“Zaļie pirkstiņi” - dārzu iekopšana, augļu/dārzeņu audzēšana, tips & tricks

Sākumā jā, bet tagad tīri kā krāšņumaugs

vakar ar @akitsu filozofējām, vai dārziņu, vasarnīcu kultūra saglabāsies pēc 50 vai 100 gadiem? tagad mums ir tāds kā pagātnes pirksts, kur daudziem vecāki un vecvecāki par dārziņiem rūpējas. kā būs pēc 50 gadiem? piemēram, tagad zinu, ka @Mayo_Musketeer ir savs dārziņš un, prolly pēc 50’gadiem turpinās darbosies, bet ir @Ediya_Purr kurai ļooooti nepatīk dārza darbi, un visdrīzāk viņa tiklīdz varēs, beigs tādā darboties. :thinking:

1 Like

Tā tīri filozofejot it could go either way. Vainu mazdārziņi kā koncepts izzudīs pilnībā izņemot pāris veclaicīgus dumpiniekus, vai arī notiks pašreizējās pārtikas ražošanas sistēmas krahs un savi, vai komūnas dārziņi būs visiem

Man liekas tas uz vecumu izlien ārā, jo cik zinu visas vecās skolas draudzenes kas kādreiz necieta dārzu tagad laimīgi rušinās.
Man gan toč nebūs, man jau ar kartupeļiem pietiek :sweat_smile:

nu vot, man ir tā 50/50, kad maza biju, omītes lika ravēt un man tas tāā riebās, tagad kad nav savs dārziņš, bet retu reizi palīdzu kaut kur kaut ko paravēt - pilnīgi kā meditācija!

bet tad atkal, kaut kā pasaulē runā par gaļas sadārdzinājumu un iespējamo nākotnes modeli - augu valsts gaļas aizstājējiem, moš ir vērts savu dārziņu iekārtot un audzēt burkānus, kartupeļus utt

1 Like

Un tad izbarot kartupeļus cūķim un dabūt infinite karbonādes :thinking:
…just kidding, pateicoties cūku mērim nevienam cūķa nebūs

1 Like

a man tā garšo cūķa šašļiks :sob:

Vnk pāries uz long pork
Tā gan būs pietiekami

2 Likes

Atbrauc ciemos, pacienāšu ar kartupelīšiem :smiling_face:

2 Likes

omītes knew it all along “tu tāds nepaēdis izskaties, uzēd rasoliņu”

1 Like

Tas taka tajā AI slop kur kaķis uzaicina ciemos vistu, piedzirda un uzcept

1 Like

jau samarinē pirms gatavošanas :joy:

Zin, protams ir tā, ka ja bērnam uzprasīsi, no kurienes nāk dārzeņi, daži atbildēs “no veikala”. Paša izaudzētu dārzeni/augli nekas īsti neaizstās - it īpaši, ņemot vērā, cik nākotnē vēl turpinās sadārzināties. Iemesli var būt dažādi. Bet daži no tiem:

• Būt zemniekam nav viegli. Ja Tu audzē graudus, dārzeņus, Tu esi pakļauts dabai. Ja līst, ja ir plūdi, liels sausums, nu neko nevar izdarīt. Lopkopji, kā jau @Shitbird minēja, ir pakļauti slimībām (vistu gripa, cūku mēris utt) - pēc kā Tu īsti to lopiņu jau nevari pārdot, bet Tev viņi ir jāiznīcina.

• Vo tieši nesen arī padzirdēju, ka mana drauga minētais, ka šokolādi nākotnē varēs atļauties tikai “elite”, sāk nedaudz raizēt. Audzēt kakao augļus nav pateicīgi - un zemnieki Āfrikā (īpaši jaunie), saprot, ka viņi nevēlās sevi mocīt par kapeikām. Avokado koki, piemēram, prasa ļoti daudz ūdeni - tādēļ tie vienmēr būs dārgi, ja blakus nedzīvo kaimiņš (vai citā valstī), kuram pašam aug.

Vai tas iznīks? Es teiktu, ka nē - arī mana vecuma (un pat jaunāki), ja ir iespēja, vienmēr ko iesēs - salātus, garšaugus, utt. Jo paša audzēts ir paša audzēts. Tu zini, ko esi licis klāt kā mēslojumu un pats savu zemi esi iekopis. Es pats esmu nedaudz strikts uz to, kādus dārzeņus pērku (man it īpaši ir svarīga sezonalitāte). Nu šauj mani nost, bet es nepirkšu zemenes, ja nav to sezona Latvijā! Tas pats attiecās uz citiem augļiem, ogām, dārzeņiem.

Piemēram, nu jau jaunākajai paaudzei (mana brāļa bērniem), esmu sagatovjis “mini dobītes”, kur viņi var izvēlēties dārzeņus (manis atlasīti), un tos iesēt. Izaudzēt paši - es tur tikai apskatu vai apleju, ja nav bijuši. Bet es viņiem uzreiz sāku likt pamatvērtības. Izaugs vēl lielāki, sākšu rādīt arī robotiku / bioloģiju, kā arī mācīt un rādīt kultūras.

Vieslektoru vajag? Xd

1 Like

Ko ne? :joy: Es domāju, ka tas ir vislabākais. Iepazīstināt ar cilvēkiem, kas ir sava aroda speciālisti. Noteikti uzsaukšu, kad šie būs izauguši lielāki. Mazie ēd visu ko dod, palīdz kur var un patīk pa dabu skraidīt.

Izravēju un nedaudz piekārtoju siltumnīcu.

6 Likes

Mums kale aug ārā uz zaķis pa tīro nograuzis

Lol vai nu tu vai arī tas AI dod arī aprakstus bildēm kad uz tām uzspiež :D

1 Like

Tas ir AI :sweat_smile: Nospiedu vienu reizi un būs jāspskatās, kur noņemt

Vajag likt elektrisko ganu :ok_hand:

1 Like