Hosteļos bieži ir atsevišķa istaba, kur var nolikt somas, kamēr gaidi “check-in”. Noteikti aizej pie viņiem un uzjautā, vai ir tāda opcija.
Kādā kafūzī moš par pasēdēt, iedzert tēju/kafiju.
Tā ir opcija, bet tā ir pusstunda max
varbūt bagāžu var kādā autoostā vai stacijā nodot (parasti pa eiro vai diviem). ir tādi skapji usually.
Nuu itkā tajā lielajā dabas un vēstures muzejā ir garderobe kur var arī somas atstāt. Redzēs
Tas izklausās pēc vislabākā varianta, vienīgi, ka somu jāstiepj līdz turienei un pēc tam līdz hostelim.
Ar to man galīgi nav problēmu
Yes yes, tur ir skapīši, kuros visu var atstāt
Sorry, ka rakstu šajā tēmā, jo šī nebūs īsti dalīšanās ar personīgo pieredzi, bet nu negribās jaunu veidot. Jautājums visiem, kuriem ir liela ceļošanas pieredze vai kuriem ir attiecīgās zināšanas.
Tātad. Plānoju tuvākajā laikā atvadīties no sava darba devēja. Bet pirms jaunā darba / jauniem dzīves plāniem vēlos nedaudz atputināt smadzenes - aizbraukt uz kaut kādu pasaules nostūri, kurā varēšu kādu laiku nedomāt par dzīves un darba problēmām. Bet nevis vienkārši atpūsties, bet gan pievērsties vienam noteiktam mērķim - sevis pilnveidošanai, galvenokārt fiziski, t.i. treniņiem, atlikušo laiku aizpildot ar lasīšanu. Amizanti, bet ideja radās anime iespaidā
Piemēram, lai varētu no rīta piecelties un aiziet paskriet / pavingrot ārā, paēst, tad kārtīgi patrenēties, palasīt, paēst, pastaigāties apkārt, pavērot darbu, kaut ko padarīt (makšķerēšana nāk prātā), pamēģināt kaut ko uzbūvēt savām rokām, pamācīties vietējo valodu, atkal nedaudz patrenēties vai izpeldēties, paēst, palasīt, gulēt. Kaut kā tā.
Prasības:
- dabas nostūris - ļoti klusa, bet skaista vieta, ar minimālu “civilizācijas” līmeni;
- ērtībām jābūt tādām, lai varētu kaut cik komfortabli dzīvot - kaut kāda vienkārša mājiņa, apkure (ja klimatiskie apstākļi prasa apkuri), elektrība ir…optional, bet tomēr ļoti vēlama, iespēja iegādāties pārtiku;
- vēlams ne valstī/vietā, kurā vienmēr ir ļoti silts/“mūžīgā” saule;
- iekrājumi ir, bet ideja ir - maksimāli lētāk, pa “brutālo”;
Termiņš: 12 - 18 mēneši.
Pats biju domājis pilnīgākajā survival mode pamēģināt, nekurienes vidū, bet nu braukšu kopā ar otro pusīti - un pusīte pierunāja tomēr šādās galējībās neiet.
Varbūt kādam nāk prātā varianti?
Īslande būtu tuvākā vieta kas atbilstu nosacījumiem
Īslande ir laba vieta, bet tur nevarēs tik ilgu laiku pavadīt (12-18 mēnešus), ņemot vērā, ka tā ir nedaudz dārga valsts. Jo ticu, ka to kabīnīti pats izīrētu? Viss atkarīgs, @Cure kāds ir Tavs tolerances līmenis un vai esi darījis ko tādu iepriekš.
No savas puses iesaku izskatīt šīs valstis:
- Slovēnija
Slovēnija ir Eiropas “melnais zirdziņš”. Tā ir fenomenāli skaista dabas ziņā, bet tā netiek tik ļoti reklamēta, cik vajadzētu (protams, tas jau arī ir labi). Pilsētiņas ir mazas, bet viss, ko vēlētos, vari noteikt atrast tur. Daudz ezeru, daudz kalnu.
- Portugāle
Šī ir tāda kā digitālo nomadu galamērķis. Lētākā no Dienvideiropas slāņa. Gan Lisabona, gan Porto pilsētiņas.
Ir arī vēl Bulgārija, Rumānija, Ungārija un pat Polija. Bet, protams, katra nāk ar saviem plusiem un mīnusiem. Un varbūt katram no mums izveidojies tāds kā stereotips pret katru no šīm valstīm, bet sava veida burvība ir tajās visās. Galvenais, zināt kurp dodies, ko vēlies un arī priekšlaicīgi sagatavoties (vismaz pirmajam mēnesim). Pārējais vienkārši “on the get-go”
Tomēr, ja vēlētos iekļaut interesantas pieredzes, lai kurp esat, iesaku no sirds WORKAWAY . Šī ir lapa, kur dažādi cilvēki, ģimenes vai uzņēmumi piedāvā kādas darba vai brīvprātīgo iespējas (arī ir dažādas iespējas tepat Latvijā tiem, kas vēlās aplūkot ko tepat). Un to ir dažādu - palīdzēt taisīt vīnu, dzīvnieku “sanctuary”, parka būvēšana - stādot kokus, veidojot reljefus utt. Šādi iepazīsi savus limitus + tur lielākajā daļā tiek piedāvātas guļvietas (vai istabiņas, vai atsevišķas mājiņas). Šādi ietaupītu uz dzīvošanu un varētu naudu tērēt tikai pirmās vajadzības precēm + kādiem pasākumiem, pieredzēm utt.
Darījis neesmu, bet domāju, ka rakstura dēļ varēšu pielāgoties. Protams, ka sākt ar vietu, kurā dabai ir over 9000 veidu kā mani nonāvēt un tā aktīvi mēģina to panākt, vai kurā ir sky-high crime rate, es ne pārāk gribētu.
Sākumā jau arī bija doma, kā Tu izteicies - “iepazīt savus limitus”, jo man personīgi ir nepieciešamas tikai minimālas ērtības. Esmu mednieks (lai gan tikai ar šaujamieroci), makšķerēšana ir vaļasprieks, lauku darbi arī nav sveši - pa lielam iedodiet man suņu būdu kaut kur pie dabas un gan jau izdzīvošu. Bet nu šis nav tas gadījums. Vēlme ir vienkārši atrauties no lielākās daļas sabiedrības un domām par darbu.
Biju par kaut ko tādu domājis pāris gadus atpakaļ. Reāli laba lieta, bet pa lielam tās atkal ir kaut kādas saistības, atbildība un noteikts grafiks. Šis variants varētu būt turpinājums sākotnējam pasākumam.
Paldies tiem, kas atrakstījās. Plānošanai man ir pāris mēneši, kad atradīšu vietu - noteikti painformēšu
man liekas norvēģija tev patiktu, tā ir skarbas dabas valsts ar ļoooti skaistiem kalniem, mežiem un real survival experience, bet ar visu nepieciešamo dzīvošanai + ja tiec kaut kādā workaway projektā - tur tieši ir tāds wild life, gandrīz 0 social stuff par cik norvēģi nav baigi uz čupošanos un pat varētu būt ka par to ko tur dari, tev maksās decent money