Ko Tu šodien darīji?

Atklājās, ka jau 23. decembrī viņš bija uzstādījis hidden skriptu (crontabā nebija), kurš izpildītos sestdienas naktī un izdzēstu noteiktas lietas (uninstall nginx, certbot, delete nginx & certbot configs, SSL certificates, docker files, .env files, .git, tā pa masīvo). Joks tāds, ka viņš paspēja tikai uztaisīt skrīnu ar nginx configu pirms es nogriezu viņam pieeju, t.i. nebija backupu praktiski nekam. Atčoknījās par vēlu, backupus vajadzēja uztaisīt pirms skripta uzlikšanas…

Sestdien plānotā tikšanās par parāda atmaksu nenotika, tika vienpusēji pārcelta uz pirmdienu, jo CEO “nebija pieejams” (tas nekas, ka pirms gandrīz nedēļas bija zināms, ka ČP un vajag steidzami atrisināt problēmu :man_facepalming:), un šantažētājs jautāja - nu tad es revertoju visu to, par ko man nav samaksāts? Un kolēģis pateica “jā”… :man_facepalming: :man_facepalming: :man_facepalming:

Nu un tad naktī uz svētdienu izpildījās, viss dirsā, es neko tur nevaru izdarīt, jo man, protams, nebija nekur atsevišķi saglabāti tie konfigi un lai arī es tur šo to biju redzējis, es no galvas neko no tā neatceros, man nebija nekādas info par to, kas tur un kā ir sakonfigurēts. Bet par laimi nākošajā rītā sazinājās ar citu priekšnieku (multi-level shit going on there, nav ne jausmas, kurš par ko atbild, bet “augšas” vairāk nekā darbinieku), un ar to sarunāja, ka pusi samaksās uzreiz, tad paceļ visu atpakaļ un pastāsta, kā to dabūja gatavu, un tad samaksās otru pusi. Joks vēl tāds, ka no sākuma esot solījuši papīrus (jo līdz šim nebija nekādu oficiālu dokumentu par tām naudām… :man_facepalming:) un pirmo pusi uzreiz, bet jau pēc kādām 10 minūtēm sāka runāt, ka tas otrais priekšnieks braucot kaut kur, pēc 1.5h būšot galā un tad pārskaitīšot pirmo pusi… T.i. multi-miljonu € vērts projekts ir down visu nakti, un nauda pazūd, reputācija grūst, bet pohuj, pagaidīs vēl 1.5h+. :man_facepalming: Es uzbraucu augumā, kas tā par huiņu, kā tā var, pārskaitīt naudu prasa minūti, “golden rule - if you can do it in <=5 minutes, do it now”, un tad neilgi pēc tam pārskaitīja. Tā kā šantažētājs dabūja savu, bet nu brutāli.

No labā - tā, kā viņam bija jāsetupo praktiski visu no nulles, tad viņš uzštellēja, ka certbot tagad auto-renewos sertifikātus, pie tam kaut kādā veidā bez AWS DNS apdeitošanas. Iepriekš bija manuāli reizi 3 mēnešos jāapdeito (fucking PITA!) un procesā bija jāapdeito AWS Route 53 DNS _acme-challenge ieraksti. Izrādās, ka var arī bez tā. Un viņš ieteica dažus uzlabojumus drošībai, tos noteikti būs jāimplementē.

Es savukārt vakarnakt sastresojos ar visu šito, sapratu, ka miegs nebūs, sāku darīt kaut ko, lai atpūtinātu nervus, laiks pagāja nemanot, jau bija pienācis rīts, tad sākās visas šīs te runas par problēmas risināšanu, un galu beigās aizgāju gulēt kkur ap 15:00, sanāk, ka biju nomodā ap 24h. Pamodos ap 21:00, protams, ka nesvaigs.

4 Likes

Faking knew it was going to be something like that. Heard too many unpiad IT guy stories

1 Like

Es kaut kā pavisam maz “unpaid IT guy stories” biju dzirdējis, pašam tikai 1x sanāca nokļūt tādā pozīcijā, un arī tad parāds nebija baigi liels, tikai 1.5k. Tolaik man tā bija diezgan liela nauda, bet meh, izdzīvoju.

wtf multi dolaru kompanija, nevar samaksāt darbiniekam? Tas jau sen parāda toxisku vidi. Tādus cilvēkus laist pie grožiem vienkārši nevar, jo nav cilvēki.

