Par čatu un zvanu krāpnieku pieredzi

Es zinu, ka manas paciņas no AliExpress tuvojas, bet nu šitie xD

2 Likes

They just keep coming

1 Like

Kur šitie mūdži pievairojušies, visiem sūta visādus krāpneicības murgus un zvana.

1 Like

Es tak teicu, ka es nometu visus zvanus; pēdējais tikai pats nometās pēc sekundes.

Scammeri spoofo Binance short code SMS un sūta man feikus security alertus, kas izskatās īsti. Aicina zvanīt uz random telefona numuriem. Sākumā uz ārvalstu numuru, tagad uz LV numuru, jo esot pievienota jauna withdrawal adrese. Zinu, ka nav īsti, jo vienmēr saņemu email paziņojumus related to security un man ir two factor auth app, ko viņi nevar apiet pat ja viņi nospoofo manu telefona numuru. Kontā ar viss pa vecam. Crypto sen jau nopārdots pirms Trampainais visu nogremdēja ar savu politiku, kas bija skaidrs, ka tā notiks.

Kā viņi vispār zināja, ka man reiz bija crypto, no idea.

1 Like

Tas nav saistībā ar Ziemeļkorejas izgājienu? Cik nopratu viņi labi izspēlēja uz tieši cilvēka faktoru.

1 Like

No idea, bet esot common phishing taktika:

https://www.binance.com/en/blog/p2p/navigating-the-minefield-of-fake-sms-scams-in-peertopeer-crypto-trading-421499824684902831

https://www.reddit.com/r/phishing/comments/1hxblul/is_this_phishing_binance_withdrawal/

Es domāju, ka sūta randomā ar cerību, ka maza daļa būs servisa lietotāji. Kā saka -numbers game.

Man pašam novembrī atnāca SMS par to, ka binance konts ir pievienots pie kaut kāda API. Ar iespēju atzvanīt uz numuru lietuvā. :smiley: Man binance konta nav.

Ja ir iespēja un ticamība, ka brīdinājums ir leģitīms, tad nekad nedrīkst izmantot esošo saziņas kanālu, bet jāiet uz resursu pa tiešo, tas ir, atverot bankas, kripto, stīma kontus tradicionālā veidā, nevis sms vai epastā spiežot uz saitēm.

99% gadījumos sistēmas vājais posms būs tieši cilvēks nevis pati sistēma.

4 Likes

Yeap, viņi nekad neprasītu zvanīt uz random numuru vai atvērt sketchy linku.

Tehniski, ja pat tev kāds aizdzen Facebook kontu, tu visdrīzāk bija tas kurš visās lapās lietoja vienu un to pašu epastu, paroli.

Šodien šitāds atlidoja man :grin:

1 Like

mammai šitāds atnāca

5 Likes

nu jau gan baida cilvēkus

Tbh pat ja nebūtu obvious scam, es visdrīzāk padomātu ka kāds āpsis tiesai nepareizo numuru iedevis.

1 Like

It kā sarakstīts puslīdz normāli, bet garumzīmēm nepietika krāpnieciskā budžeta. :D

5 Likes

Man mammai tieši ap to VID loterijas laiku saņēma zvanu ka vajag viņas personas datus lai varētu atsūtīt svarīgu vēstuli no VID.

2 Likes

3 Likes

nu jopcikās, šeit baigā laža no varas iestādēm. visām .lv domēnu adresēm kas pārklājas ar centralizētajiem dienestiem nedrīkst būt publisks īpašums.

1 Like

Nav tā ka īstais domēns tajā linkā ir .com? Viņi gan jau nevar īsti uzķert ja tā pentere ar .lv ir tikai sastāvdaļa. Plus iespējams ka LV patiesībā ir ar I nevis l

2 Likes

Šitais ir viltīgs, viņi liek likmi uz to, ka tas domēna vārds ir gana garš un tev telefons sadalīs domēnu uz divām rindiņām, jo vienā tas viss neielien.

image

Šis te viss ir rakstīts vienā rindiņā. .com ir augšējā līmeņa domēns. lv-palidzibassv ir otrā līmeņa domēna vārds. vugd ir subdomēns. NIC par šo galīgi neatbild.

Es tā pat kā viņi varētu uzrakstīt, piemēram, vugd.lv-animeforums.lv.

Tieši tā, tur nekādas papildus viltības nav. Garš .com domēns.

4 Likes