Ko Tu šodien darīji?

Labs aizbildinājums uzprasīt, kā visus pie galda sauc lmao.

Uzsāku tādēļ, ka vietējiem tāda kultūra un tas ļauj arī vieglāk atrast nākamos pirkumus pēc dizaineriem un citiem kritērijiem. Kā arī spēlēm ir taimeri, es visam zinu vidusmērā nepieciešamos laikus, lai pabeigtu, tāpēc var efektīvāk plānot, ko spēlēt vai nē un ko ņemt līdzi un konkrētu pasākumu. Laiki, kas printēti uz kastēm, nekad nesakrīt ar realitāti.

Mums ar čomu arī ir dueļu statistika, ceturtdienās pirms kolektīvājām spēlēm ierodamies ātrāk pavakariņot un izspēlēt kādu dueļu spēli. Ir biš azarts saglabāt līdera pozīciju, vai gluži pretēji - saņemties spēlē, kur vēsturiski neizdodas daudz uzvarēt.

Un gada beigās saņem foršu kopsavilkumu.

3 Likes

Stats for fun. tapat kapēc cilvēki izmanto smart watch to.

3 Likes

Bijušais kolēģis 23. decembrī pasūdzējās, ka viņam nav maksājuši algu jau kopš augusta, un arī tad faktiski tika samaksāts tikai par līdz aprīlim padarīto (viņš strādāja outsource, maz un ar lieliem pārtraukumiem). Parunājām, paspriedām, ieteicu, ko darīt, bet tā starp citu viņš ieminējās, ka varētu nokillot prod serveri… Un to reāli izdarīja (viņam vēl bija visas pieejas, jo viņš to visu setupoja un vispār katram gadījumam, ja nu ar mani kaut kas notiek). Es pacēlu, kad “dzīvie” kolēģi painformēja, ka tas noticis, un nācās visiem serveriem nomainīt SSH atslēgas, izdzēst vecās. Faktiski visur palika tikai manas personīgās atslēgas un viss.
Parunāju ar vienu “dzīvo” kolēģi, kurš ar to bijušo visu koordinēja, viņš pastāstīja, ka bijušais tur tā un šitā, esot slikti strādājis, termiņus neievērojis, utt. Es teicu - nu bet jūs taču vienojāties par stundas likmi, un viņš izdarīja darbu, viss! Blabla, atmazkas, esot sarunājuši piektdien izrunāt.
.
.
.
.
Tagad, pirms 1h, kolēģis raksta, ka atkal serveris ir down :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: Jautāju, kas notika ar piektdienas sarunu - esot pārcelta uz pirmdienu.

Ieeju serverī, skatos:

WTF is this shit?
# service nginx status
○ nginx.service
     Loaded: masked (Reason: Unit nginx.service is masked.) <-- WTF?
     Active: inactive (dead) since Sat 2024-12-28 23:30:05 UTC; 1h 27min ago
   Main PID: 3191949 (code=exited, status=0/SUCCESS)
        CPU: 21min 3.360s

Dec 23 19:15:36 ip-... systemd[1]: Starting A high performance web server and a reverse proxy server...
Dec 23 19:15:36 ip-... systemd[1]: Started A high performance web server and a reverse proxy server.
Dec 28 23:30:00 ip-... systemd[1]: Stopping A high performance web server and a reverse proxy server...
Dec 28 23:30:05 ip-... systemd[1]: nginx.service: Deactivated successfully.
Dec 28 23:30:05 ip-... systemd[1]: Stopped A high performance web server and a reverse proxy server.
Dec 28 23:30:05 ip-... systemd[1]: nginx.service: Consumed 21min 3.360s CPU time.
# service nginx start
Failed to start nginx.service: Unit nginx.service is masked.
# systemctl unmask nginx.service
Removed /etc/systemd/system/nginx.service. <-- AYO???
# service nginx start
# service nginx status
● nginx.service - LSB: starts the nginx web server
     Loaded: loaded (/etc/init.d/nginx; generated) <- WTF?
     Active: active (exited) since Sun 2024-12-29 01:00:00 UTC; 14s ago
       Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
    Process: 3671373 ExecStart=/etc/init.d/nginx start (code=exited, status=0/SUCCESS)
        CPU: 3ms

Dec 29 01:00:00 ip-... systemd[1]: Starting LSB: starts the nginx web server...
Dec 29 01:00:00 ip-... systemd[1]: Started LSB: starts the nginx web server.
# which nginx <-- fucking nav!
# service nginx -t <-- no output!

