Matu mazgāšanas un šampūnu ieteikumi

Mani friziere nobruņīja par to ka pērku šampūnu drogās, jo pēc viņas vārdiem “tie šampūni tur ir kā mazgāt matus ar Fairy” so aizgāju un viņas ieteiktu veikalu un nopirku tur šampūnu un tbh matu krāsa nekad nav tik ilgi turējusies matos.

Man laikam ir dikti semi standarti šampūniem - taisa putas, smaržo labi un nav sālsskābe? Man der. Friziere ar nekad neko nav teikusi - granted viņa runā tiksu kar klačām un sazvērestībām

Karoč es pats esmu cīnijies, galīga huiņa ar tiem šampuniem, jebkādu arī no aptiekas. Sniegs man beidzq birt, tad kad es sapratu kad vaina ir ar ādu. Ļoti sausa vienkarši sakot, risinăjumi visādi, uzturs, stress mazināšana. Gulēšana, vēdināšana. Domāju, kad esi kā es, iekšītis. Tad telpas sausumu panēri.

Nuuu ja ir iespēja tad uzturos ārā. Un ja arī iekšā tad logu taisu vaļā pie katras iespējas

Man bija stress, kas visu izraisija. Es nodzenu matus, uzlaboju uzturu, nomainiju darbu un viss.

Nu man jau arī ir balināti so jāpieskata, lai nelūzt un nekrīt konstanti ārā.
Friziere man visp zelts. Neesmu ne pie vienas citas gājusi jau vairāk kā 5 gadus.

Es tāpat kā @jurchiks uz Head and Shoulders jau vairāk kā 10 gadus sēžu un nebija problēmu - ne blaugznu, ne nieze, no complaints. Bet tas tikai par to ‘Classic clean’ versiju - ir citas mēģinātas un nav tik labas.
Kondicionieri ir nonsense, bet matu maskas ir laba lieta ik pa laikam - reizi nedēļā or so.
No Syos man galva niezēja. Viss, kas aptiekās mēģināts (ne viss klāsts un tas bija senāk) bija sū***.

Bet šampūns baigi individuāla lieta, ne viss der visiem. Tur jāmēģina, it kā saka ka 2 nedēļas ir jātestē, bet nezinu vai tam ir kāds scientific backing. Pieredzē ir tā, ja kaut kas neder pēc 2-3 lietošanas reizēm, 2 nedēļās patiek tikai sliktāk - visi labie produkti ir strādājuši no pirmās lietošanas - tas ir, vismaz 10% uzlabojums - tad pēc divām nedēļām parasti ir vēl labāks efekts.

Ironiski sulfāti, kas taisa putas šampūnos, arī bojā matus. Šampūni bez sulfātiem – kas par tiem jāzina? Plusi un mīnusi | Mammamuntetiem.lv

Bet lielākajā daļā arī labo šampūnu tie tāpat tiek iekļauti.

Stresa dahuja, sausuma tikpat. Deguns regulāri iekaist, jo sauss gaiss, par spīti tam, ka man visu diennakti stāv logi vēdināšanas režīmā (izņemot guļamistabu, tur pa nakti aizveru logu, jo mani jebkāds skaļāks troksnis pamodina, bet zem loga pagalma daļa, kurā daži iedzīvotāji liek mašīnas). Stāv stūrī nopirkts lielais gaisa mitrinātājs/attītītājs (tjipa uz 80m2, nopirku ar krietnu rezervi, doma pārvākties kkad uz lielāku dzīvokli), bet tā arī neesmu izpakojis, man te kastes pietiek, no kurām vēl jāatbrīvojas (vecie kompji, grāmatas no laukiem, u.c.).

Pasen mēģināju šampūnus bez sulfātiem, jo it kā palīdz krāsotiem matiem un esot baigi slikti ar viņiem un tā… Maniem matiem nepatika - ātri taukojās saknes, tai pašā laikā likās, ka paliek nenormāli sausi.
Ejot cauri savam hair journey kaut kad manīju video par sulfātiem šampūnos - neatceros gan īsti scientific reasons, bet pērkot “labus” (šis laikam arī subjektīvi) šampūnus - tajos lielākoties ar visos ir pievienoti un tas nav nekas slikts.

@Jua problēmai no manas hair journey pieredzes (pašai šobrīd gari, balināti mati ar tendenci taukoties) varētu ieteikt - meklēt profesionālus līdzekļus. vairākām līnijām ir specifiski clarifying šampūni, kas palīdz noņemt sviesta pikuci un iepriekš sakrājušos sūdīgo šampūnu atliekas. 2x mazgāt ar šampūnu, kārtīgi un ilgi izmasēt matos. Lai nepaliek sausi - kondicionieris/maska galos (nedrīkst uz saknēm) + leave in kondicionieris + matu eļļa.

Also, katram mati ir tādi kādi ir, man nekāds “hair training” nekad nav izdevies, tāpat jāmazgā ik pa 2 (galīgi max 3) dienām. Bet vismaz atrodot pareizos līdzekļus ar iepriekš minēto metodi mati jūtās un izskatās labi. :)

4 Likes

Būs jāpieraksta un jāpaskatās veikalos :D
Lūk matu eļļu gan ne reizi neesmu mēģinājusi vai tad viņu var likt ja ir taukaini mati?

Matu eļļa arī galiem paredzēta, lai nav sausi izmantojot attīrošus šampūnus.
Ja mati jūtās labi tāpat, var jau arī iztikt. Pirms sabojāju matus ar krāsošanu un balināšanu, neizmantoju neko papildus un bija ok :grinning:
Plus iepriekš neminēju, man mati ilgāk jūtās svaigi, ja daļēji žūst paši un atlikušo slapjumu ar fēnu izžāvē. Bet tas jau ar kā kuram. Vajag paeksperimentēt ar dažādiem līdzekļiem, ar laiku atradīs kas strādā.

Šis ir labs video kurā iemest aci, šis džeks arī par daudz labām matu tēmām runā :grin:

2 Likes

Šī tēma man atgādina par vienu lielu satura veidotāju, kurš vienkārši ņēma un beidza vispār lietot šampūnu. :D

4 Likes

Ir dzirdēts, varbūt jāpamēģina.

1 Like

Ja man būtu zēngalviņa, es ar varētu mēģināt no šampūna atteikties :grinning:

3 Likes

Kā es saprotu matus, taisnība ir kaut kur pa vidu. Varbūt tev veicas un vari vispār dzīvot bez šampūna, varbūt prasās izmazgāt pa retam. Neviens jau netraucē beigt lietot šampūnu un paskatīties kas būs.

Īsajās frizūrās arī pa savam eļļaini spīdīgais izskats ir pieņemamāks, jo ir kaudze ar veidošanas līdzekļiem kas to panāk.

1 Like

Pasūtīsi Anime meiteņu parūkas :D

Neesmu ne reizi vilkusi parūkas un gan jau slikti izskatītos jo tās arī ir pareizi jāģērbj :D

2 Likes

Vēl viens pret-blaugznu variants un arī pret matu izkrišanu:

1 Like