100%. Un lūk tieši tas ir risinājums, kam es piekristu visvairāk. Brutāli visas maitas ārā. Nevis pēc dzimuma, bet pēc spējām un rakstura. Esi vīrietis, bet dzīvo kaut kādos aizspriedumos un tāpēc bojā dzīvi kādai kolēģei - atā, atā. Esi sieviete, bet no tevis nekādas jēgas darbā un tu pavadi vairāk laika veidojot drāmu - screw your social justice, diversity and inclusivity - atā atā.
Pašam dzīvē nācās atlaist vienu “maitu” un pēc tam darba atmosfēra uzlabojās vairākas reizes.
Bet re kur āķis - tiklīdz “maitu” atlaiž, kā tu domā, ko “maita” sāk darīt? Apzināties savas kļūdas, mēģināt kļūt par labāku, saprātīgāku cilvēku… vai vismaz mēģināt salabt, atvainoties? Vai arī brēkt “mani atlaida tikai tāpēc, ka esmu sieviete!!!”? Spoiler alert - otrais. Tajā gadījumā man paveicās, ka atlikusī nodaļas daļa arī sastāvēja no tikai sievietēm, tāpēc “maitas” brēkšana bija vienkārši jo mani aizstāvēja visas citas meitenes.
Oh, really? Proti, ja kāds ar varu pateiktu Tev kaut kam atvainoties - Tas tevi pamudinātu apzināties savas kļūdas, mainīties un attīstīties kā cilvēkam?
Jo tiesas ir mēģinājušas piespiest cilvēkus mainīties. Bet cilvēki vienalga dzīvo savā mazajā naida pilnajā pasaulītē. Ja spriedums ir par labu vīrietim, sievietes brēc “tiesas aizstāv vīriešus!!!”, savukārt, ja tiesas spriedums ir par labu sievietei, vīrieši brēc “tiesas aizstāv sievietes!!!”.
Flash news, bet ar ļauniem, naidīgiem un stulbiem cilvēkiem rezultāts praktiski vienmēr ir pretējais. Aktīvisti “social justice warriors” vispār nepieņem to, ja kāds viņiem pasaka “Pārstājiet melot un sāciet uzvesties kā pieauguši loģiski domājoši cilvēki”. Nu nekad. Viss, ko viņi dara ir “double down on their stupidity”.
Esmu pragmatiķis. Un pēc profesijas cilvēks, kura galvenais pienākums vienmēr ir atrast problēmsituāciju risinājumu - līdz ar to bedzjēdzīgi risinājumi, vai risinājumi, kas tikai padara situāciju sliktāku, mani neticami kaitina. Jo no tā man tikai vairāk darba
Teorētiski - nē. Praktiski - jā. Lietas labā kaut ko jādara. Nevis jāčīkst, vai vēl trakāk - jāapvienojas bariņos ar citiem čīkstētājiem un jāčīkst kopā.
Paskaties to pašu projektu vadīšanas sfēru - lielākā daļa sievietes. Un viņas dresē būvdarbu vadītājus, projektētājus, būvuzraugus. Tātad pārsvarā dresē vīriešus. Un nekas, vīrieši viņās klausās. Manā sfērā - jurisprudencē - tagad lielākā daļa arī ir sievietes. Un pie viņām nāk konsultēties vīrieši. Bez jebkādām problēmām. T.i. vīrieši bez iebildumiem pieņem to, ka viņiem palīdz sieviete / nepieciešama palīdzība no sievietes.
Realitāte ir tāda, ka gudru, saprātīgu cilvēku uzklausa un respektē neatkarīgi no dzimuma. Tavs piemērs vispār ir labākais - okay, sākumā veči domās, ka Tu nevari to caurumu normāli izurbt, bet tad paņem un viņu priekšā izurb labāk nekā viņi to paši izdarītu. Viss, no tā brīža veči Tevi cienīs vairāk par jebko pasaulē. Bet, ar atrunu, ka Tu vienkārši pierādīsi sevi, bez jebkādiem tizliem komentāriem tjipa “Hahaha, jūs kļūdijāties. Esmu labākā, gudrākā pasaulē. Esmu labāka par jums visiem. Esmu fucking gēnijs. Sievietes rullē.”.