Meet the Intel Arc B-Series - varbūt kas interesants GPU pasaulē pa interesantāku naudu

Intel prezentēja savas Battlemage video kartes, interesantākā ziņa šajā visā visdrīzāk ir cenas un solītās veiktspējas attiecība. Ja kartes izrādīsies veiksmīgas, tas arī varētu spiest konkurentus izlaist kaut ko interesantāku zem 300 EUR segmentā.

Intel Arc B580 pēc ražotāja solījumiem it kā solās būt mazliet ātrāka par Nvidia RTX 4060. Iespējams būs kas līdzīgs AMD Radeon 7600.

Cenu ziņā gan RTX 4060 no kaut cik atpazīstama veikala maksā 300 EUR par 8GB versiju. Radeon 7600 280 EUR arī par 8GB. Turpretim abas Intel kartes solās būt lētākas un ar 12GB vai 10GB atmiņas. Cik precīzi tās maksās Eiropā, redzēs.

Protams, nekāds tirgus grāvējs nav, taču cerēsim, ka šis iedvesīs jaunu dzīvību ap 200 EUR video kartes budžetā.

2 Likes

Cerēsim ka kaut ko būs pamācījušies no A sērijas. Pagaidām viņiem jāsagrābj pašcieņa tautas acīs pirms Arc kļūs par atzītu mainstream variantu.

1 Like

Hype

Te vēl jautājums vai AMD ir atzīts “main stream” video karšu ražotājs. :D

1 Like

100 ir, viņi mazliet cieta dēļ Nvidia monopola, bet nu jau ir ļoti nostabilizējušies visos cenu budžetos. Arī lietotām kartēm ir ļoti stabilas cenas.
Īsti nekas manās ausīs nav iepūties kas liktu domāt pretēji.

1 Like

Es esmu saticis vismaz vienu geimeri, kas nezināja, ka ir vēl kāds video karšu ražotājs atskaitot Nvidia. :D

Ņemot tos pašus Steam datus

It kā nav labi, bet nu vismaz ceturtdaļa tirgus ir raiba.

Kolīdz tu atver video karšu sarakstu, izskatās, ka tie cipari pa lielam nāk no integrētās grafikas. Lauciņa kurā Nvidia vispār nepiedalās.

Cant See Ken Jeong GIF by nounish ⌐◨-◨

Tur gan ir jāmeklē pirmā numurētā ne Nvidia karte. Un tas pats ir RX 6600, kas šobrīd tieši atroadas tajā mazliet virs 200 EUR cenu kategorijā, kurā Nvidia ne īpaši cenšas konkurēt.

Cerams visiem pārējiem spēlētājiem ies labi, baigi prasās konkurence tirgū.

2 Likes

Mmmm… Es biju gaidījis 1:4 proporciju, intelim arī negaidīti daudz patiesībā, bet tas gan jau jo tiek skaitītas arī integrētās?

Mūsu vietējais tirgus varētu būt jūtīgāks pret cenu. Varbūt pie mums citu ražotāju kartes ir izplatītākas nekā tas vidēji ir pasaulē. Pa lielam, ja tev nespiež budžets, tu visdrīzāk ņemsi Nvidia.

Jup. Liela daļa AMD un Intel pīrāga ir tieši integrētās video kartes. Kas visdrīzāk ir visi portatīvie datori, mini datori un rokas spēļu datori.

1 Like

Godīgi sakot izlasot jaunākās RTX 50 sērijas karšu datus kuri tiek pludināti no rūpnīcām, kur 5090 prasīs ap 600w jaudas XD

Sasodīts - tas ir vesals sildītājs! XD
Infrasarkanais konvekcijas sildītājs 500W Dimplex RCE 50, balts cena | 220.lv

Bet pateikšu godīgi - esmu iestrēdzis savā tehniskajā attīstībā kkur vēl RTX30 sērijā un atminos, ka pārādījās tikko 40 sērija :joy: :joy: :sweat_smile:

Un cik saprotu jaunākaji 5060 (lkm) būs12gb atmiņas, kas daudziem šķiet nesamērīgi maz… un man rodas jautājums - vai tā tiešām ir? oO protams katram ir sava tieksme, ja tev vajag 4k, tad droši vien pa maz, bet vidusmēra spēlētājam, liekas gana pietiekami…

1 Like

Būs kur pēdiņas pasildīt aukstos ziemas vakaros. :D

To, ka 12GB jau ir pa maz, gan pirmo reizi dzirdu. :o

1 Like

12GB par maz ir tikai zadrotiem. Pirms gada bija aptuveni šādi:

Sauce (some good discussion there):
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/14wx7zd/how_much_vram_do_you_need_for_modern_games_at/
Spēles, protams, kļūst arvien prasīgākas, jo “optimization ir for scrubs” :face_with_symbols_over_mouth:

1 Like

3 Likes

Saki, tagad spēles paliek neoptimizētākas nevis prasīgākas? :D Nē nu, tas ir veids kā uz to skatīties. Jo vairāk laika paiet, jo mazāk taviem vecajiem dzelžiem tiek optimizētas spēles.

Prasīgākas paliek, bet optimizācija arī baigi novārtā pamesta AAA spēlēm.
Indie spēlēm tāpat pārsvarā prasības nav lielas, par tām, protams, nav sūdzību.

Es tik nesaprotu kā mēs zinam, ka tās ir palikušas mazāk optimizētas. Ar kļūdainām spēlēm viss ir acīmredzami. Izlaišanas brīdī tevi meta āra no spēles, pagāja kāds laiks, atnāca labojumi un tagad tevi vairs nemet ārā. Bija skaidra kļūda, kuru novērsa.

Ar to optimizāciju līdzīgs stāsts, lai mēs tiešām zinātu, ka ar šiem dzelžiem var spēlēt tieši to pašu spēli ar tādu pašu bildi, bet ar lielāku kadru skaitu, būtu vajadzīgs atjauninājums, lai mēs redzētu, ka var. Ar tām spēlēm kur kaut kas tāds notiek, skaidrs. Ar visām pārējām, mums grūti spriest cik labi tās ir optimizētas.

Man ir sajūta, ka esošajā geimeru kultūrā “optimizācijas trūkums” ir kļuvis par saukli. Gan smaga spēle, gan draņķīgs ports var tikt saukts par neoptimizētu. :D Optimizētās spēles toties ir viss, kas uz tava kompja strādā labi.

1 Like

Nu, kaut vai tas pats The First Descendant - lai kā setingus mēģināju nogriezt, FPS praktiski virs kkur 70 avg neuzkāpa. Ar RTX3090… Fucking bullshit.
Es burtiski nogriezu visu uz low, tīri paskatīties, vai būs efekts - 70 fps avg. Atsevišķos momentos, kad skaties uz sienu - 100, bet cmon.
Un ar visu uz max un RTX ON - avg 50-55 fps.
CPU netika diži noslogots.

1 Like

Pirmais apskatu vilnis ir publicēts. Izskatās pēc sakarīgām kartēm.

Tagad atliek vien redzēt kas notiks tirgū, kad šīs kartes atnāks līdz Latvijai un ko piedāvās nākošā konkurentu paaudze. Intel visai acīmredzami šo karti izlaiž pirms mēs kaut ko zinam par jauno AMD un Nvidia video karšu paaudzi. No Nvidia es kaut kā neko īpaši labu negaidu, AMD gan noteikti būs konkurents.

1 Like