Man ar, taču, ja ēdienkartē bija vistas nageti, dārzeņi automātiski zaudēja. :D
Nageti manā skatījumā zaudēja, jo tie bija mīksti. Un mīkstas lietas(manas10gadigās versijas skatījumā) ēd tikai bēbji un pensionāri. un es bija jau liels paiks sasodīts un man fiziski vajadzēja kraukšķi. Vienalga vai tas bija veselīgs kraukšķis kā dārzeņi un āboli, savāds kraukšķis, kā pola kociņi, zīmuļi vai pētersīļu un diļļu kāti, vai neveselīgs kraukšķis - kā čipsi, frišķas un tostermaizes
Nagetu debate man asociējas ar to Džeimija Olivera video, kur viņš parādīja bērniem, kā tos gatavo, bet tāpat visi mazie tos gribēja:
Vai kāds vairs spēj ņemt Džeimiju Oliveru nopietni pēc viņa zaļā karija?
Atceros kā agrā bērnībā kafejnīcās atteicos gan no gaļas gan salātiem, jo es nezināju vai man garšos un zināju ka tāpat būs jāizēd, tāpēc vienmēr ēdu tikai un vienīgi plikus frī kartupeļus. Kādos 12 gados ģimenes draugi man ar viltu iemānīja maķītī nagetu un reakcija bija apmēram šitāda
Tā, vai arī sviesta vistas bez sviesta. Vai ramenzupas ar udon nūdelēm, vai ceptajiem rīsiem ar čili ievārījumu(ngl esmu mēģinājis pielikt, un šis strādā baigi labi patiesībā)
Neesmu nekur redzējusi čili ievārījumu, vajadzētu pamēģināt for the meme
Vispār mātei bija viena viņa pavārgrāmata, bet cik mēs šo to izmēģinājām, kaut kā nebija pārāk garšīgi. Man vienīgi patika viņa recepte ar ceptajām olām un pupiņām, bet baigais čakars tikai priekš brokastīm, ain’t nobody got time for that.
es pērn Miķeļdienas tirgū doma laukuma nopirku.
bet receptes ir pieejamas. reku no delfiem teiksim Saldais čili džems
Tev kaut kādi nepareizie nageti trāpījās. Tie ar mēdz būt kraukšķīgi. Panējums apkārt ir kraukšķīgs un tikai vista iekšā ir mīksta. Līdzīgi kā frī kartupelis.
Saprotams, ka par viņu cilvēki pasmejās, bet, ticu, ka tas ko viņš pagatavo, noteikti jau ir diezgan sakarīgs. Protams, stir fried rīsi ar to čili ievārījumu daudziem likās kaut kas “kategoriski nē”, bet, ēst gatavošana jau prasa iziet no rāmjiem. Atceros, ka es ceptajiem rīsiem slācīju pāri mango čatniju
Man bij uzdāvinājis viens draugs Gordon Ramsay grāmatu, un, lai cik es skatītos to viņa Uncharted sērijas, nu man tās receptes no grāmatas galīgi nepiesaistīja. Džeimijam pa reizēm ir tādas “iemet to, kas ledusskapī pa rokai”
@Menestrels Te jau laikam var jaunu topiku par nagetiem sacept xd
Bet nu jautājums Jums.
Kad jūs pirmo reiz ēdāt to nagetus? kurā gadā?
Es to prasu, jo es tik par tādiem uzzināju kaut kur mid 2010’s, in my 20’s, no mēmiem un topikiem par zoomeriem, you know them dino nuggets and stuff.
Un arī tik uz kādu 2010’s beigās pats veikalā nopirku un mājās provēju. Vērtējums - nekā īpaša.
Man vecāki un vecvecāki neko tādu nepirka in 90’s and 2000’s. Pats arī tajās veikalu sadaļās neskatījos. Un te laukos dzīvojot kaut kādos Makdonaldos neesmu tā bijis, tik 2 reiz bērnībā, un tad ar tik burgers and friškas. … Un kad tad mūsu pusē vispār tādi nageti parādījās?
