Pirmais brauciens ar jauno ViVi elektrovilcienu jau 15. decembrī

aaaaaakd, i dieded ;DDD

Uz Lietuvu nav ViVi, bet kaut kāds Lietuviešu :sweat_smile:

2 Likes

Pašlaik varu teikt:
Trūkumi:
Krēsli ir salīdzinoši nēērti un šauri. Kājām man līdz ar nagiem pietiek vietas. Ja runājam par tiem,kas viens aiz otra.
Tie, kas pretī, viens otram, es neteiktu, ka tur izskatās labāk.
Gēniāli prāti neiedomājās, ka cilvēki lieto velosipēdus, tāpēc novietnies tiem nevajag, sanāk likt pa vidu, kur nu maksimāli traucē visiem. Bet citviet nav kur likt vienkārši.
Pieturvietu ekrāns - gribētos, lai aktuāla pieturvieta, kas tuvojas, tiktu uzrādīta pastāvīgi, nav nepieciešam redzēt tās pieturas, kuras jau sen aiz muguras. Lieka informācija tiek rotēta palielam.
Pašlaik viņiem nezuticos - “bērnu slimības” - nu jēziņ, negribu domāt kādas būtu “vecumdienu slimības”.

Plusi:
Brauc klusi.
Mazie aptkaļgaitas spogulīši izskatās ļooooti mīlīgi ^^ uz tāda liela milzeņa un viņi kad atlocās atpakaļ, tas izskatās super mīļi.
WIFi stabils, darba pietiek. +par elektrību.

Secinājums. Gaidījām ko vairāk, bet nu neslikti. Cerams ar laiku sariktēs.

1 Like

Jep. Interesantākais, tas, ka vēl pagājuša gada septebmrī, vēl pirms tam ar, redzēju sludinājumus, ka pieņem darbā vilciena “komandu” un mani izbrīnīja, uzņēmums ir Lietuviešu. Vnk uz to periodu nekādu oficiālu ziņu par LV-LT braucieniem nebija.

Starpcitu, LT pasūtīja pa lielam 3 mājas tālāk LDZ/ViVi, pasakot, ka viņi paši nodrošinās pārvadājumu un tirgu neatdod mums. Tā lūk. Macāmies.

Waitaminnit, es it kā redzēju to vagonu plānus un bildes, kur ir velo novietnes…

Apparently not. Epic fail.

Pašlaik cik esmu braucis - nav viņu. Pats ViVi teica, nu mums vajadzēšos 1.5milj, vismaz ziņās tā rakstīja, lai šīs novietnes ieviest. Faktiski pārbūvēt vilcienu daļēji.

Un cilvēki velospidēus liek vai nu pie iekāpšanas durvīm, ka nu kurš māk, naglākie ievelk iekšā pie sēžamvietām, kuras ir viena pret otru.

Pizģec bļe, tak jau bija zināms, ka vajadzēs… Pidarasi. Iepisa kapeiku tagad, lai iztērētu dubultā vēlāk, ģeniāli.

Esošais ViVi priekšēdētājs, tāds ar, ne nu kad es atnācu, projekti jau bija apstiprināti un izstrādāti bez šīm velo novietnēm.
Un daudz ne maz, aizmirstam ka kopš 2005 gada laikam tas viss notiek, bet ja nemaldos, iepirkuma līgums jau bija 2015-2017 gads. Ap to laiku atminos. Bet tikpat atminos, ka vecajos vilcienos jau toč bija velo turētāji, jo uz to laiku pēc ilgstošas nebraukšanas, pirmoreizi braucot biju pārsteigts.

Atkal, nevēlos būt tas dīvānu eksperts, kurš saka, kādi talantīgi cilvēki strādā. Fakapi gadās. Ir liels info daudzums kuru nezinam un iespējams, patiesi uz to mirkli neviens neidomājās par to, jo nebija vajadzības un attīstības plānos, tas nebija, tikai vēlākos gados velo lietošana sāka kļūt aizvien popularāka un pārvadājumu problemātiskāka. Tāpēc nez - bet ja, situācija smieklīgi caur asarām.

1 Like

optimizācija laikam. Plus cerams karamo ražošanu realizēs lokāli un ļaus naudai vietējā ekonomikā pagrozīties.

Yee right! ;D
Vilcieni atrodas zem ražotāja garantijas, kas nozīmē, ka visdrīzāk jebkuras ķermeņa kustības notiek tikai un vienīgi caur viņiem. Ja kaut ko paši sadomāsim Škoda teiks, ne nu mēs jau neko, viņi tur jau…
Un tā būs! Es protams ceru, ka kļūdos, bet…

Es arī atceros velo novietnes vecajos vilcienos, pats izmantoju, kad braucu uz Siguldu ar savu ričuku. Good stuff! Tikai iedabūt to ričuku vagonā pa tām jobani augstajām trepēm…

Aizmāršība, ka “neiedomājās”, neticu tam. No vecajiem vilcieniem tak jāpaņem bija vismaz to, ko cilvēki sagaida, minimālās prasības, jo jaunajam taču bija jābūt labākam vai vismaz vienādam visos aspektos!

3 Likes

Viņi liks, tur riktīgi daudz kādu info man draugs teica, galvā neturas, neko smuki stāstīt nemāku, ja viņš te būtu, varbūt visu smuki izskaidrotu :D

Es ar draugu ar braucām uz Siguldu ar velo vilcienā, bet nu mans nesamērīgi smagais bija grūti iestibināms, labi, ka mašīnista palīgs palīdzēja iecelt, bet nu velo riepas nelīda turamajos -__-

Jā, ja ir kaut kas aiz standarta, man piemēram ar reizēm nelien dažos statīvos, pie tam man nav tik resnas.

Interesanti, tad sanāk, ka ar kalninieka riepām nevar?
Es toreiz braucu ar pilsētas veļuku, lai gan mēs tur pa bezceļiem arī ripojām.

Man nav gluži kalninieks, tehnsiki tas skaitās pilsētas / šosejas variants.

Pat ne gravel bike?

Viņiem ir resnas ?^^"

Tu tā pateici, palielam teiktu, ka jā.
Pat nezināju, ka ir tāds termins. Laikā, kad pirku, toč neko tādu nebiju dzirdējis.

Manējais ir kaut kas tāds.
image

Mājās būs jāpaskatās modelis…

Tas jau ir kalninieks, tas vairs nav gravel bike.

Gravel bike ir šitāds:

Faktiski gravel bike ir šosejnieks ar samērā pliekanām kalninieka riepām.