Labs vakars visiem
Drīz jau atkal jauns mēnesis būs klāt un jauns izaicinājums ar viņu. Šis mēnesis jau pacelsies nedaudz sarežģītībā jo būs zīmējums būs jāveido katrai nedēļai.Bet protams nekas nav uzspiesta lieta un vari piedalīties kurā nedēļā pats vēlies.
Kā jau redzat pēc nosaukuma galvenā tematika mums šomēnes ir sēnes -Funguary :D :D
Tematika paliks katru nedēļu, bet attiecīgajā nedēļā zīmējumā būs jāiekļauj noteiktās lietas.Iepriekšējā nedēļas beigās es ielikšu sarakstu ar noteiktām sēnēm kuras tev attiecīgi jāiekļauj kā minimums ir vienai jābūt bet ja vēlies izaicināt sevi, vari arī vairākas.
Šī izaicinājumam izveidei varam pateikties zviedru māksliniecei ko daudzi varbūt zina kā- Feefal.
Ieliku instagramu kur varat ievērtēt viņas darbus un varbūt pat smelties iedvesmu šī mēneša izaicinājumam.
Kas ir tiešām interesanti viņas darbos ,ka viņa veido personāžu dizainus, kas balstīti uz ikdienas priekšmetiem – vai tā būtu lampa, vai sēne, reizēm pat apelējusi zemene :D :D
Izaicinājums pats jau darbosies ceturto gadu.Pārsteidzoši ņemot vērā,ka daudzi tik ilgi nenoturas.
Pati māksliniece piedāvā atdzīvināt šīs sēnes ,kādā veidā tas jau ir katra paša atkarīgs
Vēl iedvesmai varat iečekot šeit:
Kā arī pati māksliniece bilst ja publicējat darbus soctīklos varat pievienot hashtagus #Funguary vai #Funguary2025. Labākos darbus viņa mēdz pat sharot savos soctīklos
Tātad sasumējot kopā pāris Pamatnoteikumi :
No iknedēļas sēņu saraksta izvēlies vienu vai vairākas sēnes ko zīmēsi mēģini sēnei iedot dzīvas radības pazīmes-Seju un vēlams ekstremitātes Katru nedēļas pirmdienā iesāc savu darbu un svētdienā pēdējā diena,kad pabeigt un iesniegt savu darbu.
Tas arī viss.Pirmās nedēļas sarakstu es jau ievietošu 31.janvāra vakarā.
Ja ir kādi jautājumi droši rakstat šeit
I mean, klīst runas ka viens meža ir baraviku atradis pilnīgi,
Bet tēli kas bāzēti uz sēnēm im in(es gan cerēju ka varēs mikoloģiskās zinātniskās skices taisīt, bet nekas gabals nenokritīs
nuu tev jau neviens neliedz :D
kā nekā bija minēts -kādā veidā tas jau ir katra paša atkarīgs
pieķepini uz kāta sejiņu pieliec rociņas un būs gatavs :D
bija zīmējumi kur sēnes bija arī par zvēriem pārvērsti so tas jau katra paša interpretācijai
Jau ir idejas visādiem tēliem, piemēram algotnis kas balstīts uz balto mušmiri, toksisks mutants kas balstīs uz cūceni, cordiceosu nekromancers, apšu bekas meža vecis, utt
Es ceru ka man būs laiks februārī šim ar visu zobārsta epopejas sākumu
Uznāca max iedvesma un tēla skice jau gatava. Plānoju tīrzīmējumu taisīt pa nedēļu. Un klāt uzzīmēt arī pašu sēni
Paņēmu veiled lady, jeb phallus indusiatus
Biki palasīju par šo sēni, pirmais ka iekrita acīs ir skaistuma pretstats ar briesmīgu plūstošās gaļas smaku - radniecīgs mūsu pašu zemes taukiem. Tomēr par spīti šaj smaka tā jau izsenis ir uzskatīta par delikatesi senajā Ķīnā un ne tikai. Līdz ar to es gribēju kādus aristokrātiskus elementus. Un visbeidzot pati sēne man vizuāli atgādina kuplus, bet neko daudz nenosedzošus svārkus caur kuriem var redzēt bālas kājas. Izrādās ne es vienīgais tā domāju, jo sugas vārds indusiatus no latīņu valodas nozīmē “tērpies apakšveļā”. Pluss tā sēne tika uzskatīta pa afrodiziaku. Līdz ar to viegli erotiska, rokoko stila(jauka sakritība jo sugu atklāja francūzis) zombij atistokrāte