Jaunākā interneta ažiotāža par video spēļu varoņu dizainu

Par šīm problēmām tiek pastāvīgi runāts, un neviens tās nevienā brīdī nav atcēlis. Un šīs problēmas neatceļ citas problēmas.

1 Like

Viņa vārdos, kā es tos saprotu, problēma ir tajā, ka tur vispār feminisms ir iesaistīts.

Finansiāli neizdevīgs lēmums, tas jau ir pierādīts.

1 Like

neapstrīdu, bet sauce?

Retais? Nē. Viens no.

Izlasi manu atbildi vēlreiz. Palaidi garām vienu teikumu.

Psiholoģiskie, sociālie, kultūrālie motīvi. Un tālāk jau šo visu sadalot sīkākās apakšgrupās. Viss, iedziļinājos. Un palieku pie sava. Realitāte no viņu motīviem nemainās. Es nevērtēju cilvēku domas (kā es tās varu zināt) un cilvēku vārdus (kā nekā arī es varu apgalvot, ka esmu labākais cilvēks pasaulē), bet gan cilvēku rīcību.

Es… neatceros, ka būtu teicis, ka citu problēmu nav. Aaaa, un feministes (lai gan man labāk patīk apzīmējums “modernās feministes”, jo tām ar feminismu nav nekāda sakara) jau labu laiku ir visai klusas šajā “problēmā” - stafeti pārņēma LGBTQ+ un melnie, modernās feministes tik tā, kaut kur tik pa brīdim figurē. Jo ne-feministes (šeit - runa tieši par sievietēm) tās visai ātri apklusināja, norādot, ka arī sievietēm patīk pievilcīgi character-i, attiecības starp sievietēm un vīriešiem, iespēja aizbēgt no realitātes u.tml. Vislabākais, ko no šī biju redzējis, ir kaut kāds aziātu meiteņu posts par to, ka kamēr vīrieši gacha spēlēs krāj waifu team-us, viņas krāj husbando team-us :smile: :smile: :smile: , ar neskaitītiem komentāriem garā “jap, mums arī patīk hot guys”.

1. Tu joprojām atceries par ko mēs runājam? Par spēlēm. Kāda vēl reprezentācija?
  2. Pagaidām šādi “reprezentācijas lēmumi” noveda tikai pie zemākiem ieņēmumiem.

Bet nenovedīsim šo tēmu tikai vienīgi tēmā par reprezentāciju. Es jau biju minējis, ka vecajās spēlēs arī bija character-u"dažādība" - un visiem bija pie kājas. Cilvēkiem nepatīk tieši c-c-c-combo “reprezentācija politisku iemeslu dēļ kopā ar kaut kādu politisku message”.

1 Like

Peak first world problems lmao. Nepatīk → nespēlē. Nav man jābūt ne reprezentētam, ne arī seksuāli uzbudinātam, lai spēlētu video spēli. Smags nogurums no šiem te kultūrkariem internetā. Investējiet enerģiju kaut kur produktīvāk.

Also, go woke, get broke vai nu kāds tas retardētais sauklis ir, tas neeksistē. Baldur’s Gate 3 is woke af un arī viena no visu laiku populārākajām spēlēm.

5 Likes

Retardētais sauklis nenostrādāja vienā no gaidītākajām spēlēm no sevi pierādījušā izstrādātājā/izplatītāja. Neticami. Pilnīgi neticami :laughing: Pluss interesants raksturojums “woke af” no tā, kurš neinvestē enerģiju kultūrkariem. Kurš tieši moments ir “af”? Geji/trans character-i, kuri bija pat 90o gadu spēlēs, optional seksuālais saturs, pāris teikumi par cenzūras faniem? Vai arī šis ir desperate attempt pierakstīt tiešām labu spēli, kurā 99,99% satura ir normāla un 0,01% politiska - pie “woke af”? Ļauj uzminēt, cyberpunk turpat pierakstīts?

1 Like

Jūtu iespējams mēs te sākam iekarst. Pirms tas noticis. Atgādinu, ka pieņēmumi par to ko kāds cits domā ārpus uzrakstītajām rindiņām nav diez ko smuki un civili. Nu un ja kāds īpaši aizraujas ar kādu skarbu vārdu, cilvēki var sākt atbildēt uz tavu skarbo toni nevis paustajām idejām.

