Kas tur bēdīgi slavens? Tad jau burtiski visi characteri ir bēdīgi slaveni, ar ko šī īpaša?
Ne visiem tēliem jābūt tev tīkamiem
Un nē tik tāpēc ka tev nepatīk nenozīmē ka slikts dizains
If you want to sell a game that has a character this prominent, it has to be compelling. It’s that simple.
Unlikeable MCs don’t sell.
And clearly lots of people don’t like this one, because there’s a lot of hate around.
var jau šito visu izskatīt daudz un dikti un no visiem skatu punktiem, bet at the end of the day, cilvēku unga bunga smadzenēm vienkārši patīk smukas lietas - drēbes, mājas, mašīnas, intelektuālais īpašums
Šim negribētos piekrist. MC ir jābūt vai nu interesantam, vai tik vanilla, ka spēlētājs var projecēt pa virsu ko vien grib. Kā piemērs, Mouthwashing protags, nu nav viņš patīkams tēls. Viņš stāstā ir vistiešākais ļaundaris, un tu kā spēlētājs pat spīdzini savus komandas biedrus. Spēle iet uz urrā.
Vai arī nespēlē rpgs ja tā ir problēma. Tas nenozīmē ka ir kaut kāda industrijas konspirācija.
Kā arī fakts, ka šī spēle vēl pat nav iznākusi. Mēs zinām ka Forsworn un jaunajam Dragon Age kritika pelnīta A par ko šeit cepiens
Nu, tur, acīmredzot, gameplay atsver MC. Tāda opcija vienmēr ir.
Pēdējā laikā daudz AAA spēles iznākušas, kurās ir kaut kāds tāds dīvains, controversial stuff. Pārāk daudz, pārāk bieži. It’s weird.
Otrajā video tak stāsta par leaked plot. Ne jau tikai plikpaurībā ir sāls.
Izskatās pēc gadījuma ar negatīvu kondicionēšanu.
Kā jau cilvēki ir radīti: negatīvais atstāj visspēcīgāko iespaidu, un attiecīgi ar vieglām aizdomām pietiek lai sāktos aizspriedumi un kritika balstoties uz citiem gadījumiem.
Pagaidīsim kad iznāks gabals, un labākajā gadījumā nevajadzētu izplatīt kontroversiju, jo izskatās ka kompānijas tiecas uz “sliktās slavas” reklāmu jo tomēr jebkāda uzmanība ir uzmanība. Līdz ar to tiešām sliktajām spēlēm ir jaāpkrīt un jāizbeidzas ēnās, bet hatemongers turpina viņas reklamēt.
Maaaan, I fucking hate this.
Ar to “lielo” interneta drāmu vienīgi joks tāds, es uz šāda satura neklikšķinu un man šis te viss pilnīgi paskrien garām. :D Tā kā nebijis. Ja kāda spēle briesmīgi pārdevās un bankrotēja, ok, tur kaut kas bija apakšā un pat tad diez vai tas bija dizains. Šobrīd es nebūtu drošs vai tam cepienam par dizainu vispār ir kaut kāds spēks.
Kopumā neesmu iebraucis visā šajā nepatikā pret izskatu. Viss kārtībā, ja tev nepatīk, nav tavs. Te gan tas tiek uzpūsts līdz tādam līmenim, ka subjektīvās nepatikas dēļ kaut kas gandrīz vai ir jāmaina? Māksla kaut kā ne līdz galam tā strādā. Jāļaut tak tiem mākslas vadītājiem un dizaineriem brūvēt.
Jā un nē. No vienas puses - tirgū pietiek spēļu, lai kaut kādas noteiktas spēles, kuras nepatīk, varētu vienkārši izlaist (kas, būsim atklāti, - praksē panāk labākos rezultātus - aktīvistiem parāda durvis, darbiniekus atlaiž, spēles pat izņem no tirgus). No otras puses - ir pašsaprotama spēlētāju nepatika pret to, ka spēlēm tiek jaukta klāt politiskā propaganda, aģitācija un smadzeņu skalošana. Ļoti daudziem cilvēkiem spēles ir number one sirdslieta. Viņi jūt, ka tā ir “viņu lieta” un mēģina to pasargāt. Jo īpaši tas ir izteikts spēlētajiem, kas jau paši ir vecāki un nevēlas, lai šī hujņa nonāktu viņu bērnu redzeslokā.
