Ziemīšu gaidu stūris: advente, stāsti un eglītes

Par cik beidzot esam sasnieguši decembri un pat par spīti novilcei saņēmušies pabeigt kalnedāru arī manī ir iekustināijs svētku garu.

Gribētu paklausīties kā mīļie forumieši gatavojas šīm svinībām kas lieliem soļiem lāčo pretī. Piemēram kas ir tas, ko ziemassvētki nozīmē: kā reliģiozs notikums, laiks ar ģimeni vai arī vienkārša nodošanās virmojošajam svētku garam.

Ceru arī mazliet savilkt šo garu kopā no citiem topikiem un uzklausīt kādas interesantas idejas par dekorācijām vai dāvanu saiņošanu, un protams kā virsrakstā: gribu redzēt skaistās eglītes un vainagus :blush:

Līdz ar to jautāšu:
Vienā teikumā kas tev ir Ziemassvētki?
Kas ir vissirsnīgākā dāvana ko esi saņēmis(/-usi)? (vai jocīgākā ja ir vēlme dalīties)
Kas ir patiesais laiks: ziemassvētku vakars (24.) vai rīts (25.)?

Ar siltiem sveicieniem foruma ziemeļu rūķis!

5 Likes

Noteikti ģimene. Lai arī laikam ejot tas pulks ar ko tiek svinēts ir sarucis, ziemīši tomēr ir ģimenes svētkus. Vecgada vakars, tad gan var blandīties kur grib

Vissirsnīgākā… te būs jāmin 100 mangas mākslinieku padomu grāmata - tieši dēļ pievienotās vērtības, jo tā bija pirmā reize kad vecāki spēra soli šajā virzienā un mēģināja saprast kas ir tas kas man patīk. Tiesa gan konkrētā grāmata tika izvēlēta jo mātei likās ka mangai nosaukumā ir rakstīts Manga

Dīvainākā…oficiāli licenzēts Ford transformers. Toesa gan salīdzinot ar Hasbro ražojumu šī bija mazkustīga robota figūriņa ar pāris mašīnas detaļām. Visa transformācija notika vnk liekot klāt miljons pirms tam noņemtos paneļus

1. Vienalga ko jeņķi dara, mūsmājās vienmēr 24 bija dāvanas
3 Likes

Man decembris laikam patīk visvairāk - primāri tās jaukās iekšējās sajūtas dēļ. Man sniegs un aukstums pa dzīvi jau patīk, bet redzot vēl papildus gaismiņas visapkārt ir kā ķirsītis uz kūkas. Un Ziemassvētku filmas arī patīk.

Par pārējo īsti nemācēšu komentēt - vainagus neesmu pircis un veidojis jau ilgu laiku. Eglīte bija tikai līdz kādiem 8-9 gadiem. Dāvanas nemāku īsti iesaiņot, jo parasti pasniedza uzreiz rokās (vai nu aizbraucām nopirkt ko kopīgi). Tā kā puse no ģimenes dzīvo ārzemēs jau ilgāku laiku, tad īsti vairs neatceros, kad tos svinējām kopā - laikam kad biju pavisam mazs.

Šā vai tā - man vienkārši patīk tā ambiance, ko šis mēnesis izveido. Neviens cits mēnesis nespēj tam pienākt tuvu - ar savu gaišumu, dabas klusumu un siltumu (ne fizisku siltumu, bet skatoties pat sveču gaismā ar tasi padzēriena var arī sasildīt).

2 Likes

Bez tiem varbūt izvēlies citus simboliskus dekorējumus?

mēs arī sen vairs pantiņus neskaitam, bet kaut kā esam saglabājuši šo pasniegšanu pietiekami svētkainu, bet tavā gadījumā tas gan izklausas super lakoniski.

Gaismas lentes - aplieku tās apkārt kaut cik. Tā kā man iekšā nav eglītes, bet gan vīģes, kas pārziemo, tad ap tām aptīšu to rulli :smiley:

Jā - nav tā, ka gaidītu tikai 24.decembri, lai dāvanas atvērtu. Tās ir tādas vienkāršākas dāvanas - kaut ko īpašāku jau nopērkam viens otram viscaur gadu tāpat.

ģimeniski svētki, kas piepildīti ar gaišumu un siltumu. par cik šis laiks ir nenormāli tumšs un drūms laikapstākļu dēļ (ārā tumšs jau paliek 16:20, pls help), tad lampiņas, svecītes, svētku rotājumi kaut kā palīdz to svētku noskaņu iedegt iekšēji ar’.

visas dāvanas mīļas bijušas, varbūt tādas bezpersonīgākas dāvanas bijušas tad, kad kāds svešāks cilvēks kaut ko dāvinājis.

šeit jau poll jātaisa ;D bet nu pieļauju, ka tā kā citiem - arī man 24.dec vakars

pie reizes tad ielikšu adventes vainagu:

5 Likes

Pilnīgi ar svecēm :smile:

Mēs jau ntos gadus sveces neliekam, un labi vien ir, no ugunsdrošības viedokļa

vispār, runājot par adevntes vainagiem/ ziemas dekoriem-

1 Like

Laikam kaut kāda mīļuma sajūta, lielākā dienas daļa tumša, bet visapkārt pilsētai gaismiņas un man vispār forši - pretī logam lielā pilsētas egle izdekorēta ;D tas viss rada tādu mieru, man šķiet.

Bērnībā krustmāte “satika salavecīti” centrā un viņš lūdza viņai nodot man mazu lācīti ;D tā man bija vismīļākā mantiņa, rip Ķipucīcs ;D

Ģimenē kaut kā vnm svētku vakariņas mielojām un dāvanas pakojām 24.jā.

Un šogad iespējams 1x dzīvē no nulles sataisīju adventes vainagus ;D
Mammai klasisko

un sev - tt redzēju un baigi paķēra ideja par puķēm vainagā. un ta-dā

6 Likes

Dzīvoklī arī lampiņas parādījušās

6 Likes

This is super wholesome, made me smile.

Varen skaisti un izstrādāti arī ir vainagi. :star:

1 Like
1 Like

Egle mājās

Guys, I found Okaruns balls

6 Likes

nevarēja tos 30cm no apakšas paņemt nost?

1 Like

tas lai gala dekorāciju uzliktu, beigās tāpat līdz griestiem ir

1 Like

Gala rezultāts

3 Likes

Darbā divas falšās egles

5 Likes

omg ieraugot to telpu rodas sajūta,ka esmu krievu kaut kādā skolā :D :D :D i dont know why

4 Likes

Dēļ sienu krāsas varbūt?

1 Like