Tas negadās bieži, bet reiz kādā pilmēnesī atrodās filma / TV sērijas epizode, nu kas tiešām Tevi ievelk un dažreiz nevari saprast - nu kas tur tāds īpašs? Es Redline pirmo reizi noskatījos 2020.gadā - offline viewing, kad biju ieritinājies guļammaisā, starp kalniem, gaidot sauli, kas pārņems ieleju zem manis.
Varbūt tā bija vide, varbūt mūzika, varbūt tā nenormālā degsme, ko tā pilnībā izstaroja. Tā režisoram bija pirmā filma, ko viņš veidoja, bet tajā sirdi ielika uz visiem 110%. Lai gan viņa filma gandrīz bankrotēja MadHouse studiju, tomēr, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai ir kaut kas tāds, ko viņš nožēloja no tā, ko izdarīja, viņš atbildēja : “Šis bija mans sapnis. Kā Tu vari nožēlot to, par ko esi sapņojis?”. Un tas tiešām bija jūtams - ka šis bija kāda sapnis, vizuāli realizēts.
Es cenšos ik gadu šo filmu noskatīties, vēlreiz un vēlreiz. Tā pilnībā mani ievelk - iebur tajā. Lai gan sižets pavisam vienkāršs - racing tipa anime, kur galvenais varonis cenšās panākt to, par ko visi citi šaubās (atsauce uz režisoru?) - tikt iekšā galvenajā sacīkstē “Redline” un, varbūt, pat vinnēt. Tur viņš sastop arī savu “love interest” no reizes, kas viņu iedvesmoja darīt to, ko viņš dara - un tā nu šīs divas vēlmes savienojās kaut kam grandiozākam. Ļaujot piedzīvot beigas, kur Tu domā : “Pag, kas tikko notika? Kāpēc viņi pēkšņi lido? Vai gals klāt?”. Apskāviens, skūpsts un seju pārņem tāds pavisam stulbs smaids - ka šo stāstu būtu piedzīvojis caur pašu galveno tēlu - JP.
Kādas bija jūsu ekspektācijas, kad pirmo reizi skatījāties? Ko gaidījāt? Kas notika pēc tam, kad noskatījāties?
P.S:
Man ļoti paticis šis OST:
Un, pa slepeno, kamēr var - kāds YouTube ir ielicis šo pilno filmu ļoti labā kvalitātē ar angļu DUB (vienīgā filma, kur DUB bija vienkārši fenomenāls) - tākā, čop-čop, kas nav redzējuši: