Matu mazgāšanas un šampūnu ieteikumi

vienu reizi arī tā bija gadījies, bet kkā 3x mazgāju, ilgāk turēju šampūnu, un skaloju ar iespējami karstu ūdeni, lai tauki šķīst :D beigās arī kondicionieri kārtīgi paturēju, kkā dabūju normālus

:hushed: :hushed: man gana gari mati, bet nu pudele iet 8-9 mēnešus, kondiška i ilgāk. mazgāju kkur 2x nedēļā

daaaudzus gadus lietotju tikai syoss, pa lielam bija ok, bet blaugznas ar vrj uzmesties šad tad. tad drogas uzdāvināja paraudziņu šim kondicionieriem, tā iepatikās, ka 1,5 gadu tikai ar šo zīmolu matus pucēju:

Pēc tam pārgāju un laikam kādi 2,5 gadi lietoju tikai šo zīmolu, super apmierināta, mati stipri, spīdīgi:

Arī dermatoloģe minēja, ka protams labāk šampūnus pirkt aptiekā, pie tam viņi ilgāk velk, cena atsitas.

Bet, ja kādreiz piemetas blaugznas, nu no pieredzes - nekādi head n šolderi :D vai jebkas, kas saka, ka ir baigais pretblaugznietis.

Silti iesaku! Pietiek ar 3 pilītēm visai galvai, 1x izmazgā un āmen.

P.s. māsīca uzdāvināja Stendera pretblaugznu šampūnu (man nebija blaugznas), nu dāvana, pamēģināšu, pamazgāju kādas 2 nedēļas, tiku pie blaugznām un neforšiem matiem. :D

Es pati lietoju šampūnu, kondicionieri (bez sulfātiem/eco cert) un matu eļļiņu priekš matu galiem. Ja ir gari, viļņaini vai pat skruļļaini mati, vai arī krāsoti - tā manuprāt ir neatņemama sastāvdaļa. Bez kondicioniera mani mati kļūst neizķemmējami un šausmīgi frizzy.

Došu pat cursed piemērus pirms un pēc

1 Like

Ir svarīga 2 nedēļu pāreja uz bez sulfātu šampūnu. Bet var arī būt ka nesanāca īsto atrast.
Saucamie dabīgie šampūni no paša sākuma kopumā ir tādi jocigi un neputojoši :smiley: bet pie tā bar pierast

Visi tik gudri…damn. es laikam vienīgais kurš izlasa ka tas ir šampūns nevis teiksim fairy vai tribu tīrāmais un grābj ciet

2 Likes

Kā tā? Varēsi iegūt pieredzi, parūku valkāšanā :D

Kādā veidā?
Lai gan es zinu, ka es izmantoju bik par daudz šampūna, vienmēr leju tik daudz, cik man vajag, kad man ir baigi gari mati (relatīvi ofc, man tas ir līdz pleciem), bet nu 8 mēnešus vienu pudeli es nekad neizvilktu. 400ml.

Nu, iespējams. Man nav tāds commitments, man vajag lai mati smuki tagad un vienmēr, nevis kaut kad varbūt :grinning:

i dunno :D myb tpc, ka pudelei pumpītis, daudz kačāt slinkums + mēģinu ilgāk matus paskalot ar siltu ūdeni, tad arī mazāk vajag šampūnu ;D

1 Like

Man 8 mēnešus toč neizvilka arī, bet ap 3 bija - tas pumpītis palīdz labāk dozēt kā liet no parastās pudeles.

^šitāds.
Lietojot katru dienu.

950ml un tikai 3 mēneši? Johaidī… Tad tu močī vēl vairāk šampūna nekā es - un ņemot vērā, ka tev tagad ir noskūta galva, tas ir fkn aizdomīgi :smiley:
Anyway, es tādu H&S pudeli ar pumpi nemaz nekad neesmu redzējis, tikai parasto ar vāciņu.

1 Like

Ā nē, tas bija ar matiem. Tagad šampūna patēriņš ir 0. :joy:

Bet nu tāpat kkadas ziepes izmanto, nav jau tā ka pauri tik ar ūdeni mazgā. Tāpat sviedri, Rīgas netīrumi utt sakrājas

1 Like

Facial cleanser. Tas pats ar ko seju mazgāju. Head feels great! :grin: :+1:

Nu ko, pasūtīju šo. Redzēs kā būs.

1 Like

Pirmā nedēļa ar @Arnissan ieteikto šampūnu. Galīgi nav ne vainas, nekas nekņud, neniez un blaugznu noteikti nepaliek vairāk. Es paņēmu tā šampūna maigo versiju. Ar domu, ja nu manai galvai galīgi tādu nevajag, lai tas nepaspēj neko papildus sakairināt. :D

Legit, no joke: less is more.
Man agrāk bija taukaini mati ļoti. Vienu dienu pēc mazgāšanas bija ok, tad atkal viss slikti. Tad es palasīju netā šo to un pamēģināju vispār bez šampūna, tikai ar siltu ūdeni skalot.
Pirmo nedēļu vai divas bija nepatīkami, tādi paši taukaini, bet pēc tam palika labāk. Un tad es turpināju vnk nelietot šampūnus nekādus, bet tikai ūdeni un… nu jau gadus 10 neesmu izmantojis šampūnu un mati ir just fine.

Ideja tāda ka šampūni noņem kaut kādus tur dabiskos slāņus un galvas āda pierod un mēgina kompensēt ražojot ekstra matu taukus… kurus tu vnk atkal iznīcini ar šampīnu… un mēgini kaut ko dabūt atpakaļ ar kondicionieri. Kinda funny tbh xD
Blaugznas arī ir vnk sausa āda kas lobās nost un tam arī var palīdzēt mazāk kairināt ādu, šampūni, ziepes sausina.

Btw, mati nav dzīvi. Tos nevar “barot” un “atjaunot” - tas ir kā nags. Tas pats materiāls ± tu vari uzlikt kaut ko tiem pa virsu lai radītu kaut kādu spīduma vai kupluma efektu, bet pats mats apakšā ir dead matter. Ja ir bojāts, var gaidīt kad vnk izaugs jauns. Tas var prasīt laiciņu

3 Likes

Blaugznas ir sausa āda, bet cēloņi tam var būt dažādi. Malassezia sēnītes nepanesība, psoriāze, seborejas dermatīts, ekzēma un kaudze citu ādas problēmu. Pārāk agresīva šampūna lietošana un pārāk bieža mazgāšana ir tikai viens no sausas galvas ādas cēloņiem.

Un ne visiem ir gana veselīgs galvas ādes mikrobioms, lai varētu bez šampūna dzīvot. Šeit čalis pamēģināja gadu bez šampūna un rezultāts nebija labs: Matu mazgāšanas un šampūnu ieteikumi - #59 by Arnissan

1 Like

Protams, protams. Viss dzīvē sarežģīts. Bet ja izmisums ir un nekas nesanāk, tad might as well try no shampoo

2 Likes

Pamēģināt padzīvot bez šampūna reāli ir lētākais risinājums no visiem. Ja nenostrādās, vienmēr var atsākt. Es šoziem pamēģināju, palika galīgi traki. Tagad izmēģinu jaunu šampūnu.

1 Like

Atjauninājums no manis. Tuvojos vienam mēnesim matu mazgāšanas ar jauno šampūnu - viss bumbās. Nekas nekņud, neniez un nekrīt. :D

3 Likes