Salīdzini woke/DEI sērgu ar microtransactions sērgu. Galvenokārt tikai outrage vēl kaut kādā mērā ierobežo spēļu izstrādātāju/izdevēju alkatību.
Šeit vēl protams varētu pieminēt “brīvības”, un līdz ar to brīvību izteikt savu viedokli, un, ak šausmas, kaut ko arī kritizēt. Bet nu tad varētu vienkārši veselas esejas rakstīt par to, ka noteikti… cilvēki… jebkādu kritiku uztvēr kā “hate”.
Ja veltīsi kādas 15 sekundes sava laika palasot “drāmu”, sapratīsi, ka cepiens jau galvenokārt nav character-a izskata dēļ, bet gan izstrādātāju/izdevēju motivācijas dēļ šādus character-us spēlēs… ievietot.
Ja agrākos laikos character-i bija balti, melni, zaļi, īsi, gari, tievi, resni, jauni, veci, skaisti, kropli, sievietes, vīrieši, geji, dzīvnieki, mutanti un sazin vēl kas - cilvēkiem bija pie vienas vietas. Savukārt tagad woke/DEI bs dēļ laba daļa character-u pat tikai izskata dēļ uzreiz tiek uztvērta kā daļa no aktīvistu centieniem caur spēlēm stumt savu pasaules redzējumu.
Ir reāli skumji, ka mēs esam līdz kaut kam tādam nonākuši.
Nu man tāpat šķiet ka visas šī veida ažiotāžas ir no mušas uzpūsts zilonis. Pasaulē, tik daudz sūdu notiek - mikroplastmasa, kari, deforestation, ekstremāli laikapstākļi -, vai tiešām ir jātērē mentālā enerģija šitik maznozīmīgos kašķos…nu es nezinu. Un es to attiecinu uz abām argumenta pusēm. Vai tiešām nonstopā vienam otru saukt par ļaunuma sakni ir baigi forši? Gribi galveno tēlu, kas atgādina random fujaku kurš cirkulī pērk hotdogu 3jos naktī? Okei lūdzu. Gribi galveno varoni, ar grieķu dieva ķermeni, kurš brīvajā laikā dod lāčiem ptsd? Da bet lūdzu. Manā skatījumā viena eksistence nekādā veidā nesamazina otru. Piemēram, man galīgi neiznteresē korejiešu drāmas. Bet nejau tāpēc viņas būtu jāiznīcina, un visi kas skatās, būtu jāsien pie kauna staba opretī rātsnamam, nu ne tak, that would be silly
Kritizēt ta var. Mani fascinē, ka kritikas tonis ir nez maz vai tāds kā kad tiek kritizēti valdības lēmumi - kur tiešā nozīmē notiekošais ir tava darīšana kā pilsonim. Privātas kompānijas, pa savu naudu rada un izlaiž preci. Ja paskatās uz daiļradi kopumā, cilvēki vienmēr ir šāvuši gaisā visdažādākā raibuma ideoloģijas darbus. Interesanti, geimeru vidū es jūtu vairāk pieprasījumu pārtaisīt spēles. Citos mēdijos es jūtu vairāk “šis ir sabojāts, laižam prom” gaisotni.
Tas, ka saturs pauž kaut kādu ideoloģiju, kur nu bez tā. Tā tas vienmēr bijis un vienmēr būs. Pat, ja autors to apzinās, vai nē. Arī skaidrs, ka šaura cilvēku pulka izlaists saturs var nereprezentēt plašākas pulka dzīves redzējumu, bet tai pat laikā daiļradei nav mērķis reprezentēt vairākumu.
