palūko tuvākā nākotnē kā izplatās Qi2 standarts. Apple palaida standartu atvērtai lietošanai.
Pagaidām it kā tas nav diži aizķēries, ne?
smasung paziņoja, ka neizmantos šogad dēļ mazās gatavo komponešu pieejamības. ķīnieši tikmēr neizmanto jo Qi2 neatbalsta bezvadu uzlādi virs 25W, līdz ar to tie magnētus uzmet maciņam un sauc to par gala produktu.
manuprāt vienan no foršākajām fīčām uz kuru diemžēl ražotāji guļ.
Nu kas tas par sūdu? Tagad tak visiem flagmaņiem uzlāde ir krietni virs 25W. Acīmredzot novecojis standarts.
Nuuuu… iPhone 16, S25 un Pixel 9 ir uz 15W
Jāpiemin, ka šeit man nebija taisnība. Max ir 15w, tie 25 laikam bija sākotnējais mērķis izstrādes periodā.
Ak Wireless 15W…
Es jau domāju.
Manam telefonam ir šādi:
OnePlus 13 ir šādi:
Šo es uzskatu par benchmarku.
15W ir izsmiekls un novecojis standarts, lādētājam vajag komunicēt ar telefonu, noskaidrot, ko telefons spēj pieņemt, un dot ārā, cik vien var, bet ierobežot uz 15W ir acīmredzami debīli, jo tehniski ir iespējams daudz vairāk.
Onepluss ir apgājis standartu pa savam. Faktiski pārdod magsafe saderīgus maciņus un lādētāja jaudu sasniedz ar dzesēšanas elementu. Buy OnePlus AIRVOOC 50W Magnetic Charger - OnePlus (Latvija)…_gaOTgyNTMwNDMuMTc0MTA5MDc1NQ…_ga_2JD4LD71G7MTc0MTA5MDc1NS4xLjEuMTc0MTA5MDc3MC4wLjAuMTIxMTQ1ODI2NA…
Xiaomi 50W bezvadu uzlāde arī ir ar aktīvo dzesēšanu. Es gan pats to lādētāju nenopirku, nav diži vajadzības.
Man arī nav nekādas nepieciešamības pēc bezvadu lādētāja, bet es varu iedomāties, ka tāds lādētājs + turētājs būtu ļoti noderīgs vadot auto, ja nav iebūvētas navigācijas.
Gan kriksīti ērtāk ir. Man ne tik ļoti patīk ideja, ka telefons tur visu laiku lādēsies, gan kad vajag, gan nevaj. Protams, arī bezvada lādētāju var izslēgt, bet tad tu atkal esi nonācis līdz kabeļa spraušanai iekšā/ārā. :D
es pats redzu vietu kategorijā kur augt un augt.
par cik eksistē arī pretējā uzlāde: var darbināt dažādus aksesuārus kā gaismas, kompaktus skaļrunus utt. par Spraušanu nespraušanu pietiek ar vienkāršu slodzes moduli kas vairumam bezvadu lādētājiem jau pastāv t.i. aktivizējas kad lauks inducējas.
Nepārtraukto uzlādi apiet arī sen vairs nav nākotnes tehnoloģija, pēdējo paaudžu spēlēm centrētie telefoni atbalsta tiešo barošanu apejot akumulatoru ja tas ir kas tevi raizē.
ko es gribu teikt: iespēju ir daudz, tikai tas nav tik mainstream lai attaisnotu lielajiem ražotājiem investīciju.
Ar šo ir tāda problēma, ka telefoniem, cik zinu, joprojām nav pass-through power delivery (izņemot vienu ROG telefonu iirc). Laptopiem ir tāda fīča, ka, kamēr tu esi pieslēgts rozetei, tikmēr baterija netiek drainota, bet gan tikai uzlādēta, t.i. visa strāva tiek ņemta no rozetes, un tikai tad, kad atvienojies, tad pārslēdzas uz bateriju.
Telefoniem ko tādu ĻOTI vajadzētu, jo tas drastiski uzlabotu baterijas ilgtspēju cilvēkiem, kuri sēž telefonā dīvānā/gultā - vnk piespraud vadu un nepis bateriju!
Bet ražotājiem jau ir izdevīgi, ka lietotāji regulāri pērk jaunus telefonus, jo vecajiem bača nojāta…
Telefonu maciņi ar gaismiņām īstenībā varētu kaut kad aiziet. Par visu ko pārējo, grūti iedomāties cik ļoti patērētājs deg ar vēlmi pievienot papildus moduli savam telefonam. Eksistē šādi tāda produkti, kas izmanto USB portu un pēc sajūtas tas viss ir gana šaurai nišai.
Vispār, ja redzi perspektīvu, negribi šaut gaisā startup? :D
Tev ir sākuma kapitāls?
Prototipam mierīgi. Prototips šā vai tā ir jāsedz no savas kabatas vai arī ģimenes, draugiem, idiotiem. :D Tālāk jāskatās, kas pa produktu un ko vajag. Finansēšanas ceļi ir dažādi. Pat valdības programmas.