Par neagetiem zināju labu laiku dēļ meme utt, bet pati pirmo reizi viņus ēdu ātrākais ap koronas laiku :D Jo redzēju veikalā nagetus ar atlaidi un man bija tāds ok pagaršošu nagetus :D Bija labi, bet viņus nepērku jo es labāk zivju pirkstuņus viņu vietā pērku :D
~2005 gadā makdonaldā. Godīgi veikala nagetus arī nav jēgas ēst, neesmu vēl redzējusi normālas garšas, pēc kāda otrā sāk šķebināt. Vai nu cepti mājās vai fastfoodā, tie pusfabrikātu ir tādi galīgi bēdīgi.
Man likās ka es jau dziļos laukos, bet mums tuvākajās pilsētās bija hesburgers ar visiem nagetiem, kādā veidā tev izdevās tik ilgi nenonākt uz hesīti?
Man tie negaršoja.
Tikai pagāšgad nopirkām vairākas reizes un pamēģinājām, bet arī īstenībā meeh. Ja vienīgi nopirktu kvalitatīvākus nevis ārā jūkošus un zinātu kā labāk sacept.
Bet atcerējos, bērnībā mājās ja ko tādu tad sviestmaizes desmaizes, bet te laukos tostermaizes, vai arī tās grildesiņas. Tādas kotletīgas desiņas. Mikroviļņkrāsnī iemetām, uzsildījām ēdām. Bet nu ap pusaudžu laiku man tās pieriebās. Vienu otru var apēst, bet ne tik daudz kā bērnībā.
Cesvainē un Madonā tādu iestāžu nav. Vietējās kafejnīcas, krodziņi, ēstuves.
Madonā uz 2010’s otro pusi parādījās viena vieta ar burito, burgeri, utt “Melnais Bullis”, bet nu neesmu to apmeklējis. Arī kāda picērija ir, bet arī neesmu apmeklējis to. Vienīgi pāris reizes paprovējām “Kebabosta”, ir okey, bet nekā īpaša.
Vienīgi skolas laikā, ja sanāca tad Madonā Narvesenā paņem pa hotdogam un tagad retu reizi Viadā. ;d … (man laikam hotdogi labāk tīk nekā burgeri).
Bet ja normālāk paēst, tad uz Autoostas kafeijnīcu vai vienu citu otrā pilsētas galā. Pa piecīti vai lētāk toreiz - kartupeļi, mērce, karbonāde, salāti, sula - vienkārša, laba, lēta paēšāna. Tik tagad sen neesmu bijis, un tik lēti ar vairs nav.
Un es neesmu braukājis uz citām tālākām lielākām pilsētām kā Jēkabpils, Rēzekne, utt.
Aāāāā tu no tā gala. Taisni brīnums ka tev nesanāk uz Jēkabpili braukt, jo man liekas lielākā daļa valsts iestādes kas apkalpo Madonu ir tikai Jēkabpilī.
WAIT WHAT viņi no Līvāniem aizgāja uz Madonu, vai viņi jau no sākuma bija Madonā un nedaudz pastrādāja Līvānos? Mums Līvānu Kebabostā baigi garšoja, vienīgi tie kebabi bija tādi maziņi. Bet tur bija nenormāli garšīga kafija. Tagad zināšu kur jābrauc lai dabūtu.
Vienīgajā reizē kad bijām Madona-Cesvaine tripā ēdām Šlāgerī, bija baigi labā vista ar ananāsiem un sieru
Vistas nageti, kurus var nopirkt veikalā galīgi nav labi no tiem traumu drīzāk var dabūt. Tad jau pats uzfritē kaut ko - viena no manām mīļākajām receptēm ir “Taiwanese popcorn chicken”, kur izmanto rīsu miltus (vai tapiokas ar ir labi), kopā ar 5 pipariem un all-spice. Kraukšķīgi, patīkami ass un spēs nomierināt visas garšas kārpiņas. Es arī uzfritēju puķkāpostu gabaliņus arī - panko rīvmaizē ar Vidusjūras garšvielām un parmezānu, oliveļļā.
