Novembrī uz Latviju ciemos atbrauks Nīderlandes universitātes (kur reiz mācījos) jaunie studenti.
Viņi grib iepazīt Latviju un kā tā veidojās kā tūrisma galamērķis, kādas grūtības utt. Šoreiz fokuss ir uz “inclusive placemaking” - jebšu vietas Latvijā, kuru vairāk bīda un attīsta kādas kopienas (nāk prātā Tallinas kvartāls ar māksliniekiem, Kalnciema kvartāls ar lauksaimniekiem un varbūt pat Andrejostas Waterfront nākotnē?)
Viņiem vadīšu tādu kā tūri pa Rīgu (2-3 h garumā, tādēļ - vai ir kādi ieteikumi, ko ārzemniekiem nu obligāti būtu jāredz, esot Latvijā?)
Man prasīja, lai aizvedu uz tādu ļoti latvisku virtuvi. Bez LIDO, ir kādi citi ieteikumi?
Viņiem laikam arī sagribējās dejot, vai ir kāds ieteikums, kur varētu iepazīt arī šo elementu?
Tie būs jaunieši - universitātes gadi, 100% viņiem tas jau tāpat būs Par Bolt Food varu ieminēties, bet ticu, ka viņi būs ieinteresēti staigāt ap pilsētu un meklēt vietas paši.
To aizmirsu pieminēt - būs šeit tik nedēļu (tādi kā tūristi)
Vo es skatījos Timey, bet kaut kā neizskatās, ka tas būtu īsti izmantojams tūristiem. Bieži jau Google Maps parāda aptuveno laiku, kad ieradīsies autobuss.
Es domāju ar 2-3 stundām ir pietiekami lai redzētu visu vecrīgu un tā, es varu iziet pa visiem objektiem pa aptuveni 1 stundu,ja neiet uz centrāltirgu bet ja tu ej iekšā un fotogrāfijas ņem un vairāk tā laiku pavadi, tad uz 2-3 stundām kaut kā sanāk un tas tāpatās steidzoties.
Vairāk par gidu, viņš man uzrakstīja valodas mācīšanās aplikācija un teica ka viņš došoties uz Rīgu un tad es pateicu “Es varu tevi izvadāt!”, bet man liekas ka tagad viņš skaitās paziņas līmenī.