Mani ari uzjautrina, ka šī te ažiotāžas industrija nez maz vai šausminās par to kā mūsu kristīgajiem geju varoņiem tiek jaukts klāt jaunais sātans woke. :D
Par tām problēmām kaut kā bailīgi šausmināties. :D
par sonika live action filmu piemirsi? Vai justice league Snyder cut
Vai tad toreiz bija kliegšana par pārtaisīšanu? Man prātā ir palicis “fuj, šito nē”. :D
Sonika modeli pilnībā pārtaisīja, tak nez vai tas no sākta gala nebija domāts kā mārketinga triks
Tā šķiet lielākai daļai cilvēku. Jo īpaši - spēlētājiem. Tāpēc arī ir tik liela pretestība woke un DEI cilvēciņiem - kuriem nu noteikti ir vajadzīga “reprezentācija” kopā ar attiecīgo message par to cik slikti viņiem šajā dzīvē klājas. Reprezentācija. Spēlēs(!!!), bļāviens.
Pāris gadus atpakaļ sarunai ar šiem politiski motivētiem fanātiķiem bija jānotiek apmēram šādi:
Summary
-
Kāpēc šajā spēlē nav neglīteņu? Labojiet!
-
Fuck off.
-
Kāpēc šajā spēlē galvenā varone nav sieviete? Labojiet!
-
Fuck off.
-
Kāpēc šajā spēlē galvenais varonis nav resns? Labojiet!
-
Fuck off.
-
Kāpēc šajā spēlē galvenā varone ir sieviete, bet viņa ir pievilcīga? Labojiet!
-
Fuck off.
-
Kāpēc šajā spēlē nav melno? Labojiet!
-
Fuck off.
-
Kāpēc šajā spēlē nav geju! Labojiet!
-
Fuck off.
U.tml. Un viss - tēmas par politiku spēlēs vispār nebūtu. Bet nope, SJW sērga tomēr tika spēļu industrijā. Tāpēc jau man arī patīk non-western izstrādātāji/izplatītāji. Viņi saprot, ka “fuck off” ir ļoti efektīvs risinājums
Yep.
Vai tu uzskati ka neesi politiski motivēts?
Esmu dzirdējis baumas, ka tirgū pēc tam attapās rotaļlietas ar veco sonika dizainu. Ja tas būtu bijis marketinga triks, diez vai tiktu sūtītas ražošanā rotaļlietas ar veco dizainu. :D
EDIT: Sanāk tie tomēr bija prototipi
Skatoties ko Tu ar to domā. Vai esmu izvēlējies kādu noteiktu politisku ideoloģiju, kurai sekot? Nope. Vai man ir kaut kādas domas, kas atbilst kaut kādām politiskām ideoloģijām - protams, jo praktiski jebkuru viedokli lielākajā vai mazākajā mērā var attiecināt uz kādu ideoloģiju.
Bet tāpēc jau arī var nošķirt cilvēkus, kas domā vai vismaz mēģina domāt patstāvīgi, no cilvēkiem, kas vienkārši izvēlas, kam sekot - un tam arī seko. Teorētiski jau šāda sekošana var arī nebūt slikta - ja cilvēki izvēlas sekot kaut kam labam. Bēdīgi… ļoti bēdīgi sāk palikt tad, kad cilvēki izvēlas sekot 1) tam, kas nepārtraukti mainās ne uz to labāko pusi; 2) tam, kas praksē ir pavisam kas cits, nekā tiek pasniegts “uz papīra”. Tieši tas pēdējais ir mūsdienās izplatītākais veids kā manipulēt ar weak-minded cilvēkiem - tiek pateikts kāds “cēls” mērķis… uuuuun vai nu nekas netiek darīts, vai tiek darīts pretējais.
Izklausās ka skaties uz ideoloģiju kā klases izvēli RPG :D
Tiešām domā ka esi retais patstāvīgi domājošais starp aitām un nesaskati savas ideoloģiskās noslieces? Tu prezentē citu cilvēku kritiku par medijiem ļoti seklā veidā, nemaz neiedziļinoties kāpēc viņi ir motivēti to izteikt.
Spēļu industrijā ir ntās problēmas par kurām ir vērts diskutēt, monetizācija, azertspēļu mehānismi un visvisādas tehniskās un rakstīšanas kvalitātes problēmas. Bet nē, tavos vārdos problēma ir feministu reakcija uz spēlēm, kas tiem nepatīk, un tas, ka kompānijas mēģina rādīt plašāku reprezentāciju (kas pats par sevi ir tīri finansiāls lēmums)