Mūsu pieredze ar Windows versijām

Ok tas toč izklausās ir ērti, fair enough

Bet nav manuālās updates vai opcijas izslēgt. Nu gan jau ir tāpat kā 10, visu var atslēgt ja čakarējies caur group policy, tā kā principā tas pats kas 10.

Ērtāk kā snipping tool? :thinking:

Manējam visi SATAs, ja būvētu jaunu būtu labums, bet uz esošā eh

Bet es ar 7 dzīvoju 8 gadus un neredzēju problēmu, kamēr hoyo launchers nesāka apdirsties :joy:

2 Likes

Ir manual updates.

Mans kompis nekad neapdeitojas pats, tikai un vienīgi “Update and restart/shut down”.
Ja kaut kādi apdeiti ir instalējušies fonā, tad es to vispār neesmu ievērojis. Maybe kompis tik jaudīgs, maybe vnk seamless apdeiti, nezinu.

Cita lieta, ka reizēm krīt uz nerviem pieprasījumi apdeitoties, ja es pārāk ilgi neapdeitojos.

Print Screen poga atver Snipping Tool, vairs nav jāspiež Win+Shift+S. Ja tev ir 65% keyboard, tad gan neko nepadarīsi.

2 Likes

Uhh saku tēvocim ka laiks updeitoties un upgreidoties jo nu tur ir win 7 un win 10 un visādi čakari. Kad pārslēdzu no tantes win7 uz win10 lai izpildītu tasku ko viņi man prasa tante auro: ko tu izdariji ar manu kontu??? Visu sabojāji!! Kā es tgd dabūšu savas lapas atpakaļ un feisbuku!!!.. Bruh lol -_-; skaidroju ka vnk pārslēdzu os bet nu its allways my fault anyway, bet nu tur čakaris un lai win10 norm izslegtos un atkal var dabūt startup os Izvēlni un atkal ieietu win 7 nenorm ilgi jāgaida n shits, karoč both systems r corrupted, admin is sick bet viņš arī ietiepīgs bet karoč sen jau vajadzeja new pc un win 11

Man win11 umm laikam 4 gadus, idk… Un nav bijis nekādu probs vispar

2 Likes

W11, jā tev ladējas fonā update atver spēli, update nopauzējas kamēr spēlē un netraucē.

Tas tak ir tikai pārlūks, vispār nekāda sakara ar OS…
Bet nu jā, ja viņai tur bija saglabātas paroles n shit, un tu apgreidoji un viss papisās, tad ir sūdīgi. Vairums cilvēku pat nenojauš, ka var saglabāt paroles mākonī (Google for Chrome, Microsoft for Edge, Firefox arī kkas savs bija) un tad nav par šo jāuztraucas.

Kā tu vispār nosaki, ka fonā lādējas update?

Nu ne tak es vnk rofloju jo viņa boomer, neko nerubī, tur dual os ir vienā kompī vnk

Par parolēm mākonī tur vispār nav ne jausmas :sweat_smile::sweat_smile:

2 Likes

Tak atver sadaļu update, tur tak iet tie procenti, ja ir update, Nu tas ir tikai, ja speciāli noķer uz momentu update, tā, speciāli nenoķerot nepamānīsi, protams.

Tu baigi bieži tā ej tajā sadaļā un čeko? :sweat_smile:

1 Like

Nē, tikai iečekoju kā tas strādā w11

1 Like

@Shitbird tagad dzīves pārdomas līdz oktobrim

3 Likes

Nu tur tikai viena problēma. Hoyo spēlēm (afaik) nav native linux supporta. Viņas varot spēlēt ar Lutris/Bottles/Wine, bet uzstādīšana tur varētu nebūt tik vienkārša kā gribētos.

Tā jau ir, ja uz linux viss ietu tik vienkārši kā uz windows tad jau nebūtu vispār nekādu šaubu par pāriešanu :smiling_face_with_tear:

Uz Linux daudz kas nav tik vienkārši kā uz Windows vai Mac, tāpēc jau arī Linux nav ne tuvu tik populārs. Mani reāli besī tas mindset, ka tiklīdz kaut kas, tā uzreiz terminālī jālien, jo Linux lietotājiem baigi patīk terminālī daudz ko darīt, un Linux diemžēl ir daudz tādu situāciju, kur bez termināļa principā neiztikt. Vienkārši viņiem pašiem tā ir pierasts, bet viņi nesaprot, ka parastam cilvēkam tas riebjas, un viss, ar to arī stāsts beidzas. “But it’s so easy, just try it!” nah bro, fuck off with that shit. If it’s so easy to change it in terminal, then it should be just as easy to add a GUI button that does the same thing, and if it’s not that simple, well then you’ll never be as popular as Windows.

TL;DR - I’m enlessly frustrated by Linux.

Cerams Steam OS atrisinās dilemmu

Neatrisinās, vismaz ne pilnībā, i to tikai spēlēm.

3 Likes

That’s funny, I can get my CPU usage up by ~12% by spamming the Win button :smiley:
Doesn’t really impact me much because I rarely open it, but yeah, they clearly cared more about reusing code across applications than the performance. And their devs are all obviously using high-end workstation PCs so they didn’t even notice a thing.

Vajag deviem iedot legacy koplmpjus lai saprot normalo cilvēku.

1 Like

Uz Windows 10, no updates - no problem :sweat_smile:

3 Likes