Bet ja atceros veikala lietas - tad man kādreiz garšoja zivju pirkstiņi, bet, vismaz manā laikā, kad augu, tie labāk turējās kopā un nešķīda. Tie ir zaudējuši savu smeķi. Tādēļ laikam arī taisu pats savus zivju pirkstiņus - vismaz zinu, ko lieku tajos iekšā tad.
Uj, kurš viņu zin. Es biju ļoti sīks pipars, ļoti neapzinātā vecumā. :D Varbūt tas bija šajā gadsimtā, varbūt paguvu pagājušajā.
Atceros es ēdu nagetus, jo nevarēju ciest burgerus. Galvenais liekas tieši kečupa dēļ. Mājās tika pirkts tikai Kand tomātu kečups un es neatzinu nevienu citu zīmolu.
Ja es pareizi atceros tas pēc garšas bijai visai ķiplokains, izteiktāk atgādināja tomātu mērci.
Like what?
Man nekā reāli nav un nekā nedaru. Darbs, māja, darbs, māja. + iepirkties. Man nav vajadzības pa kādām citām iestādēm staigāt.
Pasi un ID var nokārtot Madonā.
Autoskate Madonā un CSDD Gulbenē (cita iemesla pēc Gulbenē ar neesmu bijis).
Madonā ir viens otrs ārsts. Bet ir nācies doties uz Rīgu, un vienreiz uz Jēkabpili tik tā dēļ.
Un cik saprotu pietiekami citas lietas ar varot Madonā nokārtot.
Vienīgi Citadeles bankas filiāles nav jau gaidiem Madonā, bet tagad izskatās ka vispār nekur nav, kā tikai Rīgā un viena Ogrē. bruh.
Tad nu par kādām iestādēm Tu īsti runā?
Es nezinu, bet cik noprotu viņiem bija Līvānos, atvēra Madonā, un kaut kad Līvānos aizvēra. Laigan es nezinu vai Līvānos ir vai nav ciet.
Bet nu tieši pie Autoostas ir tā Kebabosta.
Neesmu nekad tur ēdis. Bet turpat ir beķereja un tur laikam var iegādāties garšīgas bulciņas.
Reāli neesmu daudz kur Madonā ēdis.
Kā minēju Narvesen hotdogi ;d, Autoostas kafejnīca un šim laikam tuvāk Kebabosta. Tā viena (toreiz lētā) ēdnīca Azaids, Madonas sākumā pa labi no Cesvaines puses. Un vienīgi 1-2 reizes pusaudža gados Rudzonā, kas ir pretī Rimčikam. Vienreiz arī pankūkas kafejnīcā Stūrītis. … un bērnībā pāris reizes vineā mazā kafejnīcā, bet tās vietā jau gadiem ir Zvaigzne ABC.
Varbūt tomēr beigās esmu pabijis pusē Madonas ēdināšanas iestāžu xd
Vecāki un vecvecāki nepirka kečupu, un tagad arī to nedara. Es arī nē.
Jau no mazotnes iegājies, tad nu turpinu - Spilvas tomātu mērce.
Un pat parastā, retākā reizē tur kāda saldā vai sazin kāda. Laigan ar senāk citas firmas ņemtas, jo tās lētākas.
Pirms viena otra gada biju paņēmis kečupu. Neīpaši nepatika. Nepatika ka viņam tāds bišk asumiņš, salīdzinot ar tomātu mērci. … i don’t need that small or big kick.
Kā Tu vispār jūties, dzīvojot savā pilsētiņā. Vai esi gribējis kādas izmaiņas (pārvākties uz citu), vai varbūt lai pati pilsētiņa pilnveidojas vairāk?