Par ceļošanu - stāsti, jautājumi un viss kas labs

Man vnk bija mirkļa eksistenciālais vājums pēc Mūžības skartajiem. Tagad pēc ķiparu vāķīšanas zoo, mentāli lietas sakārtojās XD

1 Like

20.03 turp un 27.03 atpakaļ. Es labāk visu saplānoju laicīgi, un tad var mierīgi pētīt kā sabiedriskais strādā un ko tur var redzēt( izrādās tur ir alas, es jau zinu ka es pieteikšos gida eksursijai kas ietver divas galvenās alas un ir 4h gara)

bet nu šā vai tā februārī sanāks tiksties tajā totoro dreams klavierkoncertā :eyes:

2 Likes

Vesela nedēļa, super! Plāno arī braukt ārpus Budapeštas uz citām pilsētām?

1 Like

Šitā izskatās smuka
Szentendre

2 Likes

Oo - tagad zināsim, kam prasīt jautājumus par lidošanu!

Vai ilgi esi jau stjuarte? Ir kādas favorītvietas, kur patīk lidot?

Droši!

Nu būs trešais gads :D Ļoti patīk kanāriju salas un Madeira - izrauties no Latvijas ziemas. No citiem galamēķiem notiekti Gruzija - maciņam draudzīgi, un daba patiešām fantastiska - kalni, ezeri, jūra. Arī Tbilisi ir pilsēta ar savu šarmu. Manuprāt, lielisks budžeta ceļojums

2 Likes

Es esmu laikam retais izņēmums kam siltās zemes nevilina. Man hardware nav piemērots tiek siltam laikam, un mans software nav piemērots tik atvērtiem un draudzīgiem cilvēkiem XD. Kā vidējam latvietim smaidīgs pārdevējs man jau liekas aizdomīgs. Tāpēc pagaidām es taustos pa austrumeiropu, lai vide ir vismaz nedaudz pazīstama, un tav pārāk liels kultūršoks.

3 Likes

Oo - šo biju palaidis garām redzeslokam, bet izskatās, ka Latvijai nu ir ceturtā sadarbība Working Holiday vīzas programmā: Dienvidkoreja . 18-34 gadus veci cilvēki var piedalīties!

2 Likes

Stilīgi. Uz Koreju arī varētu aizlaist.

Jā. Nu Latvijai ir 4 šādas sadarbības

• Kanāda (18-35, tur ir tikai tas, ka vīza ir loterija. Nav garantēts, ka var saņemt. Gadā pieejamas tikai 40 šādas vīzas).
  • Jaunzēlande (18-30, un viena no populārākajām. Tur ir princips, kas pirmais nāk, tas pirmais maļ). 100 vīzas gadā
  • Japāna (18-30. Viena no birokrātiskajām vīzām. Jāaizpilda motivācijas vēstule, jāsaraksta aptuvenais gada plāns, un viena no augstākajām summām, kam jābūt kontā, pirms vīzai piesakies). Šeit arī 100 vīzas gadā
  • Un arī Koreja. Bet detaļas par šo vēl nezinu.
1 Like

Palicis mazāk par divām nedēļam līdz ceļojumam, un sāku jau plānot kas un kā… Un sapratu, ka ar vienu termālo baseinu apmeklējumu nebūs gana, jo tur kādas 4 iestādes kad arhitektūras ziņā ir pārāk iespaidīgas lai ignorētu.

1 Like

Ja nu kas, izskatās ka Budapeštā ir Zvaigžņu karu muzejs :smiley: Izskatās tīri zolīds.

2 Likes

jē šito es manīju, bet baigi pēc tourist tap izskatās

Bet nu pašlaik obligātie objekti ir Zoo, dabas muzejs, zvejnieka bastions, kāds no mākslas muzejiem, vēl gan neesmu izlēmis kurš. Līdzīgi ir arī ar vēstures muzejiem, viņu ir vesels bars(bet es vairāk sliecos uz romiešu muzeju). No termālajiem baseiniem es skatos uz Széchenyi Baths un/vai St.gellart baths. Ir doma izbraukt kādā daytrip no budapeštas

Bet nu redzēs, kādas dienas/nakts pasākumus pats hostelis piedāvās

1 Like

Baigi maz muzeju, cik dienas tu tur būsi?

Nedēļu

Un tikai kādi 3 muzeji? WTF? 2+ muzeji katru dienu!

Es saku tie ir obligātie. Loģiski ka būs vairāk, bet kas tie tieši to es skatīšos uz vietas, lai ir organiskāk un neiekrītu tūristu slazdos

1 Like

Gandrīz jau atvaļinājums klāt :smile:
Jay izpildīju mājasdarbu un samacijos kā strādā publiskais transports, kādas biļetes ir vislabākās utt

Tagad tikai nedaudz nervozums parādās

1 Like

Par to, ka nezini, kas sagaidīs? Vai tas, ka jauns piedzīvojums? Redzu, ka mini, ka esi izdarījis mājasdarbu saistībā par to, kam būtu jābūt pie rokas, tā kā būs labi.

Vai paliksi hostelī / viesnīcā / AirBnB / Couchsurfing?