vajadzīgais priekš mini Warhammer 40k spēles. Figūriņas, laukums, lineāls, metamie kauliņi, knaibles, ota, krāsas un noteikumu žurnāls. Pa priekšu lai tiktu līdz spēlēšanai gan jātiek galā ar figūriņām.
Lai to izdarītu ir jāatrod pareizās detaļas, jānokniebj un jāliek jāsaspiež kopā. Tiem kas piedalījās mūsu Gundam likšanas saietā, tas pats princips, tikai ar stipri mazāk detaļām. :D
Ātri vien saskāros ar atklāsmi, ka šajā kompektā visu labā darīt pēc konveijera principa. Vispirms izgriežu ārā visas detaļas, sarindoju un tad vienā piegājienā salieku kopā.
Nākošajā epizodē - krāsošana. Jāsaka, krāsot armiju ir krietni savādāk nekā krāsot vienu individuālu figūriņu. Ar tiranīdiem esmu ticis galā apmēram tik tālu:
Pārējie 9 gabali gan drusku atpaliek gatavības pakāpē, taču tikai mazliet. Es pa lielam darīju tā, ka paņēmu otu, izvēlējos vienu krāsu un tad gāju cauri visām figūriņām pēc kārtas. Kad tas padarīts, nākošā krāsa un atkal visas figūriņas.
Nu es sapratu, ka tas noteikti nav man. Ir interesanti pačakarēties, bet man prasās ko lielāku, un pamatīgāku, vismaz 10 cm lielu. Zin kā ēst smalkos restorānos ir feini, bet pēc tam tāpat mājas gribas kārtīgu karbonādi ar štovētiem kāpostiem appēst
Hmmm, man ir visas šīs pašas figūriņas. Sanāk ka es arī jau varu pamēģināt izspēlēt 40k mazo spēli. Man visu laiku šķita ka to nevaru izdarīt jo man nav izkrāsota leader klases figūriņa. Kā tavā gadījumā noteikumi apspēlē šo momentu?
Starp citu, man patīk tava tiranīdu wash krāsa. Man ir violeta, bet tā neizskatās tik forši kā rozīga.
Tādus lielākus jau var - bet, cik noprotu, tad tie būs jau uzreiz dārgāki, protams. Bet var jau uzjautāt mūsu pašu 3d printētājiem, vai varētu ko tādu pie viņiem pasūtīt un par cik. Jo ETSY, ja nu kas, var nopirkt digitālos 'blueprints" par kādiem 4-5 Eur, kurus tad vari nosūtīt printētājiem, lai izprintē tieši tādus modeļus. Bija arī pūķi. Tā būs īstākā karbonāde Tev tad
Man komplektā nāca lapa ar dažādu frakciju uzlīmēm (aka transfer/decal). Tā kā es izmantoju tikai Ultramarīņu uzlīmes tad man daudz paliek pāri no citām frakcijām. Ja neesi sācis krāsot savējos tad tev vēl ir iespēja izvēlēties citu frakciju kurai der kādas no attēlā redzamajām uzlīmēm.
Vienīgi, kas ir interesanti, gan uz mana gan uz tava komplekta space marīņiem uz labā pleca ir norādīts “fire support” simbols:
Izskatās ka Games Workshop sākotnēji bija domājuši šo liesmu metēju komandu sākotnēji veidot kā “fire support”, bet tad tie pārdomāja un Kodekss Astartes ierakstīja citādi.