Iemesli pirkt fiziskos spēļu diskus

Mūsdienās visas spēles var iegādāties online, pēcāk tās lejuplādējot. Bieži vien šīm spēlēm tiek piemērotas atlaides vairākas reizes gadā. Šo biežo atlaižu esamība un fakts ka digitālās spēļu versijas ir nedaudz lētākas par fiziskajām, rada jautājumu - vai ir kāds iemesls iegādāties fiziskos spēļu diskus?
Ir skaidrs ka datoru gadījumā diski ir gandrīz vai izmirusi parādība. Bet konsoļu gadījumā diski bieži vien ir redzami elektronikas preču veikalu plauktos.

Man patīk spēļu diski. Ir forši tos ielikt iekšā un apzināties ka ir pieejama fiziska spēles kopija, bet tajā pašā laikā negribās maksāt papildus 20 - 30 eur, jo disku spēlēm nekad netiek piemērotas atlaides.

1 Like

Pēc idejas diskus un kārtridžus var pārdot tālāk, pēc tā kad esi izspēlējis spēli. Atgūstot daļu iztērētās naudas. Vai pat pārdodot spēli tālāk pa to pašu naudu, ja ņēmi to jau lietotu.

Ar digitālajām kopijām tā neizdarīsi, tur tu tālāk vari pārdot tikai visi kontu, kas nav diži ērti un diez vai patīk veikaliem.

Vēl viens arguments diskiem ir tajā, ka tu vari tos lietot bez interneta. Lai gan es pat neesmu drošs, ka tas vēl projām tā strādā. :person_shrugging: Pat ja uz tā diska ir spēle un tu to vari palaist, varbūt tā ir drusku gļukaina un prasītos lejupielādēt atjauninājumus.

Runājot par kompjiem, tad diezvai spēlēm tādi eksistē, diskdziņi jau ir miruši desmitgadi, ja ne vairāk.

Par PlayStation. Cik zinu PS5 pro jau tādu vairak nav. Digitālā versija noteikti ir labāka, fizisku disku var sabojāt, digitālu versiju, ja pat nobeidzas SDD iekačāsi vēlreiz un viss.
No otras puse fizisku disku var pārdot, ja esi izgājis spēli un vairs nevajag, kā saka @Menestrels

Atceros man meta reklāmu šai mājaslapai https://geedie.lv/lv Uz ātru aci skatoties it kā dārgāk nekā Facebook, bet nu tas nenozīmē, ka tur nav kā interesanta.

Liekas īpašu disku kas marķēti ar “PS5 Pro” nav, taču pašai konsolei tu vari piepirkt diskdzini.

Vai tad tev nebija sāpīga tēma tas, ka Sony pie mums aizliedz spēles? :grimacing: Spēles arī tak visu laiku tiek mestas ārā no interneta veikaliem.

Nu tas ir tikai Sony spēlēm. Nē, piemēram HZD vecā palika un darbojas, remastered versija ir bloķēta un nevari upgreidot uz remastered vai nopirkt, ja iepriekš nenopirki veco. Bet visu jauno skatos Sony bloķē pēc kārtas. Brīnums, ka Forbidden West nav bloķēta.

Tur bija gadījums ar Ghost of Tsushima, ka pārdeva uz kompja, bet izlaišanas diena 180 Valstīs nobloķēja un tie, kas preorderoja tiem atgrieza naudu. Tagad jau uzreiz spēle ir bloķēta, vienkārši nepārdot. Kopš tās dienas Sony kaut kas aizgāja ciet.

Es esmu primāri konsoļu geimeris. Dators man ir portatīvais - neko diži lielu nevar pavilkt, bet Halo, Subnautica, Borderlands biju spēlējis bez problēmām (un neko jaunu tur nepērku) - tajos gadījumos, protams, izmantoju Steam, kas ir parocīgi.

Man visa spēlēšana notiek uz PS4 (ne PS5, jo es parasti pagaidu, līdz iznāk jaunās paaudzes konsole, pirms nopērku lētāku iepriekšējo, kas mani pilnībā apmierina). Daudzas no spēlēm, kuras es gribēju, bija uz PS4, un tās es varēju atrast veikalā (vai lietotas par 20 EUR un zemāk, FB Marketplace tur atrodu visu nepieciešamo). Neesmu pircis jaunu spēli iznākšanas dienā jau kādus 10 gadus - paciešos parasti, jo man primāri interesē tikai Single-player spēles (most of the time).

Dzirdot, ka gan Xbox gan PS bija problēma, ka vienu dienu “pazūd” spēles no bibliotēkas, un dzirdot, ka kāda kompānija pateica, ka spēles īsti nevienam nepieder, tās tikai digitāli “izīrē”, bija nedaudz nepatīkama garša mutē. Un fakts, ka tomēr ja esi pircis spēli uz viena konta, ir problēma otram kontam to atvērt, sapratu, ka vienkārši esmu veco vērtību piekritējs - tāpat kā turot fizisku grāmatu rokās, man patīk, ka man ir spēļu diski - jo tas mani arī mudina to tiešām izspēlēt, nevis ar putekļiem to nokrāt skapī. Man patīk ar tiem mainīties - pārrunāt ar cilvēkiem, kas to ir izgājuši.

Atceros laiku, kad iznāca Halo 2 Vista 2007.gadā uz PC un centos to atvērt ar savu XP datoru. Bij sanācis, bet jāsaka, ka aizejot pie drauga un to uzspēlējot uz konsoles, sapratu, ka nebija ko čakarēties :smiley:

Šeit līdzīga situācija kas visiem ir ar Sony - es to problēmu, ka spēles nav pieejamas, neredzu un nejūtu, jo visas viņu spēles spēlēju bez jebkādām problēmām.

Nepirksi tak speciāli konsoli dēļ pāris Sony spēlēm pieļaujot, ka tastatūru un pelīti var pieslēg pie PlayStation, lai spēle būtu spēlejama.

1 Like

Oo nē, noteikti jau nē. Katram jau savs. Tādēļ mans redzējums ir pavisam citāds, jo esmu bijis tajā otrā pusē, kur šīs spēlēm nav bijis nekāds aizliegums.

1 Like