Bet godīgi sakot, man ļooooooti reti kāds intelektualis trāpās. Varbūt tur epastā pagadās, bet tad spamā pa taisno. Bet kāda ziņapmaiņā kāda reta čiepa uzraksta ar iepazīšanos. Bet i to reizi pusgadā varbūt… pie tam zinu, ka mani dati ir bijuši kinda uzlauzto datu starpā vai tml.
Par īsiņām vsp nekad nav saņemts nekas. Tāpēc jā, parasti kad dzirdu un redzu man tāds vou, tas tomēr eksistē ;D
Esmu redzējis klātienē, ka vienu vēcmamuļu centās apjāt un tādos mirkļos tu saproti, kā vecie cilvēki trāpās uz kā tāda. Dažu minūšu jautājums reāli. Onka viens ātrāk noreaģēja un lika viņai momentāli pārtraukt sarunu. Es parekomendēju sazināties ar banku un viņas meitu, tā tur cik sapratu vairāk ņemas par šīm lietām. Bet jā, klasiskais zvans no policijas. Reāli paveicās, ka viņa nezina savus kodus un pieslēgties kā, mājās viss pierakstīts, kā arī meita par visu atbild vairāk un bija cilvēki riņķī.
Nav tālu jāiet, mammas draudzeni ar centās un faktiski jau sanāca. Paspēja naudu no krājkonta uz pamata kontu. NOstrādāja bankas drošība, kas piefiksēja, ka pieslēgums un koda kalkulators ir dažādās vietās ;D Pie tam mamma šai n-tās reizes bija stāstījusi šo shēmu, par zvanu no bankas.
Pie tam paldies, mans mamucis ir izglītots šajos jautājumos. un ja ko nezina konsultējas ar mani. Pat drīzāk es uzzinu operatīvi ko jaunu :D
skatos, zvana nepazīstams, numurs, bet ar latvijas kodu, mazums ar darbu saistībā,
paceļu, kaut kāda sieviete sāk runāt krieviski, pateica ka esot tatjana no valsts finananšu nodaļas, es pieklājīgi pasaku, ka nerunāju krieviski - kam pretī atcērt ka runāju gan, un tad sāka par faking kriptovalūtu runāt. nometu un viss
Ne gluži krāpniekzvana pieredze, bet reiz bija jāsazinās ar kādu jaunu piegādātāju, tādēļ uzrakstīju epastu ar preču pasūtījumu un pieklājīgu sveicienu. Kontaktpersona man ļoti priecīgi pēc 10 min pazvanīja uz privāto telefona nr (ne darba), kas man nav nekur ne publicēts, ne pieejams. Palika ļoti nepatīkami :D Kādās datubāzēs mans nr ir iebāzts? grrrrrr
Krāpniekzvana pieredze, uzzvanīja tāds tīri smuks telefona nr (ar daudz nullēm) un domāju, ka kāds oficiāls zvans. paceļu un tur man krieviski prasa, vai es māku krieviski. Es saku, nē. Viņš man sāk kliegt virsū kā tu nemāki runāt?? kā tad tu saprati, ko es tev prasu??? Un tad es sapratu, ka tas nav oficiāls zvans un mierīgu sirdi noliku klausuli.
Jūsu fails tiks pārsūtīts arī plašsaziņas līdzekļiem, lai to izplatītu plašākai sabiedrībai, lai jūsu ģimene zinātu, ko jūs darāt savas ierīces priekšā.
siem arī nav vēlams atbildēt jabkādā veidā, ereti pastāv huiņa, ka ir iesatīts kā maksas pakalpojums, un ne tikai piestāda operatoram rēķinu bet var paķert arī bankas rekvizītus.
Ārzemju numurs Latvijas uzņēmumam, pie tam valsts uzņēmumam? Automātiski miskastē.
Pie tam, valsts uzņēmumi, iirc, neizmanto tinyurl.com, bet gan vai nu paši savu domēnu, vai ej.uz.
Tas, ka aļiks man atgriež naudu,.un pat neprasa atgriezt preci (nepareiza krāsa, isniedzu formu kā retun&refund) ir tik ļoti svaiga gaisa elpa uz šī visa fona
To be fair, tā prece līdz viņiem nonāktu tikai pēc kādiem 3 mēnešiem, at which point viņi jau tās preces pašizmaksu būtu atpelnījuši x100, lol nau werc.
Ņemot vērā to, kā Latvijas Pastam šobrīd neveicas, nav brīnums, ka tie izmisīgi cenšas nopelnīt naudu caur šādām metodēm :D Neviens nedomātu, ka LP pats izplata šādas ziņas. Perfekts plāns.