Cron skriptos nekā nav, tātad manuāli izdzēsts, bet čalis māk izdzēst aiz sevis vēsturi.
/etc/nginx/ arī pazudis, loģiski, ka man lokāli šīs konfigurācijas backup nav.

Un vislielākā mistika ir - kā pie velna viņš vispār tika iekšā serverī, jo uz servera ir tikai viens lietotājs, un tā lietotāja ~/.ssh/authorized_keys satur tikai manu atslēgu, kuru es nekur neesmu šērojis, un AWS paroli arī es nomainīju (tikai tam sūdam nekur nav opcijas izmest no visām aktīvajām sesijām…). Vienkārši WTF???

Needless to say, es neesmu sisadmins un man vispār tas viss RIEBJAS, bet piespiedu kārtā nākas ar to ņemties, jo reālais sisadmins arī ir outsource un ar viņu ir nereāli kaut ko panākt; aizrakstu čalim kādu jautājumu, labākajā gadījumā pēc nedēļas izlasa, 10% varbūtība, ka vispār atbildēs, un ja atbild, tad sola, bet tāpat neko neizdara.

2 Likes

Tas nozimē, viņam ir pieeja kaut bez atslēgas. Kautkas setupā shady.

Es zinu, bet fucking KĀ??? AWS pieejai viņam nevajadzētu būt, SSH keys viņam nevar būt principā; nekas cits taču neatliek it kā. Ja vien nav kaut kāds atvērts ports, pa kuru šams sūta komandas, bet tad it kā būtu jābūt logiem.

1 Like

Maybe will give help:

SSH nevar būt par iemeslu, principā. Atslēgas ir tikai man. Pie tam es uzģenerēju katram serverim savu key.

Karoč blame AWS. End of story.

1 Like

TBF man šitādas runas saceltu visus karogus gaisā. Uz reiz nekavējoties gribētu taisīt backup.

Backup jau ir AWSā. Off-site backup nav nokonfigurēti.

Tikko abi kolēģi atrakstīja, esot kaut ko vienojušies, tagad tjipa šantažētājam aizskaitīšot pusi, otru pēc tam, kad viss tiks atrisināts… Gaidu, kad viņš pastāstīs, kā pie velna to dabūja gatavu.

1 Like

1 Like

kā vispār darba vieta atļaujas nesamaksāt to, par ko vienojās in the first place! ja nepatika kā strādā, varēja jau tajā aprīlī vai maijā pārtraukt darba attiecības un citu pieņemt. so weird really.

2 Likes

Welcome to IT world.

Man vienkārši ir debīls priekšnieks, kurš reāli neatbild par saviem vārdiem un nepilda solījumus.
Kad gribējām priekš viena iepriekšēja projekta noalgot vienu citu bijušo kolēģi, tas bija ar mieru un pat bija sācis kaut ko darīt, bet priekšnieks no sākuma lauzās, tjipa vai tiešām vajag, vai es nevaru visu izdarīt viens pats, es teicu, ka nevaru, cmon, tev pašam termiņi spiež, tad viņš piekrita, teica, ka “tuvākajās dienās” būs līgums. Pagāja 2-3 nedēļas, nekas nebija pavirzījies uz priekšu. Es padirsos ar citu kolēģi, atkal sazvanījāmies ar priekšnieku, atkal apstiprināju, ka vajag, teica, ka 2 nedēļās būs (nahuj tik ilgi līgumu taisīt? Tas tak ir max 1 dienas jautājums!), bet protams, ka nebija. Galu beigās 4 mēnešus lauzās un solīja, ka būs, bet tā arī nekas nebija. Projekts, protams, nogāja pa burbuli - uzradās citas prioritātes, tagadējais projekts, utt.
Ir bijusi kaudze tādu debīlu situāciju, kas man ir skaidri parādījušas, ka cilvēks ir neadekvāts CEO.

3 Likes

Aizspēros uz spici, nopirkt viesu salokāmo matraci, un pie reizes arī paiku. Jysk baigās atlaides, un kāda laipns sieviete aizdeva jysk karti kā rezultātā 40eiro ietaupīju.Apkrāvies tākā kamielis kaut kā iespiedos 22tajā busā. Tiko pabeidzu tīrīt dzīvokli ( nu gandrīz grīdu besis mazgāt, jāsaņemas)

3 Likes

same here, gan shopping spree nebija, bet vācu lielo miskasti kas pa šīm nedēļām sakrājusies.

lmao, ar šodien tīrības diena mājās ;D

Es priekš māsīcas savulaik nopirku piepūšamo. Kad izlaiž gaisu, aizņem pavisam maz vietas.

Nice discount!