Ja kāds sakausies, pērsim visas iesaistītās pakaļas. :D

1 Like

Eh… ja pat Baldurs Gate 3 netur latiņu, es šķiet vispār ar woke bagātas spēles neesmu spēlējis.

@Cure @jurchiks Bet ja pa nopietno, kuras konkrēti ir tās riktīgi sliktās spēles? Tās briesmīgās, kas zaudē naudu kompānijām?

Concord
Forspoken
Unknown 9 Awakening
Suicide Squad: Kill the Justice League
and quite a few more that I am too lazy to remember/search for and just don’t give a fuck about.
Te pēc sejām moš var atpazīt vēl kko, es tikai pāris atpazīstu:
https://www.reddit.com/r/CriticalDrinker/comments/1fnms1q/all_the_failed_dei_woke_games_welcoming_dragon/

Un tikai neizliekās, ka šīs neskaitās.

2 Likes

Hm, neesmu nemaz dzirdējis par nevienu no šīm. Atskaitot, protams, Concord.

Šis bija labs video par Concord:

Vai arī vienkārši nesapratis, kas spēli padara par woke un par ko cilvēkiem ir cepiens.

Bet lai tas neskanētu pavisam crazy - es jau piekrītu, ka BG3 ir woke, kā nekā iedomātos pronoun-us var izvēlēties un pat ir opcija non-binary/other (other ir labais btw, tīri no reprezentācijas puses - "Mēs zinām, ka jūs tur sazin par ko paš-identificējaties, tāpēc ņemiet “other” :laughing: ). Un… tas… pa… lielam… viss. Kāda tūkstošā daļa no spēles tiek veltīta woke cilvēciņiem.

2 Likes

Kā reiz par šo tēmu, tikko uzpeldēja rekomendācijās.

Tavs pierādījums ir sauja vispārēji kritiski un ekonomiski failojušas spēles? Šis tikai parāda ka woke kā apzīmējums neko nenozīmē, vai abstrakti apzīmē visu kas jums nepatīk :/

Žurku vīrs un CritikalDrinker vnk brainrotu izraisījis. Daudz bļaustoties par SJWs paši esat kļuvuši par reactionaries

5 Likes

Ja Baldurs Gate 3 ir gana woke, tad es vēl galīgi nebīstos par spēļu industriju. Saies.

Par tām spēlēm kuras puslīdz zināju, man arī grūti ir piekrist, ka tās sagrāva tieši politiskās pārliecības. Man rodas sajūta, ka visi šie te reakciju video un raksti, ļoti trivializē milzīga mēroga projektus.

Tu tur piesardzīgi ar šādiem satura veidotājiem. Kurinātāju netā netrūkst. Noskatījos video, ļoti dedzīgs un nekonkrēts čalis. Baigi daudz mētā apkārt spārnotus daudz cilvēku domā un esmu dzirdējis tipa izteicienus. Vienā vietā, viņš mudināja skatītājus iet meklēt video like/dislike ratio, lai gan sen jau kā šī informācija ir pieejama tikai video autoriem, nevis publikai. :person_shrugging: Nez, baigi mēģina paķert uz mēs pret viņiem emocijām.

2 Likes

image
image

Karoč topiks ir strupceļā, vieni par vienu, otri par otru, and it’s not going anywhere. Es zinu, ka es nepiekritīšu jums, un jūs neesat ieinteresēti piekrist man, kaut gan jūs pat nezinat neko par tām spēlēm. Nu tad… Nē lol, nau werc.

“Return YouTube Dislikes” spraudnis tak neņem datus no YouTube API. Ja es pareizi atceros, tas uztur pats savu datubāzi, kurā tas uzskaita pats savus dislike. Kaut ko tas rāda, cik ļoti var ticēt, fig viņu zin.

