Grāmatās bieži vien ir daudz un dažādi interesanti personāžu vārdi. Bieži vien šie tēli parādās, par viņiem ir kāds gabals apraksta un visu atlikušo grāmatu viņus piemin pēc šī vārda. Problēma ir ka diezgan bieži sanāk aizmirst kurš ir kurš.
Kā jūs tiekat galā ar šo problēmu? Kā atceraties kurš tēla vārds pieder kuram tēlam?
Galīgi nesekoju līdzi. xD Ja darbs ir sarakstīts salīdzinoši labi, parasti nav problēma izsekot līdzi pēc konteksta. Klausāmgramatās dažreiz ierunātājs vēl piešauj klāt katram varonim mazliet savādāku izteiksim, kas ir pavisam glauni un viegli izsekojami.
@Onii_chan Vai tev kāda Kara āmura 40 tūkst. grāmata rada problēmas? :D
Pirmspēdējā kara āmura grāmatā ko biju lasījis, kā arī citiem detektīvromāniem esmu manījis šo problēmu. Piemēram, iepazīstina ar 6 dažādiem kaujas brāļiem un tad ej nu sazini kurš bija kurais.
es parasti pati iedodu kaut kādu asociāciju katram tēlam, tad vieglāk atcerēties, kurš ir kurš.
also, man patīk ir daži autori, kas ieliek tādu kā referenci par tēliem, piemēram, breaking 4th wall un tev kā lasītājam uzraksta “yeah, that was the same dude, who…” vai “that’s the little monster, who…” vai “if you remember, thats the blonde one, who i mentioned before…”