Par to gan es pirmo reizi dzirdu. Tas ir tā kā valsts amatpersona, jeb privātos uzņēmumos arī skaitās?
Valsts
itkā neesmu. Pat atklāti sakot nezinu
Daļa nodaļā skaitās amatpersonas, daļa neskaitās. un tās kas skaitās pat nezin īsti kāpēc skaitās
Tā kā man var dāvināt konfektes. amatpersonām nevar( es nopietni, saldumi var pārāk ietekmēt spriestspēju. Amatpersonām var tikai grāmatas un puķes dāvināt)
Nu ja stājoties darbā tev neviens nespieda tādu pildīt, tad viss ok, tev nevajag :D
Nedāviniet man konfektes tad!!
Apskatījos EDS savu grāmatiņu:
Ja stāv šādi saķeksēts, tad tu principā nevari būt mīnusos “loterijā”.
kuru daļu no šitā nesaprati XD. Vnk nedaudz papē’tiju un man alga bij parāk maza lai liktu tur kko kip
Redzi, ja tev pie šiem nav ķekši, tad viss ir ok
Bet tie divi ir jāatķeksē IMO. Bet nu, ja negribi, tad tā jau tava problēma. Tad gaidi “loteriju” viegli drebot
nu tur man arī nav, tik daudz es saprotu
Man vienu gadu bija plusā kaut kādi 160, visus citus gadus bija tur mazas summas plusā padsmit eiro. Vienu gadu tikai bija mīnus, kaut kādi -30, bet sanāca drusku mazāk, jo par to gadu man attaisnotie izdevumi bija, tur par zobārstu kaut kādus 100 atdevu, nu ceturdaļu no tā vai cik tur atgriež, sanāca nelies mīnusiņš beigās, precīzi jau skaitļi neatceros, tas bija sen.
Man viņi nav atķeksēti un katru gadu ir sulīgs pluss. Idk why and how, but I’m not gonna fix what’s not broken.
Tad tev darbā pārmaksā nodokļus, drošs paliek nedrošs.
Man bankā vēl teica, ka ja ir kādi noguldījumi, par tiem arī tiek saņemta nauda, or smthg like that)
Par 3. pensiju fondu un dzīvības apdrošināšanas uzkrājumiem, kuros izmanto investīcijas. Latvija basically piemaksā tev par to, ka esi investors, pat ja to nedari tieši. Šogad gaidu ar nepacietību, kas tad tur beigās būs no šī :D
Man likās, ka 3. līmeņa pensiju un apdrošināšanas uzkrājumos valdība vienkārši neapliek summu ar ienākumu nodokli, jeb tev vēlāk atgriež 20%. Tas ir tas ko domāji, vai arī viņi vēl kaut ko met pa virsu?
Esmu diezgan drošs, ka ja skaiti naudu uz krājkontu, no kura naudu pa taisno nevari dabūt kamēr nav pagājis kaut kāds konkrēts laika periods, tad nav jāmaksā ienākuma nodokļi par to or smth like that. Sanāk valsts tev atdod atpakaļ 20% par iekrāto or what ever. Bet sen tajā neesmu racies, man tagad ir grāmatvede.
Nu kaut ko man tur teica, bet es precīzi neatceros, laikam šo
Visi apmaldījušies miglā. :D
Mans apdrošināšanas aģents solīja, ka met vēl pa virsu
Īsāk sakot, dzīvosim, redzēsim
No mana darba grāmatvedības zinu, ka ir jāatķeksē tad, ja ir statiska alga a.k.a no mēneša uz mēnesi nemainās parasti tas ko saņem. Tas vismaz par to “Nepiemērot prognozēto mēneša nepliekamo minumumu”. Protams tas, laikam tikai viens faktors, bet ir vērts paturēt prātā.
Vienu gadu pirms biju atlicis tos ķekšus man bija ap 90 eur mīnusā. Nākamajā biju plusos, bet tā kā nebiju samaksājis iepriekšejo parādu, tad man viņi to naudu neskaitīja