3 Likes

Šis jau arī iziets moments. Kā nekā the world is healing. Visi tie uzbraucieni par “jūs esat ekstrēmisti!” vienkārši neiztur kritiku. Jā kāds izsaka viedokli pret pilnīgu neprātu nenozīmē, kas šāds cilvēks arī pārstāv neprātu. Bet te jau mēs atgriežamies pie argumenta, ka eksistē cilvēki, kas domā, un cilvēki, kas vienkārši seko.

Fanātiķi pāršāva pār strīpu, kad tādi viedokļi kā “cilvēkiem patīk vizuāli pievilcīgas lietas”, “jāpopularizē veselīgs dzīvesveids, nevis veselībai kaitīgie paradumi”, “melnie pārdeva verdzībā melnos”, “vīriešiem ir fiziskas priekšrocības pār sievietēm”, “jānošķir fantāzijas no realitātes” u.tml. sāka tikt label-oti kā "controversial, un jau pēc pāris mirkļiem kā “ekstrēmistu viedokļi”.

Diemžēl pašlaik “mēs pret viņiem” arī ir a sad state of affairs. Man jau šķiet, ka ir praktiski neiespējami atbalstīt cilvēkus, kuru pasaules redzējums ir “Everything and everyone that I don’t like is Hitler!!!”. Like, come on - priekš manis visa twitter drāma ir labākais piemērs kādā pēcpusē mēs bijām un esam. Tiklīdz cenzūras kļuva mazāk - speech and thought control atbalstītājiem platforma sāka nepatikt. Un tagad tiek popularizēta echo-chamber platforma - Bluesky. Kā, Tavuprāt, iespējams nenonākt līdz “mēs pret viņiem”, ja eksistē veselas grupas ar cilvēkiem, kas atbalsta tikai sev līdzīgos, kultivē absurdas ideoloģijas un radikalizē savus member-us pret visiem citiem, kuru viedoklis atšķiras? Pat ja šāds viedoklis ir vienkārši pasaules reālija.

Paņemsim par piemēru mani - teorētiski esmu par daudz ko “liberālu” F*ing hell, paņem to pašu feminismu - oriģinālais kustības iemesls makes perfect sense - sievietēm būtība pateica aizvietot vīriešus, jo bija darba roku trūkums, kas nozīmēja - strādāt tāpat kā vīriešiem un tikpat skarbos apstākļos, t.i. uzgrūda labu kaudzi ar '“mīnusiem”, bet neiedeva tādas pašas iespējas kā vīriešiem, t.i. nepiešķīra “plusus”. Tāpēc pašsaprotami, ka dažas sievietes sāka teikt “Ja manu pēcpusi vairs neaizsargā, tad vismaz dodiet man iespēju to pilnvērtīgi darīt pašai”. 100% fair point. Bet tagad? Saskati vismaz kaut ko loģisku modernajā feminismā? Vismaz kaut kādu kripatu veselā saprāta?

Tāpat ar individuālismu. Viens no maniem mīļākajiem -ismiem. Teorētiski - tam jābūt ar visai liberālu nokrāsu. Bet ko izdarīja deģenerāti? Aizņēmās no ideoloģijas visus plusus un sāka pilnīgi ignorēt mīnusus. Sāka brēkt, ka izvēle = labi, taču nez kāpēc pilnīgi aizmirsa par izvēles otro pusi - to, ka izvēlei ir sekas. Pašizpausmē pārstāja nosķirt pilnīgu degradāciju no pašizaugsmes. Sākās dažādu “community” veidošana, kurās vispār nepastāv personīgās domas, bet gan tikai akla sekošana tam, ko pārstāv attiecīgais “community”. Sākās cīņa pret privātīpašumu un brīvo tirgu.

Tāpēc sorry, neskatoties uz to, ka teorijā man noteiktas idejas/mērķi simpatizē un liekas pamatoti, un tāpēc es varētu būt kārtējais wishy-washy character-s, kurš mēģina skolot abas puses, es tā nedarīšu un labāk būšu laivā “mēs pret viņiem”, jo apzinos, ka 1) fence sēdēšana nedod nekādus rezultātus 2) labu ideju un mērķu nepārtrauktai kropļošanas tendencei ir jāpieliek gals.

1 Like

Kek, izleca memčiks par tēmu :smiley:

1 Like

2 Likes

End of woke, back to normal - Trump 2024.

1 Like