1 Like

Zini jo lielāka kompānija jo lielāks disconnection starp menedžmenta līmeņiem…

2 Likes

Tur tā lieta, tev manager ir uzdevums manage shit. That literal job description. If you cant you aint cut it for. Same goes for Project leader ect… If you dont wanna lead you are not leader. Literal scammer move.

2 Likes

Es esmu ļoti pārliecināts, ka šī kompānija turas kopā tikai uz radiem un draugiem, un daļēji uz tiem, kam kārtīgi sapiķots vai sasolīts sapiķot.

Veci, kā tu tādā kantorī vispār pats turies? Skan riktīgi šaubīgi, sliktāku stāstu pat diži neesmu dzirdējis. Pēc tava stāstītā visas iesaistītas puses izklausās ne pārāk godprātīgas un profesionālas.

3 Likes

Man maksā ļoti labu algu, viss oficiāli, laikus, es strādāju 100% remote jau 3 gadus (bet ne outsource, cietā mēneša alga)…
Acīmredzot kaut kas manī ir :wink:
Un nē, es nepazīstu nevienu no augšām, tikai cik ofisā esmu dažas reizes redzējis, vai video zvanos.

šodien nogādāju divus baložus un vienu kaiju uz “Drauga Spārnu” Pūrē ;D
viss sākās pa dienu, kad paspēju aizgaiņāt kaķus no viena baloža (izrādās vēl balodēns), noķēru nelaimīgo, rakstu Drauga Spārnam - fantastiski atsaucīgi cilvēki btw, darbojas tiešām ar sirdi, dvēseli un entuziasmu. Palūdza, vai varu nodrošināt nogādāšanu - ok. Līdz izbraukšanai vēl pazvanīja, vai varu paņemt vēl vienu “pacientu”, atvedīšot pie manis - sure. Starp to zvanu un nonākšanu pie manis, parādījās vēl viens pacients ;D

un, jā, kad noķēru, momentāli ienāca prātā vārdiņš. so here’s Pegi (pagaidām gender neutral, bet tā Pegija vai Pegijs būs) ;D

7 Likes

Mm, atceros kā meklēju dzenim palīdzību. Faktiski vienīgā iespēja arī būtu viņiem uz Rīgu vest

1 Like

Esmu beidzot mājās no kāzām… cēlos 6 no rīta un eju gulēt tik 4 naktī :sweat_smile: Bet, tās norisinājās super!

Ar vedējmāti izplanojām visu līdz mazākai detaļai. Bija gan uzdevumi (izdomājām 5), spēles (EGO balstīta), sacīju tostu un centos jokoties ar auditoriju. Tiku galā ar tiem 90 cilvēkiem. Ļoti labi sanāca ar vedējmāti. Izpalīdzējām, kur katram nesanāca - tik neierasti sēdēt zāles priekšā kopā ar pāri. Vajadzēja sajusties uzmanības centrā nudien.

Bet nu, tas laikam jau atmaksājās, kad cilvēki izteica komplimentus gan par tostu, gan par manu runas veidu. Forši!

Bet tagad - jāparubās uz kādām 12 stundām :sweat_smile:

9 Likes

ieķeŗu ultra lēto TPlink rūteri, šomēnes beigsies līgums un atbrīvošos no dārgajām LMT važām.

1 Like

8 posts were split to a new topic: Zobārstniecības teikas un padomi

man ir jauns hobijs: diamond painting :kawaii_potato:
es gan pagaidām mazas uzlīmītes taisu, par cik tikai šodien uzsāku ar to darboties, bet so far - relaxing and odly satisfying

2 Likes

Tas brīnums kur pērlītes jālīmē uz sazīmētās formas?

1 Like

yup yup:

4 Likes

Ahh, šie jau maziņi. Uz reiz iedomājos tos kas A4 izmērā.
P.s. Valrekā tirgojas 3x lētāk kā citur.

nu jā, pagaidām mazos, par cik just started, pēc tam jau varēs arī A4, huhu

es vakar taisīju mēles transplantāciju savam Venomam

Vecā bija sākusi plaisāt

1 Like