Yankee-kun to Hakujou Gaaru - mīlestība ir akla, vairāk nekā vienā veidā

Viņš bija cīņas norūdīts huligāns ar rētu uz sejas, kura sliktā slava liek cilvēkiem mukt pa gabalu

Viņa spēja saredzēt cauri draudīgajai ārpusei un saredzēt zelta labradora personību zem tās par spīti aklumam

Tas lielos vilcienos apraksta vienas super feinas romantiskās web-mangas galvenos tēlus. Ja atmiņa neviļ, es biju jau forumā pa šo gabalu šo to iemetis, bet gribēju nedaudz pieklājīgāku aprakstu uztaisīt. Uzsāko lasīt, man reāli likās ka aklums būs vienkārši gimmick, vai to izmantos kā vieglu veidu izspiest emocijas no lasītājā, bet biju patīkami pārsteigts - problēmas ar ko saskaras aklie un vājredzīgie, šādu cilvēku pasaules uztvere, un dažādie medicīniskie iemesli kas var novest pie redzes zaudēšanas patiesībā veido lielu daļu šīs mangas. Tajā pašā laikā, tas nevienu brīdi nav pasniegts no “ak šie nabadziņi” puses. No 3 aklajiem personāžiem kas visbiežāk mangā figurē, viens ir smooth af dāmu mīlulis, otra ir sportiste kas regulāri skrien par spīti redzes trūkumam, un galvenā varone…shes a badass in her own right.

Tomēr neredzīgie nebūt nav vienīgā minoritāte, kas figurē mangā - ir gan neirodiverģenti, gan lgbt tēli. Un, lai gan pati manga ir ļoti fifīga un piemīlīga, ne neizvairās pievērst uzmanību problēmām ar ko saskaras arī šīs minoritātes. Un tas viss - nepadarot viņu tēlus par viendimensonāliem ķeksīšiem. Viņu citādums ir vien daļa no viņu būtības.

Es jau minēju cik piemīlīga šī manga ir? Abi galvenie varoņi ir sasodītas kanēļmaizītes, un gandrīz katra aina ar abiem kopā, liks izdvest dziļu “awww” un atsaldēs ikdienas notrulināto sirdi.

like look at these volume covers

No mīnusiem - mangas beigas likās pārāk sasteigtas, un, personīgi galvenā varone izskatās maķenīt pa jaunu, it īpaši dažos momentos. Bet pēdējo problēmu visai labi atrisina j-drama versija kas uzņemta pēc mangas motīviem Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu (2021) - MyDramaList

2 Likes

Atgādina par Ore Monogatari!! (My Love Story!!) - MyAnimeList.net, arī super piemīlīgs stāsts.

1 Like