ūuuu, forši. kā tu taisīji aizsargrestes apgaismojumam?
Ar 3d printeri. Tas prints ir smalks un trausls un tuvinājumā tas neizskatās labi
. Bet no attāluma izskatās legit. Atliek vien izveidot vietu akumulatoram.
es jau izpildītu napoleona plānus un uztaisītu magnētiko kontaktu matricu paplašinājumu savienošanai

Es plānoju katru atsevišķo reljefa elementu aprīkot ar savu akumulatoru komplektu. Man ir savu nokalpojis elektroskūteris un domāju tur būs pietiekami daudz bateriju ![]()
Šim tikai nav visas kājas - par laimi atradu papildu kāju daļas kastē, tad nu būs jāpielabo.
@Onii_chan - vispār, kā Tu izveidoji to pašu ēku? Atceros, ka Tu vienreiz nošēroji video par to putuplastu ķieģeļu veidošanu - kā Tu veidoji tos pašu nostiprinājumu? Vai Tu izgriezi vienkārši lielus ķieģelus vai ko liki?
Sagriezu daudz, daudz ķieģelīšu un tad tos lipināju slāni pa slānim. Pēcāk izgriezu arkas un aplipināju tās ar papildus ķieģelīšiem.
Būtu, protams, bijis labāk sākumā uzlipināt grīdu un tad uz tās lipināt ķieģelīšus.
Ir kāds interneta veikals, kur pasūti visu vajadzīgo? Putuplasta ziņā vai nepieciešamo instrumentu vajadzībām.
Nepasūtu. Reljefam viss ir pieejams depo. Putuplasts ir parasts siltināšanas xps putuplasts. Vienīgais ko esmu pasūtījis no Amazon ir Mod Podge, bet pieņemu ka to var aizvietot ar papīra salvešu līmi (kas pa lielam arī ir mod podge). Papildus ir nepieciešams papīrnazis ar rezerves asmeņiem.
Vai ta mod podge nav tāds speciala viela ar ko nokrāso gleznes, lai pasargātu krāsu? Tādu daudz pat nevajag? Esmu redzējis kad daudzkur rokdarbos izmanto to. Varbūt vairāk spidīgs un labāk pasargā krāsu nekā salvešu līme.
Cik sapratu pats dargākais, ir krāsas.
Mod podge ir daudz pielietojumu, bet cik saprotu tad tā ir tik vien kā šķidrāka pva līme. Atšķirība starp pva līmi ar ūdeni un mod podge ir tāda ka mod podge viskozitāte ir patīkamāka un tas tiek panākts ar kādu citu komponenti kas nav vienkāršs ūdens.
Izskatās ka te ir nepieciešams ielikt galvenās atziņas pēc šīs celtnes izveidošanas:
- Reljefa izveide no nulles aizņem diezgan ilgu laiku un nav nemaz tik vienkārši, kā izskatās, pat vienkāršām būvēm. Ja jums tam ir līdzekļi, labāk un vienkāršāk būs iegādāties jau gatavus reljefa elementus. Ieteiktu pašu rokām veidot tikai lielākos gabalus, piemēram, laukuma pamatni.
- Jums ir jābūt skaidram redzējumam par gala rezultātu. Tas ietver gan beigu izskatu, gan celtnes mērķi laukumā, gan tās izmērus.
- Varbūt ir iespējams izveidot 40k reljefu, kas tiecas izskatīties līdzīgi tam, ko var iegādāties. Šķiet ka galvenā atšķirība, starp paša veidoto un pirkto reljefu, slēpjas detaļās. Jo sarežģītāku padarat savu celtni, jo vairāk pievienojot sīkumu, jo labāk izskatīsies jūsu rezultāts.
- Iepriekš izplānojiet savus reljefa izveidošanas soļus. Izdomājiet, kā un kad liksiet kopā dažādas daļas. Piemēram, ja plānojat savai konstrukcijai pievienot grīdu, tad vispirms nebūvējiet sienas.
- Es biju skeptisks par parastā FDM 3D printera izmantošanu, visādu celtnes elementu printēšanai, jo baidījos, ka tiem būs sliktāka kvalitāte nekā sveķu printeriem. Uztraucos ka būs redzamas slāņu līnijas. Izprintējot visas tās lietas, izrādījās ka tā arī ir, tomēr, skatoties uz tām no attāluma, šie trūkumi nebija redzami.
- Gaisa plastilīns ir lēta alternatīva green stuff (reljefa izveides kontekstā), taču ar to ir grūtāk strādāt. Varbūt vajadzētu to nedaudz samitrināt vai vismaz saslapināt rokas, strādājot ar to.
- PPR caurules ir lieliski piemērotas visādu industriālo cauruļu izgatavošanai, taču pirms to krāsošanas tās obligāti būtu jāapstrādā ar grunti.
Lielais jautājums, vai tur vispār iekšā ir miniatūras.
Pakratīju viegli kastīti, likās kas ir tur kādas smagākas detaļas. Pieļāvu arī pēc nosaukuma uz kastes. Laikam būs tikai jāizmēģina decembrī