Kā saskatit nevajadzīgos sadzīves objektos mākslu

Čau, čau!

Saldus saules apgarots izlēmu padalīties ar savu jaunāko projektu, šoreiz detālāk, un mini bloga formāta. Nekas galīgi nav pabeigts, bet gala rezultāts jau ir saredzams.
Ideja par projektu radās pēc purviču mežaveča apciemojuma, un sekojošās nakts, Liepājas vēju ieaijātām pārdomām par vienu konkrētu animi- karakuri circus un tās steampunk supermarionetēm, un galvā jau sāka rasties ideja…
Ideja par mehānisku nāves eņģeli harlekīnu. Tādu kā milzīgu kaujas lelli.

Priekšpuse. Kā jau redzams, ir izmantoti daudzas lego detaļas. Dažās aprindās zināma ķecerība, bet ko lai dara ka ideāla forma. Liels draugs bija popsicle sticks, kas kopā ar visādiem piltspalvu atlikumiem ļāva radīt samērā dinamisku un izturīgu skeletu. Rumpis ir 2 zīmuļasināmo kombinācija, kurus, atzišos nopirku tiesi šim projektam, pa 4 eiro kopā.

Aizmugure jau ir maķenīt interesantāka. Suspensija no lētas ķīniešu mašīnītes, rumpja zīmuļasināmo vāki, kā gurna daļas, bārdas skujamā korpusa gabals(jau izmantots vecā projektā kā retro futurisma ray gun, tapec sudrabains) kā…butt flap(?)
gan kājām gan rokām ir virzuļi, kas ar uztaisīti saskaņā ar locītavu kustībām. ovālais sudrabs daļa no smukuma elementa māsīcas vecajās austiņās

Galva. 8h kopumā man paņēma lai saprastu polimērmāla untumus un saprastu kā vispār sejas atatonija aptueni strādā, bet beigās esmu gandarīts. kakls ir offbrand lego konusa gabals un galvas aimugure ir vnk visādi mehāniskie grieblies.

Priekš tā cik vienkārša ir šī konstrukcija…efekts ir iespaidīgs. Man ļoti paveicās ka daļa no akumulētajiem piltspalvu fragmentiem paši saderēja kopā. atlika vien gala dekoru uztaisīt, pašu asmeni(vecs telefona aizsargstikla iepakojums) un piedot tādu steampunk stilu,

Kas tas par nāves eņģeli bez spārniem. Uzreiz saku, tas ir liels work in progress, gribu panākt ritīgu bleķa plātņu izskatu spārniem. Un te parādās vēlviens materiāls - gundam sprews.

Un saliekot visas detaļas kopā(plauktas arī tika uztaisītas no polimermāla) mans harlekīns izskatās kaut kā tā

full body shot

dramatiskāks leņķis

P.S. visi izmantoti mdf dekori ir nopirkti hobby setā

12 Likes

Un ja pievēršamies tam kā īsti saredzēt šādu, vai citādu konstruktūro atkritumos -tas ir tīrs trail and error. var gadīties kad detaļas ideāli saiet kopā, var gadīties ka ir nedaudz jāveic modifikācijas.Lielākas vai mazākas, to var saprast tikai darot. Turklāt nav izslēgts, ka pēc modifikācijas detaļa daudz labāk ietilpst kur citu. Un tas arī ir labi, nevajag iet pret procesa straumi, tikai tāpēc ka tas 100% nesakrīt ar tavu sākotnējo redzējumu. Protams, redzējumu nevar galīgi aizmirst, jo tad tu attapsies vienīgi ar mini modernās mākslas instalāciju kur doma ir tik dziļa ka to pat nezin pats autors.

Nav nekādas maģiskās receptes vai slepenās formulas, tā ir vienkārši darīšana, un nebaidīšanās mēģināt. Nu sačakareši krutu detaļu, nu i problēma, nav jau mafijas dārgakmeņi un sudrabs. Kad jau iemanīcies… pat nemanot tev uzaugs rokā kiberpanka sienāzis vai viktoriāņu hoverbike

3 Likes

Also, krāsa nebūt nav galējās, būs smuks, nolietots metālisks tonis ar sarkaniem akcentiem

Nevaru sagaidīt galējo “produktu”. Līmējuma vietas ir neuzkrītošas, superlīme? Labi turas kopā?

Pat sākotnēji nelasot, pirmā doma bija, ka iedvesma smelta no Purvičiem. Ne to, ka tā ir unikāla ideja, daudz kur dažādi un visādi pārstrādā “mākslā”. Bet kaut kā pēc laika perioda vārētu tā teikt :sweat_smile: :joy:

Bet izskatās super! Būs interesanti redzēt beigu stadiju.

Paskatījos bildes no anime pašas, izskatās jau interesanti, bet 36ep - pašlaik pāri maniem spēkiem :D

1 Like

Tā pati karstā līme un ar skalpeli apgriezt jebkas kur izspiedās ārā

Nuu…viņa ir savdabīga.ķipa action bet animācija pieklibo, toties sižets un word building ir baigi feinais…in a twisted midnight circus sorta way.

apdeits- nokrāsoju spārnus, sapratu, ka kautkas nav tā kā vajag. tik asimetriski un slapdash spārni īsti nesakanēja ar pārējo paskatu. Pārtaisīju, paturot vien lego detaļas ar ko tie stiprinās klāt. Vēlāk, pēc darba iemetīšu kādu bildīti,

1 Like

Pirmais metāliskais slānis, un jau redzu ka ar pēdām būs vēl jāpastrādā

Seja, izkapts un plaukstas sr nokrāsotas, bet bij slinkums stiķēt klāt bildei

7 Likes

O, jaunais spārnu dizains ir piecreiz labāks!

2 Likes

Man patīk kā tu uzlikti zilo krāsu pa virsu melnajai. Laba pāreja.

Labs efekts.
Varbūt ieteiktu pamēģināt kur domāts metāls, ja tāds domāts kaut kur :sweat_smile: izmantojot sausās otas metodi noiet pāri

Je, tas jau ir plānots. Es saku tas tik pirmais slānis

2 Likes

Krāsu darbi tuvojass galam, bet esmu satapies ar nākamo dilemu…flight stand. Nebiju aizdomājies, ka figūrai ar spārniem un lidojuma poztā tādu vajadzēs XD. Varētu, jau tupa pakaļā kociņu izspraust, bet velns, gribas ko elegantāku un neuzkrītošāku, vēlams caurspīdīgu

2 Likes

Virvīti mugurā un lai lido lol :D

1 Like

ui, nē, pārāk liels nokrišanas risks, un tad darbs vējā

1 Like

Nu tad divas virvītes mugurā :D

3 Likes

Vēl ir variants ar plastmasas pudelēm zem liesmas vari izliekt kā vajag

3 Likes

A bit rough around places…but still dope af

3 Likes

an idea. uztaisi strupgalī raķešdzinēju un iesmu apdarini ar vates mākoni