Par čatu un zvanu krāpnieku pieredzi

Tas bija arī viens no iemesliem, kāpēc piekrītu pastāstīt viņiem vairāk par šo. Nesen tieši pievienojos kā brīvprātīgais darbā ar senioriem un jau kopīgi cepām pīrāgus. Vienai kundzei nesen palika 99(!!!) gadi.

3 Likes

Vispār, atceros ka man šie krāpnieciskie SMS nāca baigi bieži uz manu Kanādas numuru, ko reiz izmantoju. Bija divi:

Var redzēt, pilnīgi identisks kā Latvijas Pastam (gandrīz).

Un otrs

Protams, ieraugot tekstu, es nodomāju pa kuru momentu es paspēju uztaisīt angliski runājošu bērnu. Uz ko man niezēja atbildēt:
“That is why you don’t wipe your ass with your phone, dumbass”.

5 Likes

image
That dot tho… Dead giveaway of funky origins.

Mēģināju atrast, kas tas par simbolu, kkā neizdevās…
Te visādi ir, bet neviens nav tik zemu: Circle symbol - Wikipedia
Apjautājos pat ChatGPT, bet pat šamējais neatrada:

1 Like

02F3?

Nu jopcik, kā tad šitais nav tajā wiki lapā… Ir īstais.
Kā tu atradi?

Aaaafigetj…
Man tikko pirmo reizi mūžā zvanīja nezināms numurs, kuru paceļot robotiskā balsī sāka runāt “latviski ar ļoti izteiktu āziešu akcentu”. Teica kaut ko par “veiksmīgu reģistrēšanos pelnīšanas platformā” un “nospiediet 1 lai…”. LOL, tādas lietas parasti jādara tad, kad ES zvanu, nevis MAN zvana :smiley:
Noliku klausuli.
Anyway, telefona numurs, kas zvanīja: +371 26 107 012

vietējais numurs pilnīgi

1 Like

Tieši nesen strādāju ar Unicode normalizāciju, iekrita atmiņā xD

1 Like

Vai tad tu arī programmē?

mayhaps…
IMG-20220406-WA0000

5 Likes

lmao

3 Likes

Šodien šitādu saņēmu :sweat_smile::sweat_smile: ne nu labi, pieńemsim, ka apmeklēju, kkur pa sapņiem

Izskatās kāds apmeklētājs nejauši tavu numuru ierakstīja. :D Links ved uz ok paskata Google Forms aptauju.

2 Likes

Tu gan drosmīgs.:saluting_face:
Es pat neuzdrošinājos atvērt. :joy::joy:

1 Like

Kreativitāte turpinās. Un būs, kas ticēs, it īpaši vecāki cilvēki.

1 Like

Uz tiem linkiem, kas ir atklāta krāpniecība es neklikšķinu. Nav interesanti.

1 Like

Šajā gadījumā man aizdomas, ka kādreiz es biju reģistrējies ekskursiju, bet atcēlu un iespējams šie vnk masveidā izsūta visiem nr, kuri ir reģistrējušies kādreiz.

Bet par linkiem - man nepatīk shady vai dīvainus linkus vērt vaļā vai kurus negaidu. Man tas kopš sazin kādie laikiem ;D laikam, kad skolas laikā nomet un tu atver, bet pa visu ekrānu lucinās lielais melnais ;D it īpaši informātikas stundās ;DD

1 Like

Atnāce vēl viens “E-VID” spams, šoreiz ar custom reply-to adresi:

Šī sieviete strādā VID jau vairāk nekā 8 gadus: https://www.linkedin.com/in/santa-piļka-971585193/
Tā kā IMO te varētu mierīgi piešūt tieslietu par vārda izmantošanu krāpnieciskos nolūkos, ja atradīs, kurš to dara.

Te izklausās krāpnieki ir mazliet vairāk pacentušies.

Ne gluži, jo e-pasta tekstā bija minēts par kaut kādu QR kodu, bet saturā nebija nevienas bildes, arī ne googles bloķētas bildes.