Seriāli un Filmas ko šobrīd skatos

Eiropas kino Nīderlandes veidolā. Parasts kā pieci pirksti romantiska komēdija, tomēr ar to patīkami skatāma un viegla. Bez liekām pretenzijām.
Galvenais aktieris tā vien liekas, ka ir Tom Hardija sugas pārstāvis. Tā maniere un uzvedība brīžiem. Aktieru ansamblis patīkams kopumā.

1 Like

i did it!!! pa pāris dienām ar nakts miega pārtraukumiem noskatījos pirmās divas filmas un, nu, ta ķeros pie trešās! :tada:

4 Likes

Tik cēlu mèrķu labad miegs var pagaidīt :joy:

1 Like

Un kā? Pirmo reizi skaties? Vai skaties arī Extended versijas?

tā jau simt un viens jautājums. ta vispār nefiltrētu, kas ar ko un kāpēc :smiley:

parasto laikam versiju, ko pirātvietne piedāvāja, to skatījos, pat neaizdomājos par extended ;D
tā tiešām no a-z pirmo reizi. bet vsp pirms kādiem 15 gadiem biju “skatījusies”, tik garlaicīgi, ka gribēju ātrāk beigas un tinot tiku cauri kkur 3 stundās, kas pat likās par daudz tad ;D

tagad jā, izbaudīju, i get the hype finally. ļoti daudz, kur asara bira un pati par sevi smejos, ka es te pat nesaprotu, kas tā ir par tautu vai kalnu vai par spešal uguni, bet jūtas nozīmīgi un emocionāli :D

4 Likes

Nu tā jau ir, ka filmas skatoties vēlāk dzīvē, ieraugi tās citā gaismā. Vai nu no interešu maiņas, vai varbūt vari savilkt paralēles starp filmu un ikdienu utt.

Es savu draugu aizvilku uz Extended versijām, ko kino rādīja. Visas 3 daļas uzreiz paliek par kādu 1,5 h ilgāk (kopā skatoties). Bet šīs ir tās filmas, kuras paiet ļoti ātri garām.

Ir kāds citāts, kas iespiedies atmiņā?

2 Likes

all of the above :100:

ojē, nu te mājasdarbi ;D jo, kā noskatos filmu, ja uzreiz kādam neatstāstu, tad tādas lietas ļoti ātri aizpeld. tik atceros, cik ļoti lielas vai mazas emocijas bija skatoties ;D

un te arī, likās, ka Aragorn simt punkt šito teica Froģikam, kad Gandalfs nomira, bet ne googlē, ne tinot filmu, es to neatrodu :D vai nu te jau daudz kas samalies kopā, vai es inserted savas emocijas un domas ;D bet, nu pārsvarā, kas iespiedās drīzāk sirdī, ne atmiņā (cuz had to google) pēc lielajām cīņām, kad kāds īpašs tēls gāja bojā un mierinot kādu, runāja par life & death and grief. Daži citāti, piemērām,

• Do not let grief cloud your judgment. There will be a time to grieve, but it is not now.
  • All we have to decide is what to do with the time that is given us.
  • The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.
  • …my body is broken. You have to let me go.

Nu, un beigās protams :)

• I will not say: do not weep; for not all tears are an evil.
3 Likes

Emocionāla, ar dziļām alūzijām un ne reti vizuāli skaista. Pieaugušo pasaule caur bērna acīm. Ja kāds atminas The Cell, tas pats režisors tikai mazliet maigākā un pasakainākā fomātā kā Cell

2 Likes

Tikai mazliet maigākā? Damn.

Nepareizi izteicos, protams viņas var salīdzināt idejā, kur Fall ir maigāks, tomēr neatbrīvo no tēmas smaguma, pasniegšanas stils protams ir ģimeniskāks un draudzīgāks.

Diemžēl vai par laimi Cell redzēju diezgan agrā vecumā :sweat_smile: pat pirms Fall, iespējams, tpc viņi man stāv savā ziņā vienā līmenī, abi apburoši un neparasti savā manierē.

1 Like

Nu, “The Cell” grūti nosaukt par apburošu. Es to filmu noskatījos pagājušajā gadā, vēl diezgan skaidri visu atceros, tā ir visādā ziņā drūma filma.

1 Like

kaut kā nebiju šito redzējusi

3 Likes

ū, šai pa pēdām var skatīties Babylon

added bonus, ja ir svaigi atmiņā Singin in the Rain plots ;D

1 Like

super negaidīti uzdūros šim dārgumam:

teiktu, ka ir tāds Vesa Andersona filmu šarmiņš iekšā, fantastisks britu humoriņš, kur pat “budum-tss” jociņi ir tik, nu, šarmanti ;D
un galvenais, ka tā ir tāda “who did it?” murder mystery. un spoilers, kas pašu plotu nespoilo īsti, bet tur ir arī “pati” Agatha Christie ;D

10/10 :)

2 Likes

Mmmm, ieintriģēji. Būs kādu dienu jānoskatās.

1 Like

Kaut kur tur dziļumā tehniski sīkvels nav atcelts, scenārijs tur kaut kur eksistē, Toms un Emīlija gatavi filmēties, grafiki neiet kopā, tad pandēmijas un sazin kas tur vēl.
Tomam skaidrs - base jump no lidmāšinām ir jātaisa, tomēr jaunāks šis ar nekļūst, lai gan pēc trikiem nepateiksi. Tur lielākas aizņemtības pakāpe.

Bet filma tiešām nenoliedzama laba un interesanta.