Ieteikumi ēdienam / dejām / aktvititātēm

Novembrī uz Latviju ciemos atbrauks Nīderlandes universitātes (kur reiz mācījos) jaunie studenti.

Viņi grib iepazīt Latviju un kā tā veidojās kā tūrisma galamērķis, kādas grūtības utt. Šoreiz fokuss ir uz “inclusive placemaking” - jebšu vietas Latvijā, kuru vairāk bīda un attīsta kādas kopienas (nāk prātā Tallinas kvartāls ar māksliniekiem, Kalnciema kvartāls ar lauksaimniekiem un varbūt pat Andrejostas Waterfront nākotnē?)

• Viņiem vadīšu tādu kā tūri pa Rīgu (2-3 h garumā, tādēļ - vai ir kādi ieteikumi, ko ārzemniekiem nu obligāti būtu jāredz, esot Latvijā?)
  • Man prasīja, lai aizvedu uz tādu ļoti latvisku virtuvi. Bez LIDO, ir kādi citi ieteikumi?
  • Viņiem laikam arī sagribējās dejot, vai ir kāds ieteikums, kur varētu iepazīt arī šo elementu?
1 Like

Vecrīga un Jūgendstila rajons. 2-3h par mazu, lai diži kaut ko citu redzētu IMO…

Lauvas nams? Kind of, ja izvēlās latviskās sastāvdaļas.

1 Like

Ala parasti ir tāds tūristīgs latviešu virtuves variants

2 Likes

Vai tad tur arī kārtīgu ēdienu var dabūt?

Alā ēdienu varēja dabūt. Jāaiziet laikam pirms tam pašam tūrē uz turieni un jānoskaidro. Zinu, ka tā arī bija populāra deju vieta.

2 Likes

Jā, tur agrāk viena mana paziņa spēlēja vijoli šad tad. Darbiniekiem jāpajautā, vai varbūt pat uz durvīm būs plakāti ar programmu.

1 Like

Kā arī Alā notiek danču vakari ^^

1 Like

Vot tajos arī tā mana paziņa spēlēja vijoli.

1 Like

Pa to kopienu - arī āgenskalna tirgus ir laba opcija, bet tur jāpačeko kad ir kāds tematiskais pasākums pilnai pieredzei.

Bet jā 2-3h ir manuprāt biki pa maz. Tev ir piešķirts bsigi ierobežots laiks?

1 Like

Šis varbūt ne pa tēmu, bet ir kādas aplikācijas, ko jūs ieteiktu, lai ārzemnieki lejupielādē, kad iebrauc Rīgā?

Mobilly, Bolt, Roadgames (lai iepazītu kādos punktos Rīgu), Noktirne (priekš pasākumiem vakariem), Tinder, Revolut (?) - šis varbūt ne vienmēr vajadzīgs, bet ja pēkšņi nestrādā viņu kartes citviet, Waze, Photo Translator.

Ir kādi citi ieteikumi?

Why is Tinder on that list? :melting_face:

Piemet Bolt Food/Wolt.

1 Like

Tie būs jaunieši - universitātes gadi, 100% viņiem tas jau tāpat būs :smiley: Par Bolt Food varu ieminēties, bet ticu, ka viņi būs ieinteresēti staigāt ap pilsētu un meklēt vietas paši.

To aizmirsu pieminēt - būs šeit tik nedēļu (tādi kā tūristi)

1 Like

Tinderītis tik nedēļai latvijā?
Njā… es būtu vazājies pa parkiem, muzejiem un bāriem

Timey lai var vieglāk saplānot sabiedrisko ganjau

2 Likes

Vo es skatījos Timey, bet kaut kā neizskatās, ka tas būtu īsti izmantojams tūristiem. Bieži jau Google Maps parāda aptuveno laiku, kad ieradīsies autobuss.

Es domāju ar 2-3 stundām ir pietiekami lai redzētu visu vecrīgu un tā, es varu iziet pa visiem objektiem pa aptuveni 1 stundu,ja neiet uz centrāltirgu bet ja tu ej iekšā un fotogrāfijas ņem un vairāk tā laiku pavadi, tad uz 2-3 stundām kaut kā sanāk un tas tāpatās steidzoties.

Es vadāju pa Vecrīgu Japāni. :sweat_smile:

3 Likes

Oo wow, paldies. Es tagad tieši lūkoju maršrutus un lieku palēnām kopā visu, lai iespētu. Šis palīdzēs noteikti

2 Likes

Tas bija viss saraksts ar objektiem, tad var augšā uz Radison Blue Sky bar kur var redzēt visu Rīgu un paņemt kādu dzērienu.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274967-d1035819-Reviews-Skyline_Bar-Riga_Riga_Region.html

Un tad arī vidusslaiku stila restorāns

https://rozengrals.lv/lv/

bet tie vispārīgi aizņemtu ļoti daudz laika, es pats esmu tikai vienreiz vadājis ārzemnieku no Japānas tikai, tādēļ man kaut kas ir ko ieteikt.

3 Likes

Bet es varu ieteikt Sky bar 100%, dēļ skata uz visu Rīgu.

1 Like

Japānis bij paziņa, vai kkur var pieteikties par gidu?

Vairāk par gidu, viņš man uzrakstīja valodas mācīšanās aplikācija un teica ka viņš došoties uz Rīgu un tad es pateicu “Es varu tevi izvadāt!”, bet man liekas ka tagad viņš skaitās paziņas līmenī.

2 Likes